Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:35 08.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Оръжия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема проблем - патрон (?) от зенит - нужда от помощнови  
Автор Volkano v.5 (project closed)
Публикувано15.04.05 22:48

Здравейте,

Историята е такава: Long time ago, още дорде бях ученик, с пълно мозъчно отсъствие си купих веднъж от борсата зад Ал.Невски посоченото по-долу чудо. В последствие, 6-7 години по-късно, при почистване попаднах случайно на него, и в главата ми си проправи път ясната, но изключително неприятна мисъл, че това животно е пълно, и ако случайно гръмне щетите ще са големи.

(съжалявам за лошото качество на снимките, правени са със gsm поради липса на друга по-качествена техника под ръка)

Така, първоначално имах идеята да изляза някъде извън София и да го заровя, но колкото и да е нищожен, все пак съществува шансът някой да се натъкне на него и да го взриви - не бих искал да причиня смърт или осакатяване на когото и да е. Другата ми идея беше да го занеса в някое РПУ, но като се има предвид че ще ме разпнат от всякъде - от къде и как съм се сдобил с него, и това не ми се вижда добра идея.

Смисълът от този ферман който написах, е надеждата вие да може да ме посъветвате нещо по въпроса - как да се оттърва/или къде, от кой може да бъде обезвреден (не съм сигурен, че е точно патрон от зенит, но когото го купих на времето, твърдяха че е такъв). Благодаря предварително на всички отзовали се!

Тема Re: проблем - патрон (?) от зенит - нужда от помощнови [re: Volkano v.5]  
Автор motkasht se (пристрастен)
Публикувано16.04.05 00:56

Най-лесно е да идеш пак на пазара и да си купиш и ЗУ за него.
Другия вариант е да го метнеш в язовира, колкото и да е лакиран, ще прокапе рано или късно. Но действай на момента, щото майор Гинев вече ти е дал на органите адреса и сигурно генерала води четата да заловят "Опасен терорист укриващ арсенал в центъра на столицата! Ген. Б. Борисов води акцията по залавянето и обезвреждането му!" - това са заглавията от утрешния "Труд".
Не дай си боже да си правил ремонт на вилата и да имаш цолови тръби за водопровод в мазето , отиваш направо в графата " Незаконни оръжейни работилници, изнасящи противотанкови оръжия за Англия и Близкия Изток". А там вече се намесва ООН и мироопазващи контингенти.

"Хайде, хайде! Гасете по-бързо лампата и да си лягаме!" казало седмото джудже...

Тема Re: проблем - патрон (?) от зенит - нужда от помощнови [re: Volkano v.5]  
Автор marlex (Advocate)
Публикувано16.04.05 01:17

Тури го във фурната на тъщата!!!
а ако нямаш още, пази го - все някой ден ще се сдобиеш

а иначе не е толко за притеснение, такива съм отварял в казармата с голи ръце, както и от АК - 47 и 74 - правехме си ключодържатели - още имам няколко за спомен.... може да се обезвреди лесно, занеси го на някой оръжейник по стрелбищата, не се пробвай сам!

"More Guns,Less Crime"
"От трън та на Glock"

Тема Re: проблем - патрон (?) от зенит - нужда от помощнови [re: marlex]  
Автор Yank1911 (ентусиаст)
Публикувано16.04.05 02:24

Прати го анонимно на органите. Те ще му видят сметката. Разбира се обясни им, за какво става дума.

Тема Re: проблем - патрон (?) от зенит - нужда от помощнови [re: Yank1911]  
Автор bobos (потребител)
Публикувано16.04.05 09:23

I posle -zaglavie v vestnik"Pratka bomba zamalko da vzrivi RPU"Nazna4ena e grafologi4na ekspertiza za ustanoviavane samoli4nostta na podatelia terorist.......bla bla

Тема УЖАС!!!нови [re: Volkano v.5]  
Автор ДoнKиkoтМодератор (Не Кихот :-))
Публикувано16.04.05 10:37

Попаднал си на изключително рядката митиатюрна балистична трансконтинентална ориент-експрес ракета с касетъчна ядрена фугасно-запалителна-бронебойна бактериологична, дори леко сифилистична глава със свръх-далечен обсег на действие! Това пъклено изобретение е последния писък на модата на оръжията за масово поразяване, създадено в Съветския Съюз няколко минути преди разпадането му и изчезнало безследно още някоя и друга секунда след това. Най-вероятно е пренесено в някоя телесна кухина от руски турист-трафикант на значки, часовници и шапки с петолъчки и продадено на търговците около Александър Невски.

Така че, в момента държиш в ръце унищожението на цивилизацията, дори на планетата! Най-добре е да звъннеш на Буш и да отправиш исканията си. Искай каквото ти душа иска - ще ти дадат! Един малък архипелаг в топло море например е добра идея. Заедно с хотелите, яхтите и добродушното и отзивчиво местно население, съставено предимно от едрогърди претендентки за Мис Свят.

И като го получиш, спокойно можеш да запечаташ при изключителни мерки за сигурност, ужасното творение в бетонов саркофаг - куб с приблизителни размери 100/100/100 метра. Дори и тогава пълното му обезвреждане няма да е сигурно, затова е добре цялото население в радиус от три хиляди километра около опасното място да бъде евакуирано, най-добре направо на Луната!

П.С. Ако хората ходеха в казармата като едно време или поне имаше някакво елементарно военно обучение нямаше да се стига до такива ситуации...

Тема Re: УЖАС!!!нови [re: ДoнKиkoт]  
Автор Volkano v.5 (project closed)
Публикувано16.04.05 13:45

Интересно защо съм се заблудил така силно, че пишещите тук са малко или много сериозни хора...Както и да е, стават грешки. Само не разбрах поради що биде нужно се гъбаркате с мен?! Мисля не съм нарушил правилата на клуба по никакъв начин, а ако въпроса ми съдържа неправилни или неточни формулировки по отношение на боеприпаса, то това е поради факта, че оръжията не са от темите който живо ме интересуват. Това беше и причината да питам тук.

Тема Re: УЖАС!!!нови [re: Volkano v.5]  
Автор Swebus ()
Публикувано16.04.05 15:06

Здравей vulcano,
Момчетата и момичетата, които пишат в този клуб да много точни и аз с удоволствие ги чета, макар че не съм на тяхното ниво на познания и избягвам да се "изказвам тук неподговен"
С риск да си изпрося няколко иронични забележки (на които няма да се обидя - човек се учи докато е жив) нека ти кажа преди всички че такова нещо като патрон от зенит няма. Зенитните оръдия поне преди 20 год. като бях в казармата стреляха със СНАРЯДИ и те са доста по-големи от патрончето което си показал на снимката.

Сравнявайки го с размера на пръстите ти (без да съм специалист) мисля че това е партон за картечница или някаква пушка. Така че не се безпокой не държиш в къщи снаряд които може да се взриви.

За съвет какво да го правиш - не се опитвай да го отваряш сам. Не живея в Бг и не знам точен адрес на оръжейна работилница, но ако видиш такава занеси им го. Там могат да го изпразнят и да си направиш от неко украса за ключодържател.

Автор marlex (Advocate)
Публикувано16.04.05 15:21

Да не си си загубил някъде чувството за хумор

Щото ние после стрелянето, пуцането, гърменето, смазването, търкането, чистенето ( без мен ) най-много любим чувството за хумор

"More Guns,Less Crime"
"От трън та на Glock"

Автор nopy4uk (Ржевски)
Публикувано16.04.05 15:44

Споко, не се бъзика никой с теб.
Още повече па Дона, който е прекрасен човек.
Пък и нема лошо човек да се пошегува малко. Пък и да си сериозен не означава да си вечно мрачен и да говориш само за глобални проблеми.
Лафа си е между нас си, щото..... дълго е за обясняване, ама ако се разчетеш из темите в клуба ще разбереш защо.
Варианта най-добър за теб (след като не можеш сам да се справиш) е да го занесеш в някой стрелкови клуб и да го връчиш на оръжейника наистина. Или да се обадиш на някой познат полицай може би.
Патрона така кат го гледам е я от картечница, я от нещо пушечно тип манлихера - ама има по-големи специалисти тук, може и да не съм познал точно. Не е толкоз страшен колкото си мислиш - няма да взривиш къщата или блока с него, нито пък ще утрепеш някого.

Редактирано от nopy4uk на 16.04.05 15:46.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.