|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
проблем - патрон (?) от зенит - нужда от помощ
|
|
Автор |
Volkano v.5 (project closed) |
Публикувано | 15.04.05 22:48 |
|
Здравейте,
Историята е такава: Long time ago, още дорде бях ученик, с пълно мозъчно отсъствие си купих веднъж от борсата зад Ал.Невски посоченото по-долу чудо. В последствие, 6-7 години по-късно, при почистване попаднах случайно на него, и в главата ми си проправи път ясната, но изключително неприятна мисъл, че това животно е пълно, и ако случайно гръмне щетите ще са големи.
(съжалявам за лошото качество на снимките, правени са със gsm поради липса на друга по-качествена техника под ръка)
Така, първоначално имах идеята да изляза някъде извън София и да го заровя, но колкото и да е нищожен, все пак съществува шансът някой да се натъкне на него и да го взриви - не бих искал да причиня смърт или осакатяване на когото и да е. Другата ми идея беше да го занеса в някое РПУ, но като се има предвид че ще ме разпнат от всякъде - от къде и как съм се сдобил с него, и това не ми се вижда добра идея.
Смисълът от този ферман който написах, е надеждата вие да може да ме посъветвате нещо по въпроса - как да се оттърва/или къде, от кой може да бъде обезвреден (не съм сигурен, че е точно патрон от зенит, но когото го купих на времето, твърдяха че е такъв). Благодаря предварително на всички отзовали се!
| |
Тема
|
Re: проблем - патрон (?) от зенит - нужда от помощ
[re: Volkano v.5]
|
|
Автор |
motkasht se (пристрастен) |
Публикувано | 16.04.05 00:56 |
|
Най-лесно е да идеш пак на пазара и да си купиш и ЗУ за него.
Другия вариант е да го метнеш в язовира, колкото и да е лакиран, ще прокапе рано или късно. Но действай на момента, щото майор Гинев вече ти е дал на органите адреса и сигурно генерала води четата да заловят "Опасен терорист укриващ арсенал в центъра на столицата! Ген. Б. Борисов води акцията по залавянето и обезвреждането му!" - това са заглавията от утрешния "Труд".
Не дай си боже да си правил ремонт на вилата и да имаш цолови тръби за водопровод в мазето , отиваш направо в графата " Незаконни оръжейни работилници, изнасящи противотанкови оръжия за Англия и Близкия Изток". А там вече се намесва ООН и мироопазващи контингенти.
"Хайде, хайде! Гасете по-бързо лампата и да си лягаме!" казало седмото джудже...
| |
Тема
|
[re: Volkano v.5]
|
|
Автор |
marlex (Advocate) |
Публикувано | 16.04.05 01:17 |
|
Тури го във фурната на тъщата!!!
а ако нямаш още, пази го - все някой ден ще се сдобиеш
а иначе не е толко за притеснение, такива съм отварял в казармата с голи ръце, както и от АК - 47 и 74 - правехме си ключодържатели - още имам няколко за спомен.... може да се обезвреди лесно, занеси го на някой оръжейник по стрелбищата, не се пробвай сам!
"More Guns,Less Crime"
"От трън та на Glock"
| |
Тема
|
[re: marlex]
|
|
Автор |
Yank1911 (ентусиаст) |
Публикувано | 16.04.05 02:24 |
|
Прати го анонимно на органите. Те ще му видят сметката. Разбира се обясни им, за какво става дума.
| |
Тема
|
[re: Yank1911]
|
|
Автор |
bobos (потребител) |
Публикувано | 16.04.05 09:23 |
|
I posle -zaglavie v vestnik"Pratka bomba zamalko da vzrivi RPU"Nazna4ena e grafologi4na ekspertiza za ustanoviavane samoli4nostta na podatelia terorist.......bla bla
| |
|
Попаднал си на изключително рядката митиатюрна балистична трансконтинентална ориент-експрес ракета с касетъчна ядрена фугасно-запалителна-бронебойна бактериологична, дори леко сифилистична глава със свръх-далечен обсег на действие! Това пъклено изобретение е последния писък на модата на оръжията за масово поразяване, създадено в Съветския Съюз няколко минути преди разпадането му и изчезнало безследно още някоя и друга секунда след това. Най-вероятно е пренесено в някоя телесна кухина от руски турист-трафикант на значки, часовници и шапки с петолъчки и продадено на търговците около Александър Невски.
Така че, в момента държиш в ръце унищожението на цивилизацията, дори на планетата! Най-добре е да звъннеш на Буш и да отправиш исканията си. Искай каквото ти душа иска - ще ти дадат! Един малък архипелаг в топло море например е добра идея. Заедно с хотелите, яхтите и добродушното и отзивчиво местно население, съставено предимно от едрогърди претендентки за Мис Свят.
И като го получиш, спокойно можеш да запечаташ при изключителни мерки за сигурност, ужасното творение в бетонов саркофаг - куб с приблизителни размери 100/100/100 метра. Дори и тогава пълното му обезвреждане няма да е сигурно, затова е добре цялото население в радиус от три хиляди километра около опасното място да бъде евакуирано, най-добре направо на Луната!
П.С. Ако хората ходеха в казармата като едно време или поне имаше някакво елементарно военно обучение нямаше да се стига до такива ситуации...

| |
|
Интересно защо съм се заблудил така силно, че пишещите тук са малко или много сериозни хора...Както и да е, стават грешки. Само не разбрах поради що биде нужно се гъбаркате с мен?! Мисля не съм нарушил правилата на клуба по никакъв начин, а ако въпроса ми съдържа неправилни или неточни формулировки по отношение на боеприпаса, то това е поради факта, че оръжията не са от темите който живо ме интересуват. Това беше и причината да питам тук.
| |
|
Здравей vulcano,
Момчетата и момичетата, които пишат в този клуб да много точни и аз с удоволствие ги чета, макар че не съм на тяхното ниво на познания и избягвам да се "изказвам тук неподговен"
С риск да си изпрося няколко иронични забележки (на които няма да се обидя - човек се учи докато е жив ) нека ти кажа преди всички че такова нещо като патрон от зенит няма. Зенитните оръдия поне преди 20 год. като бях в казармата стреляха със СНАРЯДИ и те са доста по-големи от патрончето което си показал на снимката.
Сравнявайки го с размера на пръстите ти (без да съм специалист) мисля че това е партон за картечница или някаква пушка. Така че не се безпокой не държиш в къщи снаряд които може да се взриви.
За съвет какво да го правиш - не се опитвай да го отваряш сам. Не живея в Бг и не знам точен адрес на оръжейна работилница, но ако видиш такава занеси им го. Там могат да го изпразнят и да си направиш от неко украса за ключодържател.
| |
|
Да не си си загубил някъде чувството за хумор 
Щото ние после стрелянето, пуцането, гърменето, смазването, търкането, чистенето ( без мен ) най-много любим чувството за хумор  
"More Guns,Less Crime"
"От трън та на Glock"
| |
|
Споко, не се бъзика никой с теб.
Още повече па Дона, който е прекрасен човек.
Пък и нема лошо човек да се пошегува малко. Пък и да си сериозен не означава да си вечно мрачен и да говориш само за глобални проблеми.
Лафа си е между нас си, щото..... дълго е за обясняване, ама ако се разчетеш из темите в клуба ще разбереш защо.
Варианта най-добър за теб (след като не можеш сам да се справиш) е да го занесеш в някой стрелкови клуб и да го връчиш на оръжейника наистина. Или да се обадиш на някой познат полицай може би.
Патрона така кат го гледам е я от картечница, я от нещо пушечно тип манлихера - ама има по-големи специалисти тук, може и да не съм познал точно. Не е толкоз страшен колкото си мислиш - няма да взривиш къщата или блока с него, нито пък ще утрепеш някого.
Редактирано от nopy4uk на 16.04.05 15:46.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|