|
Тема
|
СТРЕЛБА с лък
|
|
Автор |
.BG (OБЯВИ) |
Публикувано | 28.12.04 22:49 |
|
КАДЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАКУПИ ЛОВЕН ЛЪК
BORSA.bg
| |
|
Какво разбираш под `ловен лък`? щото това, което аз разбирам, не се купува, а се прави...
Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!
| |
Тема
|
Re: СТРЕЛБА с лък
[re: .BG]
|
|
Автор |
lvo lll (Ag008) |
Публикувано | 29.12.04 13:15 |
|
лова с лък разрешен ли е в БГ ?

"Чрез огъня природата се възобновява изцяло!"
| |
|
Само ако не го фанат.
Ама в тоя клуб хич не ни бива за подобни работи, камо ли за съвети.
В разрешените от закона неща сме аматьори, както знаеш, ама пък в неразрешените направо сме пълни абдали.
"GLOCK around the Clock" is the best Glock & Roll hit ever made!
| |
|
Естествено, че не е разрешен... В България кое свястно нещо е разрешено?!?
| |
Тема
|
Лък
[re: .BG]
|
|
Автор |
ДpaГyлa (Влад ЦеЛеш) |
Публикувано | 29.12.04 14:31 |
|
Като абсолютен лаик по въпроса за метателните оръжия бих казал, че с всеки лък може да се ловува. Освен с този, който сам си бях направил от дебела пръчка и канап , когато бях малък.
Да не говорим за мощните арбалети, които се продават свободно и пробиват човек през дървена врата. Което ме подсеща, че професионалните изпълнители на "мокри" поръчки са пълни непрофесионалисти щом не ги използват - тихо, хуманно, без гилзи, без паника, истерични писъци и излишен шум. Идилия А пък МВР гони Михаля като отнема разрешителни на съвестни граждани. Хипотетично: Ако забия една стрела в гръкляна на някого, ще я намерят в гилзотеката, ама next time :o))
И накрая да попитам - защо ловът с лък не е разрешен? Все си мисля, че така на животното ще се даде много по-огромен шанс да се спаси, отколкото ако го целя от голяма дистанция със снайпер. Ако презумпцията е, че оръжието е безшумно и от него ще се възползват бракониери, то това е кретенизъм, защото бракониерът и без това използва всички законни и незаконни средства, за да хване дивеча без него да го хванат!
Изправи се гора от стомана...
| |
|
Някъде четох че идеята е че с лък има по-голям шанс само да се нарани животното и то да успее да избяга а по-късно да умре от загуба на кръв или да осъкатее и да умре от глад, а ти да не успееш нито да се похвалиш с лов нито пък да ти приберат таксичката, а животното все пак ще си е мъртво
Това пак си е глупост де щот кат не можеш да стреляш и с пушка и с противотанково и с лък се едно ама ....
Не стреляите по новака той толкоз си може
| |
|
Много е лошо, ако уцелиш живтното в гръдния кош!
Независимо дали си го уцелил със стрела или с пушка!
Но се чудя - дали ще умре по-мъчително от стрелата или от сачмите??????
Аз не съм ловец за момента, но като чета стигам до извода, че ловците, използващи огнестрелно оръжие са едни лоши стрелци, а това само мъчи животните!!!
Барем да се бяха нахранили с дивеча, но те само го раняват и после пекат пържоли и пият ракия от магазина!!!!!
Изправи се гора от стомана...
| |
|
През 19 в. в Америка индианците продължават да предпочитат за лов лъка пред пушката по няколко причини.
Когато животното е ранено (дори и тежко!) с куршум, мазнините запушват канала и входното отверстие и кръвоизлива (дори да продължава вътрешно) е по-слаб или спира. Животното отива далече и може даже да оцелее.
При раняване със стрела с ловно острие (има няй-различни видове), кръвоизлива е обилен, кръвта изтича и животното скоро пада. И много по-лесно се проследява и открива. По кървавата следа опитен ловец може да се ориентира след приблизит. колко време ще умре и даже къде се намира.
Доводът, че при лов с лък ще остават много ранени животни, е пълна глупост. Точно обратното е...
За лов не става всеки лък, а всеки който е достатъчно силен. Според мен - всеки над 26-27 кг. Спортните напр. са максимум 25 кг. Лък 20-25 кг. не е достатъчно силен, а по-малко - въобще няма какво да се говори...
| |
|
|
|
|