|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Пневматичен пистолет за самозащита?
|
|
Автор |
1111y (новак) |
Публикувано | 31.08.04 18:31 |
|
Здравейте,
Искам да си купя пневматично оръжие с цел самозащита. Причината да избера него е, че то не е свързано с разрешителни. Интересува ме какво мога да си взема, така че да е с размерите на обикновен пистолет, и да има достатъчна пробивна сила. Т.е. като стрелям по някой с него да му мине през дрехите и да пробие кожата. Има ли такива по мощност пневматични пистолети и горе-долу колко струват.
Благодаря
Редактирано от 1111y на 31.08.04 18:32.
| |
Тема
|
Re: Пневматичен пистолет за самозащита?
[re: 1111y]
|
|
Автор |
marlex (Advocate) |
Публикувано | 31.08.04 22:01 |
|
"Smile!..., it makes the world wonder what you're thinking ..."

"More Guns,Less Crime"
"От трън та на Glock"
| |
|
недей.
Не си струва. Няма такъв въздушен дето да има стопираща сила. И да му пробие кожата, ще го ядосаш повече и ще си патиш.
Освен това по последни данни в БГ има +130 000 законни носители на оръжие и сигурно още толкова незаконни. Шанса да те застрелят защото си мислят че си въоръжен е съвсем реален.
Между другото имаше тук един тип, дето разправяше че бил убивал с въздушен пистолет - стрелял в очите и им скапвал мозъците или нещо такова. Според него затова охраната на президента носела тъмни очила.
Не е вярно, говорил съм с един от тях, очилата им съвсем не са бронирани, просто имат ренгенови лампи и могат да откриват оръжието под дрехите на терористите, както и да оглеждат циците на репортерките.
Ако си достатъчно голям, мъчи за разрешително, ако не - тренирай спринт. Аз затова и не стрелям на повече от 15 метра - ако нападателя ми е на по-голяма дистанция, не поже да ме настигне никога!
"Хайде, хайде! Гасете по-бързо лампата и да си лягаме!" казало седмото джудже...
| |
Тема
|
В Русия има забранени пневматики
[re: motkasht se]
|
|
Автор |
1111y (новак) |
Публикувано | 01.09.04 15:56 |
|
Абе аз четох по разни руски сайтове, че в Русия има ограничения и за определени видове пневматични пистолети. Тези, които са с над 7,5 джаула дулна енергия. Не знам какво точно значи това, но там аргументацията беше, че били много мощни. Освен това гледах разни технически характеристики и там има такива, които изстрелват патрона със скорост 150 м/сек. Това не е малко. Но все пак всичките ми наблюдения са само теоретични, а ми трябва някой който е виждал такова нещо в реалността.
А тази информация за очилата на охраната на президента е много интересна. Само не мога да си обясня тези хора как остават живи, ако главата им е цял ден на рентген. Може да е с нисък интензитет, но колкото и малко да е, тя радиацията има свойството да се натрупва. Тези хора трябва да ги погребваме след година вярна служба под знамената
 Редактирано от 1111y на 01.09.04 15:59.
| |
Тема
|
Re: В Русия има забранени пневматики
|
|
Автор |
‡ (минал-заминал) |
Публикувано | 01.09.04 17:30 |
|
В Русия забраняват, защото могат, и никой не роптае... Руснаците, вместо да се оплакват, си преработват пневматиките. Но това се отнася за пушките - трудо ще намериш пистолет с над 6 джаула, особено сред многозарядните с CO2 балонче.
В Англия пък лимита е около 16 джаула.
За сравнение, дулната енергия на един флоберов пистолет е над 100 джаула. А това се смята за доста неадекватно за самозащита.
Макаров - над 300, 9мм парабелум - над 400. Прави си сметка къде си ти с твоите 6... По-добре си носи чатал с тежки топчета да им разбиваш рентгеновите очила...
| |
Тема
|
Re: В Русия има забранени пневматики
|
|
Автор |
rokosovski (EXPERT) |
Публикувано | 01.09.04 18:25 |
|
Става въпрос за страйкболно или airsoft оръжие. Тъй като то е с дулна енергия по-малка от 7 ДЖ. може да се продава свободно. А обикновената пневматика в Русия си е под контрол, за разлика от при нас.
Лесна работа!
| |
Тема
|
Килърите с пневматични пистолети- крачка напред.
|
|
Автор |
iosarian (от Параграфа) |
Публикувано | 01.09.04 20:31 |
|
Другите - свободно.
За пневматичните рамбовци да поясня.
1.Опитите за самоотбрана с въздухарски производни са обречени на предварителен и болезнен неуспех.
2.Ваденето на подобно оръжие срещу човек с адекватно въоръжение - да се разбира боен пистолет се тълкуват като опит за самоубииство и най вероятно да приключат е на мраморната маса в патоанатомията.
3.Употребата на резвлекателните плякала срешу дрогирани-пияни-раздразнени екземпляри най вероятно може да завърши в болезненото им поставяне в не предназначени за такива неща кътчета на анатомията.
4.Имал съм щастието на няколко пъти да бъда прострелван с пневматика още като млад дихател- кърви слабо и боли още по малко. Един приятел се плесна в пръста с Валтер ЦП 88 и си направи само грозна синина.... сиреч ако нападателя има кожено яке примерно - най много да го раздразниш - за последствията - вж. точка 3.
5.Стреляйте си в къщи и не правете това на вън - вредно е за здравето...
Хуяаааааааааааааааааааааа.....

Si vis pacem,para bellum.Редактирано от iosarian на 01.09.04 20:33.
| |
Тема
|
Колко струва разрешителното?
[re: iosarian]
|
|
Автор |
1111y (новак) |
Публикувано | 05.09.04 16:33 |
|
Ясно, това нещо не става за самозащита. Някой знае ли как върви цената на разрешителните? Колко пари трябва да да така че да взема разрешително без да мисля по въпроса и да обикалям като гламав по инстенциите.
| |
Тема
|
Re: Колко струва разрешителното?
|
|
Автор |
marlex (Advocate) |
Публикувано | 05.09.04 19:29 |
|
Аз ше ти уредя лесно - дай 1000 лв
"More Guns,Less Crime"
"От трън та на Glock"
| |
Тема
|
Re: Пневматичен пистолет за самозащита?
|
|
Автор |
rokosovski (EXPERT) |
Публикувано | 05.09.04 22:05 |
|
А защо реши, че ти трябва именно огнестрелно оръжие за самозащита...?
Лесна работа!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|