Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:03 06.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Оръжия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Лакомията и цените на патроните в БГнови  
Автор Copper Solid (стоманолюбец)
Публикувано31.08.04 01:04

Sellier & Bellot® Pistol 9 mm Luger 115 Gr. FMJ 50 rds. - $6.47 Club Price $6.15
Qty:

Sellier & Bellot® Pistol 9 mm Luger 124 Gr. FMJ 50 rds. - $7.47
Club Price $7.10

Sellier & Bellot® Pistol 9 mm Luger Subsnic 140 Gr. FMJ 50 - rds. $8.17
Club Price $7.76

Цените са взети произволно от
http://www.sportsmansguide.com/cb/cb.asp?a=148319

Съгласете се , че все пак са минали Океана ( сайта е в USA ), а цените са доста по - добри от нашите.Независимо от факта че и качеството със сигурност е по - добро (визирам чешките 9 х 19). На нашия пазар са хем скъпи, хем калпави.

Да им приседне дано на капиталистите мръсни балкански !

<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от Copper Solid на 31.08.04 01:07.</EM></FONT></P>

Редактирано от Copper Solid на 31.08.04 01:12.

Тема Re: Лакомията и цените на патроните в БГнови [re: Copper Solid]  
Автор (минал-заминал)
Публикувано31.08.04 02:47

Таман да кажа "тва са американски цени" - и видях, че наистина са американски...

Еми така е - не е честно, ама тва е капитализма. Кой, мислиш, гушка печалбата? Ако фабриката ги продава на еднакви цени, и магазините слагат еднаква надценка на цените на едро, може би вносителя? Ами ако и американския, и българския вносител искат да заработят за по една луканка и едно шише ракия дневно, но американския прекарва 10 пъти повече стока дневно, значи той може да сложи само 10% от надценката на българския, и пак да е точен... Ето ти и разликата в цените...

Тема ARSENALнови [re: ‡]  
Автор ДpaГyлa (Влад ЦеЛеш)
Публикувано31.08.04 02:55

Ами,
Като нема внос, така ли защитаваме българското производство, дето му Ибахте мамата?
С високи цени и ниско качество?????

Изправи се гора от стомана...

Тема Re: Лакомията и цените на патроните в БГ [re: Copper Solid]  
Автор motkasht se (минаващ)
Публикувано31.08.04 02:56

Приятелю, не искам да доливам още масло в огъня на справедливия ти гняв, но примерно във Флорида всеки УолМарт (има 3 в 5 мили радиус от мен) 100бр патрони на Уинчестър (нямам кутия в момента да видя тежеста) са 11 кинта. Всеки ден, колкото искаш. Освен това в Бас Про Шоп има редовно спешъли - последно беше 4 кинта за 50бр на ремингтън 115гр. Преди 2 месеца пък имаше за 12 мисля 250 бр пак на ремингтън.
Един познат от Оклахома разправя че в техните УолМарти 100 бр на Уинчестър били по 9 кинта, ама като не съм видял с очите си, не мога да го твърдя.
Да не говоря за военните излишъци от бившия соц лагер на 7.62х39, 7.62х54, 7.62х25 , както и натовските 7.62х51.
Та си много прав да се ядосваш, но това е дереджето - при 50 ст на патрон, хората печелят не от обората. самия закон прави такива нещата, трябва да купиш от стрелбището, не можеш да обиколиш магазините и да си вземеш където е най-евтино.

"Хайде, хайде! Гасете по-бързо лампата и да си лягаме!" казало седмото джудже...

Тема Надценкатанови [re: ‡]  
Публикувано31.08.04 03:06

Ще полудея!
Така е, ще опаткам някой!!!!!!!!
шегувам сЯЯ

Тема Re: Лакомията и цените на патроните в БГнови [re: motkasht se]  
Публикувано31.08.04 03:13

Баааа.....ххх мамаму,
При вас е гадно? Ами при нас е още по-гадно!!!!

Тема Re: Лакомията и цените на патроните в БГнови [re: ДpaГyлa]  
Автор motkasht se (минаващ)
Публикувано31.08.04 03:15

Виждаш ли че тук не всичко е най- най-?

"Хайде, хайде! Гасете по-бързо лампата и да си лягаме!" казало седмото джудже...

Тема Re: ARSENALнови [re: ДpaГyлa]  
Автор (минал-заминал)
Публикувано31.08.04 04:08

Нема внос, щот нема потребление. Или не съм прав?

Иначе, кой на кого ибал мамата не знам, аз тук гледам да поощрявам българското производство доколкото мога - я сиренце да си купя, я загорка... Я калашник (SLR-95), я Макаров... Ама български патрони тук не продават...

А инак и ний знаем да набиваме крак и да пеем "Изправи се..." Случвало ни се е...

Тема Re: кръга е омагьосан у нас ...нови [re: Copper Solid]  
Автор lvo lll (Ag008)
Публикувано31.08.04 12:56

... няма потребление, това е най-проблемното ...
защото хората нямат парички ...

нека всеки си признае колко патрона стреля на месец
нека видим колко сме тия дето въобще стреляме ...
нека видим колко разрешителни са издадени тази година ...

иначе ... Селиерките в БГ влизат на 9евро цента за бройка .. (ВИП)
ППУ то влиза на 16-17стотинки (SF) това са търговците на едро
и съответно ги продават за над 5000броя по 27стотинки
само че сега и производителите им вдигат квотите ...

сметни да внесе 1 000 000 патрона ... вносителя колко пари трябва да вложи
и колко време ще му лежат по складовете ... докато стрелбищата ги изкупят
това са си прости математически сметки ...

и въобще май не е изгодно да се внасят патрони .. според мен ...
и положението ще става по зле ...

да кажем че ... до тук добре ... само че за да ги вземещ
отиваш в КОС и ти пишат рарешително за 70лева, че и требе да ги черпиш

а разходите
имаш много ток (вентилацията е целогодишно - не че я има де)
имаш заплати на инструктори ... и куп други разходи ...
някои имат и наеми ...

и няма стрелбище дето да стреля повече от 30-50 000 патрона на месец ...
това - големите стрелбища ... а малките ... я направят 10 000 я не ...

а сега се постави на мястото на собственик на стрелбище
и си направи сметките ... и виж колко ще остане ...

не че ги оправдавам ... де,
незнам дали ако свалят цените на стрелбищата ... ще се увеличи стрелбата и приходите им ... чесно казано се съмнявам ...

все пак стрелбищата са за развлечение .. не за сериозни тренировки ..
да отидеш и да изпукаш един два пълнителя за КЕФ ...

според мен тези които искат да стрелят много и да се занимават сериозно със стрелба .. трябва да се организират в клубове и да си пазаруват наедро ...
както вече са го направили някои ....

или като НКПС "Динамик" има договорки със стрелбищата и членовете стрелят на 35стотинки
което е по изгодно отколкото да пазаруваш на 27ст. наедро и да се занимаваш със резрешителни ... и такси стрелба по стрелбищата ...

но проблема си е най-вече в сиромашията на българския народ ...
когато хората започнат да печелят добре ...
и да могат да отделят за стрелба ... повече ресурси ...

нещата ще се оправят според мен ...

Тема Re: кръга е омагьосан у нас ...нови [re: lvo lll]  
Автор organizator (една жена)
Публикувано01.09.04 00:35

То ние не се чувстваме и виновни за да ни оправдавате или не
Забравяте и ДДС и митнически такси, да не говорим за транспорта..... Всички искат да спечелят - ако няма да спечелим за какво да правим стрелбище????? Тези, които нямаме наеми имаме такива разходи за състезатели, че си мечтаем да сме наематели, но да не поемаме разходите за подготовка на състезатели
Освен всичко, което си изредил си помисли колко персонал трябва да издържаме и какви допълнителни плащания да правим - това с разрешителните, оценка на здравословни и безопасни условия на труд и т.н. и т.н. То заплатите на инструкторите са по-малкия проблем, питай ме колко души трябва да работят за да изпълнят всички приумици на държавните чиновници. И на мен ми се иска цените, които формирам да са по-ниски, ама няма как. Абе всико в тази държава е обречено, но все пак трябва да оцеелем

Редактирано от organizator на 01.09.04 00:37.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.