Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:57 14.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Оръжия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Носене на оръжиенови  
Автор ниkи (непознат )
Публикувано25.01.04 18:38

Смятам да се погрижа за личната си безопастност в най-скоро време, вероятно като си взема боен пистолет (с разрешително, естествено).

Редовното му носенето обаче ми се вижда проблемно, макар че зависи какви навици си изгради човек. Tака че искам да ви питам за вашите.

В каква част от излизанията си носите личното си оръжие (пистолет или револвер) със себе си?
Почти винаги
В 60% от излизанията
В 40% от излизанията
В 20% от излизанията
Използвам го само за да охранявам дома си и в редки случаи ако се опасявам за безопастността си.
Само колекционирам оръжие

Какво правите когато трябва да влезете в банка, да речем - оставяте ли оръжието при охраната или предпочитате да не ходите въоръжени на такива места? Какво правите с пистолета когато отивате на море - оставяте го вкъщи, отивате с него но търсите хотел със сейф, носите го на плажа?

Съжалявам за тъпите въпроси, но наистина ми е трудно да си представя живота с пистолет. Има ли някакъв вариант който е по-смислен от газова "Оса" и е за оръжие с наистина скромни размери?

Тема Re: Носене на оръжиенови [re: ниkи]  
Автор iosarian (от Параграфа)
Публикувано25.01.04 18:53

Нося оръжие от почти 7 години. Нося го през 90% от времето - за последните 4 години съм излизал без оръжие около най много 100 тина пъти. На местата където има осигорени условия за съхранение го оставям - на другите просто не влизам.....

Si vis pacem,para bellum.

Тема Re: Носене на оръжиенови [re: ниkи]  
Автор razbiracha (непознат )
Публикувано25.01.04 19:08

pochti 90 %...spazvam savsem savestno zakonite.kadeto ima osigureni usloviq go ostavqm,a kadeto nqma ili ne vlizam ili hodq bez nego.

Тема Re: пропуснал си някои въпроси ...нови [re: ниkи]  
Автор lvo lll (Ag008)
Публикувано25.01.04 20:40

например .. нося го само когато пътувам извън населени места ...
или само когато отивам да стрелям по стрелбища ...
(може към това да се причисли - "Използвам го само за да охранявам дома си и в редки случаи ако се опасявам за безопастността си." но само да уточня малко)

затова пиша отделно ...
значи аз в града НИКОГА не съм носил оръжие, заредено в кобур
(даже нямам за единия пистолет още) ... пренасям ги ... в кутийте си незаредени до стрелбищата

НО когато пътувам извън града,
особено вечерно време ВИНАГИ имам заредено оръжие в колата
мисля че само тогава би ми се наложило да го използвам по предназначение ...

за банките си е проблем ... и другите учреждения
ако имаш работа там ...

за лятото сейфа на хотела
имам заключалка на спусковата скоба за пушката

някои си правят малки сейфчета в колата ... ама като дигнат колата ... заминава и сейфа с каквото има там ...
ама е все пак една застраховка ако крадците са се насочили само към вещи от колата
и не могат лесно да го земат със себе си ...

абе оръжието си е голяма отговорност ...
не е шега работа ...

Редактирано от lvo lll на 25.01.04 21:10.

Тема Въпросът..нови [re: ниkи]  
Автор hitler and koch (добре познат)
Публикувано25.01.04 21:29

...е интересен, но е твърде общо поставен.
Можеш ли да уточниш по принцип моментите от ежедневието, в които смяташ че личната ти безопасност е застрашена?
Всеки носи своето оръжие в специфични за него случаи.

Тема Добре,нови [re: hitler and koch]  
Автор ниkи (сериозен)
Публикувано25.01.04 22:38

Става дума за градски живот, с движение през деня и нощем с кола и пеша, има и посещения на заведения. Рядко пътувам извън града, не че пътищата са безопасни. Рисковите моменти при мен са точно придвижванията.

Ако имаш нещо по-конкретно предвид, питай.

Тема Re: не че съм любопитен, ама ...нови [re: ниkи]  
Автор lvo lll (Ag008)
Публикувано25.01.04 22:47

... какви рискове те заплашват в градския живот ? особено с кола ?!
бтв: в кой град живееш или квартал ?

то това си е лична тема ...
ама попринцип ми е любопитно ...

според мен най-голямата опасност в града са кучетата
ама не може се стреля по тях ...

Тема Ако сам не си сигурен в необходимостта,нови [re: ниkи]  
Автор Set (/dev/null)
Публикувано25.01.04 22:58

по-добре не го вземай пистолета...

Особено противопоказно е "заведения + алкохол" и оръжие (автомобила е към същата категория).

Претегли си необходимостите и реши. Притежанието и необходимостта от оръжие е личен избор и решение.

Отделно от това смятам, че възрастта в случая с оръжията е "порок". Младостта си има свои закони и изисквания. УФФФФФ тук Дона ще ме бие... Просто по-младите са по-импулсивни и първосигнални понякога.

Но,

Да не забравяме, че всяко правило си има изключения.

Ти от какво ще се предпазваш?

На колко години си?

Memento mori

Тема Re: така си е ...нови [re: Set]  
Автор lvo lll (Ag008)
Публикувано25.01.04 23:11

... ама пропускаме любовта към оръжието
и това че те кара да се чувстваш свободен човек, а не роб :)

нали ...

аи си е мнооо гот да си стреляш яко ... няколко пъти в седмицата :) де
с приятели ... по стрелбища

Тема Re: Ако сам не си сигурен в необходимостта, [re: Set]  
Автор ниkи (сериозен)
Публикувано25.01.04 23:20

На 27 лазарника съм, града е София. Нямам намерение да влизам с оръжие в заведение, освен може би в ресторант. Да не мислиш че пия и карам, за какво би ми трябвал пистолет в такъв случай като спокойно ще убия някой и с кола .

Ще се въздържа да давам повече подробности "от какво" и "защо". Ако това не ви стига, просто можете да не пишете по темата. В момента съжалявам че не написах постинга по друг начин.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.