Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:19 15.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Оръжия
*Кратък преглед

Тема Малко встрани от темата...нови  
Автор Fallen_Angel (St. Lucifer)
Публикувано27.09.03 00:14

Съжалявам, че е малко встрани, но според тук му е мястото:

Има идея за създаване на клуб "История на оръжието". Аз като модератор на клуб "История" подкрепям идеята, и искам да помоля всеки заинтересован да влезе в "Предложи нов клуб" и да удари едно рамо...

До модератора: Ако смяташ, че не му е мястото на този постинг тук, драсни една бележка, да знам поне че е махнат. Мисля си, че така даже ща ти поолекне и на теб, за да може в новия клуб, ако го създадат, да се насочат теми, които не вълнуват нито клуб "Оръжие" като цяло (гледам тук са повече технически данни), нито клуб "История" (там пък оръжието е на доста задни позиции спрямо процесите в Историята")...

Тема Re: Малко встрани от темата...нови [re: Fallen_Angel]  
Автор AC (Лош)
Публикувано27.09.03 03:00

i kvo shte se pishe v istoria na orujieto?
iska mi se ako shte podkrepiam neshto purvo da go razbiram.
puk i mi se struva che tuka si mu e suvsem miastoto za istoria na orujieto. stiga da imashe koi da gi pishe tia temi.

Иска ми се да се напием, да си разкинем ризата и да се манем от тоя живот!

Автор iosarian (от Параграфа)
Публикувано27.09.03 09:08

ако те интересува нещо по темата - просто питай хахаххахахахахах...
Тука често ги нищим подобни тематики- пример - темата за П38.
мене като магистър по история по образование и оръжевед по душа подобен клуб би ме радвал НО - кой ще пише там а?
Според тебе ще има ли достатъчен интерес?
мисля тц

Si vis pacem,para bellum.

Автор Megan (драка)
Публикувано27.09.03 10:38

С риск да прозвуча малко рязко, ама, какъв е смисъла?!
Какво пречи на онези, които се интересуват да пишат по тази тема да го правят тук. Клубът е отворен за всички теми, които имат връзка с оръжието, и историята е просто още една от тях, поне така си мисля.
Аман от празни и безмислени клубове из дира.
Не знам какво са писали другите нагоре. Ама нещо идеята ми се струва безмислена.

Автор ДoнKиkoтМодератор (Не Кихот :-))
Публикувано27.09.03 13:01

И аз съжалявам, но ще трябва да се присъединя към мненията дотук...
В клуб "Оръжия" има място както за Историята на оръжието, така и за Устройството, Принципа на действие и пр. на оръжията, както и за стрелбата, колекционирането и пр. пр. пр.
Няма логична причина да се пилеят време, енергия и юзъри...

Редактирано от ДoнKиkoт на 27.09.03 13:01.

Тема Re: Малко встрани от темата...нови [re: ДoнKиkoт]  
Автор SecurityTEAM (BUD/S)
Публикувано27.09.03 14:18

Модератор на място!
И според мен няма място за втори клуб по темата.
Тук никой не е гонил любителите на старите пушки пищови и ножове.
Голяма част от нас също имат стари оръжия, и мисля че новите попълнения ще са от полза както и на нас така и ние на тях.
Просто когато стане дума за стари оръжия ги препращайте тук.

В главата ми се въртеше идея за друг клуб по темата оръжие но се разубедих след няколко разговора с клубарите.
Просто ще се размие идеята на двата клуба.

Надявам се разбираш че не те нападам а просто искам да помогна.

"МММ днб."
Масивно Мотивирани Майкоосквернители - дружество с неограничена безотговорност

Тема Re: Малко встрани от темата...нови [re: SecurityTEAM]  
Автор Black Wolf (ловец)
Публикувано28.09.03 13:54

Аз съм всъщност виновник за всичко това... Благодаря на Fаllen Angel за активната подкрепа.

Всъщност, идеята ми е в клуба въобще да не става въпрос за неща, стрелящи с барут, а само за неща, които режат, секат, мушкат, увиват се и пр. И то не толкова от съществуващите сега, колкото в миналото.

Освен това за доспехи, конска амуниция и такива работи... За действия на различните родове войски - т.е. един по-широк военно-исторически обсег.
По мои скромни впечатления, народът тук не си пада одсобено по тези теми, затова призовавам вероятно малкото интересуващи се да подкрепят идеята.

От това вашия клуб няма да си загуби публиката, спокойно!

Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!

Редактирано от Black Wolf на 28.09.03 13:55.

Тема Re: така трябваше да започнете ... [re: Black Wolf]  
Автор lvo lll (Ag008)
Публикувано28.09.03 15:17

пускате обявя, че има предложение за нов клуб
и който е за или против да иде там където се гласува и да си каже мнението

дали е умесно създаването или не ...
ако си намерите достатъчно желаещи ... създайте си каквото си искате
мен лично, не ме вълнува темата ви

късмет

Тема Re: Малко встрани от темата...нови [re: ДoнKиkoт]  
Автор Fallen_Angel (St. Lucifer)
Публикувано29.09.03 08:39

Може би наистина се е получило малко недоразумение...

Идеята е не да се цепи клуб Оръжие, или клуб История.

Волф правилно уточни - освен хладното оръжие да се говори и за военни стратегии, описания на битки (т.е. подробности за тях, неизвестни на широката публика) и прочие. Пример, който директно, според мен показва за какво иде реч: битката на българската армия при Борил със кръстоносците при Филипопол. Тя се е състояла в подножието на едно от тепетата на Пловдив, но... с какво точно са се били двете армии? как така същата армия, която 4-5 години по-рано е размазала елита на рицарството, после губи? Какво е било въоръжението на двете армии? с какво армията на Йоаница е победила при Одрин? Тактика, въоръжение? Това е и исторически въпрос, и оръжеен... но и в двата клуба ще е малко не на място, според мен.

Иначе и в клуб История има мнение, че темата би разводнила пространството (не е широко подкрепяно, между другото), но мисля че си има достойнствата идеята...

Благодаря Ви за мненията и още веднъж, извинявайте за "страничния" разговор!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.