Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:53 17.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Оръжия
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема За и против баретите - сериозна теманови  
Автор kилъp (наемен)
Публикувано27.01.03 22:02

Аз съм на мнение, че излишно генерал Борисов дуе мускули да се разправя с баретите. В момента положението в отряда е такова, че нищо чудно някой, колега да му пусне един куршум. А ще бъде жалко за хубавия генерал. Вие как мислите. Аз смятам, че всяка държава трябва да си има независимо от разни секретари на МВР специялно поделение за борба с тероризма. Нали толкова се бием в гърдите, че ще се включим в световната коалиция. Всъщност има доста боклук събран в поделението, дето са връзкари или дето са престъпници. Само дето генерала бърка понятията тероризъм и престъпност. Терориста е човек когото въобще не бива да си правиш труда да арестуваш. както и правят колегите при реални акции просто ги убиват. За щастие на мен това още не ми се е случвало. Да гледам в очите терориста и да го застрелям. Все е от далече. Иначе очите са страшни. Но да оставим тези глупости. Какво ви е мнението по въпроса. Трябва ли да има барети и трябвали Борисов да си вре носа там. Аз съм твърдо за!

няма начин да няма начин

Тема Re: За и против баретите - сериозна теманови [re: kилъp]  
Автор iosarian (от Параграфа)
Публикувано27.01.03 22:33

В своята работа честно пъти имам близки контакти с членове на отряда - с някой от тях стреляме заедно - с други ( бивши) сме и приятели. Проблема не е в отряда а в неговото превръщане в група от хора наемани от този или онзи да му пазят гъза. А този и онзи често пъти са от криминалния контингент - шефове на групировки и т.н. по- старите членове на отрада са главно печени мъже и са влезли там по призвиние а не за кинти - като гледам какво става май не всички от по - младите са така. Друг проблем е има ли място подобна група в МВР структурите - според мен не - тя си е за армията или жандармерията. Малки групи за специално оръжие и тактики трябва да има във всяко районно а не да има чентрализирана група- мастодонт.
А честно казано нещо много станаха издънките на членове на отряда в последно време .... някой трябва да го отнесе....

Si vis pacem,para bellum.

Тема Re: За и против баретите - сериозна теманови [re: iosarian]  
Автор kилъp (наемен)
Публикувано27.01.03 23:12

Така си е ама то си има в РДВР-тата, не знам дали трябва да е в жандармерията, но то си е вид полиция и все е МВР. Не може да са към армията, щото там си има армейски командоси. Ако искаш да разбереш повече за тях потърси в Хит.бг страницата на майор андрея илиев, интересна е. Мисля си, че някой наистина ще го отнесе. Всъщност числеността им е твърде малка за специално поделение. и те не могат да се ползват от МВР когато дойде и за борба с масови безредици. Само със заповед подписана лично от министъра. Т.е. при терористичен акт.

няма начин да няма начин

Тема Жорка, това ти ли си???нови [re: kилъp]  
Автор Set (/dev/null)
Публикувано28.01.03 09:33

Абе авер!!!

Аз съм капитан Бончев,

Дето ви водех СЕРЕТЕ (спец ръкопашни техники) горе във Враня!!!!

Преди 8-9 години имах един Варненец - Жоро дето беше при момчетата!!!
Да не си ти бре ????

Извинявам се ако съм те обидил бе ученико - ама сам знаеш как се дразнех когато някой ме нарича педерас без да ме познава...

Позабравил съм ви малко - уволних се и сега гоня моя бизнес ...

Знаеш ли - едва снощи се сетих за теб - когато каза че преди около 8-9 години си бил при нас (баретите)

Абе ти ли беше със мен и Пендата (Иво Пенчев) когато задържахме убиеца със
гранатата пред зала фестивална???? Такова Ко Маваши му заби тогава, та не ми остави място да го ушамаря и аз!

Ние в клуба нарочно по някога си говорим глупости - за да заблуждаваме разни уши, ама и се намираме!!!!

Жорка - ако си ти - само драсни!!!
Аз имам работа за свестни момчета!!! И почтенна при това! Никой няма да те търси от тук нататък!!!

А и всички знаят че плащам добре!!!

Ей - ти беше ли кога идваха кубинците???
Винаги съм твърдял, че кубинското Карате е много добро, ама не е за България!! Ония имат друг темперамент от нашия, пък и Йошимон произлиза от Шотокан - слабичко ни е на нас твърдистите Киокошини!!!
Май само ти(беше най - добрия ми ученик) го шамари оня негър ..

Ако си наш - вече нямаш грижи - аз съм зад теб!!!

А ми щракаше още преди - когато каза на Йоската за бързите действия срещу пищоф. Много ми напомняше моите думи дето ви ги повтарях постоянно: Не е важно че боклука срещу теб е въоръжен - вашето оръжие са ръцете и краката - никога не се забравят в къщи или в сейф!!!

Той и Йосо е от наще, ама нарочно не ти каза...
И Дона - дето го кълнеш - и той!!!

Я му се извини - щото ти започна пръв и да си стиснем ръцете!!!

Аз ще ти помогна за работа!!!!!!

И пиши по-бързо!!!

Memento mori

Редактирано от Set на 28.01.03 10:06.

Тема Re: Жорка, това ти ли си???нови [re: Set]  
Автор kилъp (наемен)
Публикувано29.01.03 07:19

Здравейте Кептън. Тъкмо тръгнах да пиша, че съм точно аз ама се сетих, че може и да не е така, затова почвам отначало. Всъщност ви познавам бегло, но не сте ме обучавали Вие в ръкопашен бой. Мен ме подготвя Иво. Той беше лейтенат. Освен това аз не съм бил точно на щат в СОБТ. Това е една много дълга история, но ако имаш братовчед владика... е може някой ден да ви я разкажа. Участвал съм само в един арест във Варна, но не мога да си спомня на коя дата. Бяхме четирима. Иво беше единия другия се казваше Николай, а третия Йосиф мисля. Не съм ги виждал от как излязох от поделението. Не си мислете, че съм искал да обиждам някого. Моля за извинение всички, които съм засегнал, но също както и Вие и аз мразя да ме обиждат и показалеца ми започва да нервничи. Нали ме разбирате. Това си е професионална деформация. Все пак се питам не сте ли уцелили вярно за Жорката. Може и мен да имате пред вид ама не си спомням да съм бил най-добрия ви ученик, щото само 5 - 6 пъти съм идвал на вашите тренировки и единия път ме накарахте да демонстрирам троен удар с крак - спомняте ли си. С десния маваши в главата, завъртане, с левия удар назад с цалото стъпало - все забравям как се казва - и накрая пълно завъртане и удар с десния с маваши с подскок. Завъртането е във въздуха. Аз бях специалност снайперист. Всъщност ако наистина имате някаква работа ми пишете бележка. Не е необходимо всички тук да разбират, нали. С какво се занимаваме си е наша работа Кептън, някой казват, че не било съвсем хубава работа. Ама мръсни пари няма, нали. Освен това аз съм дал сума и я спазвам. Така че Кептън продължавайте в същия дух и Ви моля личните разговори да ми ги пишете на бележки, за да не последваме обичния ни психолог, нали разбирате. Времената са такива напоследък, че не можеш да знаеш на кого да вярваш. Благодаря ви за добрите думи. Мисля си, че вероятноста вие да говорите за мен е около 95 %, но ако ми дадете повече факти за живота във Враня ще е сетя със сигурност. За сега представата ми за вас е сама като един от инструкторите. Освен това доколкото си спомням все ни казвахте, че мразите да участвате в реални акции, а момчетата ви подбиваха, че сте вече дърт за това. Е аз не смятах така, ама кво да се прави. Още веднъж се извинявам господин Капитан, ако съм ви обидил и за пореден път ви моля да не пишете такива неща на общо достъпни места, че ще го отнесем без да искаме.
Жоро

няма начин да няма начин

Тема Йосо те е тренирал?нови [re: kилъp]  
Автор Set (/dev/null)
Публикувано29.01.03 09:55

Йосариан да не те е тренирал?

А удара е най-вероятно уширо маваши, или уширо кекоми.. ама кекомито е за предпочитане с пета в черния дроб, а не с цяло стъпало...
Пак Йосо не е обяснявал като хората!!!

Видя ли Валтер 2000???
А PSG???

От тук нататък моите хора ще те наблюдават...

Най-вероятно след 3-4 месеца - като се убедят че си ти ще се свържем...
Ти няма да ги познаеш - те са перфектни...

Повече няма да ти пиша...

А кой ТАПАК е казал на мойте 35 години СТАРОСТ???????

Memento mori

Тема Re: Йосо те е тренирал? [re: SHERlFF]  
Автор kилъp (наемен)
Публикувано31.01.03 03:45

Аркадаш, как сме у нашия роден град край морето. Аби може ли една поправка го-джо-рю всъщност е школа за изучаване на бойни изкуства и по точно карате-до стил северен юмрук южен крак, забравих как беше на японски...
Ама недейте измества дискусията за баретите, щото ме интересуват повече мнения преди да свърша това за което... е това вече е тема за частен разговор. Просто ме интересумат вашите мнения!

няма начин да няма начин

Тема Re: Йосо те е тренирал?нови [re: kилъp]  
Автор SHERlFF (BezoBrazniK)
Публикувано02.02.03 14:13

ok! a Valentin Lukov poznavash li? Toi mi be trenior!

"Raaazcvetaaali qblani i gruuushi! Paaaplyiliii tumaanyi nad rekoi!..."

Тема Re: Йосо те е тренирал?нови [re: SHERlFF]  
Автор megi_smile (познат)
Публикувано02.02.03 14:17

Здравей шерифе. Помниш ли ме. Дребното момиче с ръката дето не трепва. Как я караш. Аз съм сега в София и тренирам с Таньо Киряков. Много поздрави на всички приятели във Варна. Да им кажеш, че Меги Тодорова е в мрежата и винаги е готова да си полафи с някого от старите приятели!

Тема Re: Йосо те е тренирал?нови [re: megi_smile]  
Автор SHERlFF (BezoBrazniK)
Публикувано02.02.03 14:20

ne te pomnq! ne i tochno kakto se opisvash! i molq te, pozdravi Tanio ot Dimcho Manolov!

"Raaazcvetaaali qblani i gruuushi! Paaaplyiliii tumaanyi nad rekoi!..."

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.