|
Тема
|
Поява на шум
|
|
Автор |
Astra1.8iGT (C18NZ, 92g.) |
Публикувано | 16.09.12 08:35 |
|
Здравейте, колата е Астра Ф, 92г. Ходих до морето и като се върнах, установих, че се е появил шум, който се чува при ниска скорост.
Чува се само при включена предавка, при тръгване и спиране (на моторна спирачка), идва от двигателя някъде. Наподобява на нещо средно, като виене на лагер или триене на някакъв ремък в нещо, като звука се усилва малко с оборотите/скоростта на автомобила, над 30-40км/ч шума с слива с общия шум и не се откроява така явно т.е. на първа/втора предавка се усеща.
Понеже звучи като, че идва от нещо което инерционно го променя, дали не е от скоростна кутия или полуоска според вас или пък някакъв лагер, дали е възможно да е от биелен лагер примерно?Редактирано от Astra1.8iGT на 16.09.12 08:42.
| |
|
Може да е скоростна кутия.
| |
|
Днеска огледах окачването в сервиз на подемник, откриха омаслен преден ляв амортисьор (явно ментета на билстейн), на шок теста показва, че много скоро ще трябва да ги сменя двумя се между амортисьор на опел от вносител и закс, съвети?. Утре ще сменям свещи и ще огледам ремъците.
| |
|
Boge също са вариант.
| |
|
Аз смених моите с монро рефлекс с 3 години гаранция. В магазина приятели които го държат ми казаха ,че от монро най стриктно си изпълняват гаранцията без да въртят клиентите си.Просто минаваш на сервиз остановява се дефекта и ти дават нови след смяна връщаш старите.При боге ,саш или закс смяната била доста по сложна.Старите ГМ караха 17 години надявам се тези да карат поне на половина УСПЕХ
| |
|
Още един глас за Монро рефлекс. От 3 години съм с такива отпред и отзад без никакви проблеми. Малко по-скъпи са, но според мен си струва. Освен това ми ги смениха безплатно в сервиз, който е представител на официалния вносител. Иначе вземат по 20-25 лева на амортисьор за смяна.
| |
|
Амортисьорите са сменени със закс газови, засега съм ок. Някакви идеи за свещи на метан? Досега бях доволен от Brisk, ама нещо май не ги внасят. Сложих Denso - Пълен боклук! На 2К км започна да им се върти електрода. Скоро сложих NGK, но работата на двиг. и разхода не ми харесва. Уж за C18NZ са, не знам топлинното число дали не трябва да е различно от фабричното, защото на метан има по висока темп. в цилиндрите.
| |
|
Шума се оказа от лагер на хидравлична помпа, на по дълъг път извънградско с повече завои, просто се скапа хидравликата изби течност през казанчето, ремонтирана е.
За свещите съм с NGK още, но не съм сигурен че са правилните за този двигател (дават два три модела по каталог). Като се стопли времето ще ги сменя с Brisk Platinum. Все пак съм на метан, температурата на горене е по висока, а и бриск са по малко капризни към горивото.
| |
|
|
|
|