|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Мнение за Zafira CNG
|
|
| Автор |
v5rov (непознат
) |
| Публикувано | 09.08.09 09:41 |
|
|
Може ли някой да сподели мнение за Опел Зафира CNG с фабричната метанова уредба? Замислям се за покупка на такава кола, пък при тези цени на горивата ....
| |
|
Тема
|
Re: Мнение за Zafira CNG
[re: v5rov]
|
|
| Автор |
imitev (питомен OpelFan) |
| Публикувано | 09.08.09 12:03 |
|
|
Безплатен съвет - вземи си бензинова и и монтирай пропан-бутан.
| |
|
|
|
Със Зафирата на 100К км сменяш бутала, обаче на пропан бутана си вечно в сервиза я за донастройка, мембрани и на извънградско ти става лошо от миризмата на газста. Вече не е ясно дали един нов дизел не е по добре от пропан-бутана, като цена на км имам в предвид.
PS: Питай някой таксиджия, гледам че на метанстанциите ги има доста. Също VW Caddy ecofuel, но са по малко разпространени.Редактирано от Astra1.8iGT на 09.08.09 12:48.
| |
|
|
|
За нова кола все още нямам сили. Говорим за нещо около 2004г. Наистина не знам дали не е по-добре бензинова с газов инжекцион или CNG. В момента съм с Астра Х16ХЕЛ с обикновена газова и съм доволен. И въобще не мирише на газ междувпрочем. Ама си е вече на 15 годинки милата и взех да се замислям за по-нова.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
VladoR (любител) |
| Публикувано | 10.08.09 10:31 |
|
|
Колега, дали в тоя, дали в другия опелски форум не помня, ама някъде четох одисеите на колега със Зафира с фабрична (не джамбазки жаргон за монтирана някъде незнайно къде извън България, а монтирана в заводите на Опел) метанова уредба, която в София ауто гледали като телета в жележница. Колегата се беше поболял направо. И май темата му свършваше без решение на проблема.
А при варианта с джамбазкия жаргон рискуваш силно да се нахакаш на модел ГИ, който няма поддръжа в България.
За мен решението е чист бензин и ти си му монтираш тук кеф ти метан, кеф ти пропан-бутан. И си щастлив. И има гаранция и поддръжка.
Дизелите от това поколение с напредване на възрастта/пробега въобще не са толкова издържливи като старите с голям обем и никаква електроника.
Редактирано от VladoR на 10.08.09 10:36.
| |
|
Тема
|
[re: VladoR]
|
|
| Автор |
v5rov (непознат
) |
| Публикувано | 10.08.09 11:42 |
|
|
Мда-а-а, благодаря на отзовалите се. Май ще се ориентирам към бензинов мотор, може би 1,8 и ще монтираме газ ижекцион.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | Bat Jorko (Нерегистриран) |
| Публикувано | 13.08.09 12:12 |
|
|
И друга подробност има тук - тези Зафири в местата от които идват се карат само таксита. Смятай колко километра пробег е това.
| |
|
Тема
|
[re: Astra1.8iGT]
|
|
| Автор | oho_boho (Нерегистриран) |
| Публикувано | 13.01.11 15:10 |
|
|
ква миризма на газ бе ? ти да не караш голф 2 или нещо друго с карбуратор че ти мирише
| |
|
|
|
Каквото и да избереш няма да сбъркаш особено, само да не е дизел...така си мисля аз, особено защото промерно в Сф зафирите дизел харчат "само " коколо 8-10л/100км..направо без пари при цена от 2.30 на дизела...
За златните им помпи да не говорим.
Иначе сега метанът изглежда ужасно примамлив с цената си, но знаеш ли..какво ще измислят за да го вдигнат пак до небесата!!!
| |
|
Тема
|
[re: Bat Jorko]
|
|
| Автор |
v5rov (новак) |
| Публикувано | 14.01.11 14:16 |
|
|
Колеги темата е малко старичка - пуснах я авгус миналата година. Зафирата вече четири месеца от как я купих. Вслушах се в съветите и след дълго ровичкане из форумите и обявите взех такава с мотор Z18XE - 125 hp. Сложих и ГИ и за сега съм доволен, пък ще видим. Въпреки това и сега ми е интересно да чета мнения по въпроса, така че заповядайте
Редактирано от v5rov на 14.01.11 14:16.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|