Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:40 30.12.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Мнение за Zafira CNGнови  
Автор v5rov (непознат )
Публикувано09.08.09 09:41

Може ли някой да сподели мнение за Опел Зафира CNG с фабричната метанова уредба? Замислям се за покупка на такава кола, пък при тези цени на горивата ....

Тема Re: Мнение за Zafira CNGнови [re: v5rov]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано09.08.09 12:03

Безплатен съвет - вземи си бензинова и и монтирай пропан-бутан.

Тема Re: Мнение за Zafira CNGнови [re: imitev]  
Автор Astra1.8iGT (C18NZ, 92g.)
Публикувано09.08.09 12:46

Със Зафирата на 100К км сменяш бутала, обаче на пропан бутана си вечно в сервиза я за донастройка, мембрани и на извънградско ти става лошо от миризмата на газста. Вече не е ясно дали един нов дизел не е по добре от пропан-бутана, като цена на км имам в предвид.

PS: Питай някой таксиджия, гледам че на метанстанциите ги има доста. Също VW Caddy ecofuel, но са по малко разпространени.

Редактирано от Astra1.8iGT на 09.08.09 12:48.

Тема Re: Мнение за Zafira CNGнови [re: Astra1.8iGT]  
Автор v5rov (непознат )
Публикувано09.08.09 17:08

За нова кола все още нямам сили. Говорим за нещо около 2004г. Наистина не знам дали не е по-добре бензинова с газов инжекцион или CNG. В момента съм с Астра Х16ХЕЛ с обикновена газова и съм доволен. И въобще не мирише на газ междувпрочем. Ама си е вече на 15 годинки милата и взех да се замислям за по-нова.

Автор VladoR (любител)
Публикувано10.08.09 10:31

Колега, дали в тоя, дали в другия опелски форум не помня, ама някъде четох одисеите на колега със Зафира с фабрична (не джамбазки жаргон за монтирана някъде незнайно къде извън България, а монтирана в заводите на Опел) метанова уредба, която в София ауто гледали като телета в жележница. Колегата се беше поболял направо. И май темата му свършваше без решение на проблема.

А при варианта с джамбазкия жаргон рискуваш силно да се нахакаш на модел ГИ, който няма поддръжа в България.

За мен решението е чист бензин и ти си му монтираш тук кеф ти метан, кеф ти пропан-бутан. И си щастлив. И има гаранция и поддръжка.

Дизелите от това поколение с напредване на възрастта/пробега въобще не са толкова издържливи като старите с голям обем и никаква електроника.

Редактирано от VladoR на 10.08.09 10:36.

Тема Re: Мнение за Zafira CNGнови [re: VladoR]  
Автор v5rov (непознат )
Публикувано10.08.09 11:42

Мда-а-а, благодаря на отзовалите се. Май ще се ориентирам към бензинов мотор, може би 1,8 и ще монтираме газ ижекцион.

АвторBat Jorko (Нерегистриран)
Публикувано13.08.09 12:12

И друга подробност има тук - тези Зафири в местата от които идват се карат само таксита. Смятай колко километра пробег е това.

Авторoho_boho (Нерегистриран)
Публикувано13.01.11 15:10

ква миризма на газ бе ? ти да не караш голф 2 или нещо друго с карбуратор че ти мирише

Автор PRlNCEZANDOR (vodoun)
Публикувано14.01.11 11:18

Каквото и да избереш няма да сбъркаш особено, само да не е дизел...така си мисля аз, особено защото промерно в Сф зафирите дизел харчат "само " коколо 8-10л/100км..направо без пари при цена от 2.30 на дизела...
За златните им помпи да не говорим.
Иначе сега метанът изглежда ужасно примамлив с цената си, но знаеш ли..какво ще измислят за да го вдигнат пак до небесата!!!

Тема Re: Мнение за Zafira CNG [re: Bat Jorko]  
Автор v5rov (новак)
Публикувано14.01.11 14:16

Колеги темата е малко старичка - пуснах я авгус миналата година. Зафирата вече четири месеца от как я купих. Вслушах се в съветите и след дълго ровичкане из форумите и обявите взех такава с мотор Z18XE - 125 hp. Сложих и ГИ и за сега съм доволен, пък ще видим. Въпреки това и сега ми е интересно да чета мнения по въпроса, така че заповядайте

Редактирано от v5rov на 14.01.11 14:16.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.