Тема
|
Работа на студен двигател
|
|
Автор | Hиkoлчo (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.12.10 23:52 |
|
Питането ми е здухва ли се двигатела като се кара само студен. От нас до работа са около 5 км. и няма време кога да загрее мотора. вече 3 години нон стоп е така.Колата е Вектра А с 2 литровия мотор.
|
|
Тема
|
Re: Работа на студен двигател
[re: Hиkoлчo]
|
|
Автор |
VladoR (любител) |
Публикувано | 11.12.10 08:40 |
|
Ако мислиш да те надживее - няма как да стане. При "нормални условия" (това в кавичките е силно разтегливо понятие) туто финито за тая кола ще го определят ламарините, а не мотора. Аз лично на твое място не бих се кахърил за малкия пробег.
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
Явор (ентусиаст) |
Публикувано | 11.12.10 09:43 |
|
Колега, не се притеснявай ! А има и нещо друго: Айде 2-2.5 км, ама 5 км да няма кога да загрее поне за малко ми се струва странно......... Моя опел загрява за около 2 км средно, а когато е по-топло и по-малко му трябва .....
|
|
Тема
|
[re: Явор]
|
|
Автор | Blueforce (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.12.10 10:44 |
|
Така е, и моята Астра загрява за норматив. 5 км. са предостатъчни за достигане на нормална темп.на двигателя.Ако не загрява, значи има проблем, най-вероятно с термостата.
|
|
Тема
|
[re: Blueforce]
|
|
Публикувано | 11.12.10 19:14 |
|
Че има проблем с термостата е ясно. Писна ми да го сменям. Дали се на ментета попадам ама кара по 1000-1500 км. и залепне в отворено положение и върти всичко през радиатора. И тъй като имам климатик и радиатора е по голям и охлажда сериозно. Освен да взема да сложа един картон пред него.
|
|
Тема
|
|
|
Автор | тepммo (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.12.10 19:23 |
|
Качва ли въобще до 92 градуса?
|
|
Тема
|
[re: тepммo]
|
|
Публикувано | 11.12.10 21:34 |
|
Къде 92 градуса ??? На място да клопа няма да вдигне толкова. Лятото да ама сега не повече от 80 на място а ако се движи държи 40-50. Спирам вдигам капака слагам ръка на радиатора на маркучите и не ми пари. А вътре за парно забрави.леко хладко духа в най добрия случай.
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
imitev (питомен OpelFan) |
Публикувано | 11.12.10 21:54 |
|
Термостат.
Оригналния е Wahler.
По принцип изкарват в зависимост от километрите 2-3-4 години.
|
|
Тема
|
[re: imitev]
|
|
Автор |
alex one (opel fan) |
Публикувано | 11.12.10 22:15 |
|
Zavisi i s kakvo kara kolata,ako sipva voda v antifriza ili kara s nekoi mente..Samo kontsentrat i nema griji.Astrata ia karam 4 godini i ne sam smenial termostat a predi men ot koga e neznam,no e nalivano samo kontsentrat..I sega sam s takav na -72 cherven na HEPU..
|
|
Тема
|
[re: alex one]
|
|
Автор |
imitev (питомен OpelFan) |
Публикувано | 12.12.10 09:29 |
|
Не е от антифриза.
Кадета съм си го карал само със син фрико и на 30-40 000 км съм сменял термостат. Имам една торба в мазето за 8 години, през които го карам.
Уж нищо им няма, но започват да държат колата студена.
|
|