Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:58 31.12.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Ламбда TOMCO-мнениянови  
АвторGocho (Нерегистриран)
Публикувано05.11.10 13:12

Изпадна ми една нова и я боднах,не,че мойта беше сдала багажа.Интересува ме държат ли ?

Тема Re: Ламбда TOMCO-мнениянови [re: Gocho]  
Автор pinto_opel (новак)
Публикувано05.11.10 14:08

От "Косер" ? Едва ли. Когато сменях моята 9 от 10 мнения, които прочетох бяха отрицателни. Почти за същите пари си купих "Беру". Дано пък вече нещата вече да са нормализирани и да случил на добра бройка. Между другото "Бош" препоръчват подмяна на 60-80 ккм. А те са я измислили сондата. Тя си е консуматив, кокото ти изкара все ще е кяр.

Тема Re: Ламбда TOMCO-мнениянови [re: pinto_opel]  
Публикувано05.11.10 14:36

Не знам от къде е купувана - едно аверче ми я подари,, че му праих едни етажерки в гаража - нова е 100% понеже има метален блясък резбата и е с капачката със смазката. Понеже до сега не съм сменял реших е така за проба-мойта си е наред понеже колата е пушка и разхода е нисък,компа не е давал грешки от ламбда.Значи щом им се носи славата на боклуци ще сложа мойта в багажника и а дигне разход или се обади компа ще си я върна.

Автор pinto_opel (новак)
Публикувано05.11.10 15:16

Щом е подарък карай колкото изкара. Дават я като англиска фирма, би трябвало да е добра. Аз малко имам резерви към "Косер", че за това писах. Интересно, че моята Астра малко я карах с разкачена ламбда сонда, но не ми даде никаква грешка. Става въпрос за едно кабелната за 1.4 моно.

Тема Re: Ламбда TOMCO-мнениянови [re: pinto_opel]  
АвторBlueforce (Нерегистриран)
Публикувано05.11.10 17:31

Доколкото знам, компа не винаги "хваща" умрялата сонда. Особено ако все още работи, но е станала ленива и не реагира адекватно.

Тема Re: Ламбда TOMCO-мнениянови [re: Blueforce]  
Публикувано05.11.10 22:39

По книгите пише,че ленива не я хващат поне тия по-старите контролери ,но хваща ако е забила и не си мени волтажа. Казват,че дигала и разхода.Специално за моя мотор може да се махне с ремап на компа и един потенциометър,но досега проблеми не съм имал.

Автор PRlNCEZANDOR (vodoun)
Публикувано06.11.10 11:55

Споко Гоче, държат, такава сложих на старата ми астра преди 5год, още си е ок..
Просто хората в БГ много лесно се връзват да им продадават сонди за по 500лв, защото им изглежда като сложен датчик - той си е сложен - и не искат да рискуват.
Аз какво да кажа като на един баварец преди години два пъти му сменях сонди за по 280лв, едната изкара 1 месец, а другата изкара 24 часа - много качествени, реномирани,в сервиза хората се хванаха за главите защото те ни ги препоръчваха..буквално гърмяха втората след 24 часа работа..даваше права линия та след това му сложихме сонда за 90лв и оттогава 5год колата върви с нея!!!

Тема Re: Ламбда TOMCO-мнениянови [re: PRlNCEZANDOR]  
Автор Astra1.8iGT (C18NZ, 92g.)
Публикувано10.11.10 22:28

Томко от Косер за около 50лв едножилна, изкара около 1,5год. под 15К км. Следващата ми беше бош около 105лв от официален техен магазин, до момента съм с нея сигурно над 4год и доста км.

Тема Re: Ламбда TOMCO-мнениянови [re: Astra1.8iGT]  
Автор Явор (ентусиаст)
Публикувано12.11.10 09:27

Да, така е ! Не изкарват много.

Тема Re: Ламбда TOMCO-мнениянови [re: Явор]  
Автор filidor ()
Публикувано14.11.10 18:21

По какво се разбира , че ламбда сондата е дала фира?

Въпросът ми е към всички.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.