|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Газов инжекцион за Зафира - каъв?
|
|
Автор |
v5rov (непознат
) |
Публикувано | 04.10.10 18:36 |
|
Колеги ,
Вече съм горд притежател на Зафира 1,8 16V, първа регистрация май 2005 г. Ще се опитам да постна снимки . Закупена е от Бояна ауто и е карана само в България. Та въпросът ми е какъв газов инжекцион да и сложа?
,
Редактирано от v5rov на 04.10.10 18:48.
| |
Тема
|
честито!
[re: v5rov]
|
|
Автор | льoxмaтa (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.10.10 19:31 |
|
Честито и със здраве и безпроблемно да я караш!
Определено си купил една от последните ЗафириА въобще произведена, все си мислих, че 2005 вече всичко е Б.
Аз съм със симгаз, инжектори на 3.2мс ( каквото и да значи това ) с турска бутилка на резервната гума. 35хкм съм минал, има някои проблеми - най-сериозният е, че в най-големите жеги самопроизволно си минаваше на бензин, все едно, че газта е свършила. Трябва ръчно да минаваш на газ и след 15 минути пак така. Докато се наканя да ида до сервиза, те жегите свършиха и проблемът изчезна от самосебе си. Явно напролет ще ходя да го оправям. Другият проблем е нивопоказателят. Нищо общо с действителността. То досега не съм срещал АГУ с верен нивопоказател, ама явно при хоризонталните резервни гуми, съвсем пък не е верно. Само първите 150 километра докато е още сравнително пълна бутилката, светят всички светодиоди и нататък - дискотека. Това са п;роблемите. Иначе на газ върви по-добре отколкото на бензин.
Разходът ми е 10/100 и ме убеждават, че ми бил висок. Като сложиш сподели впечатления.
| |
Тема
|
Re: Газов инжекцион за Зафира - каъв?
|
|
Автор |
filidor () |
Публикувано | 04.10.10 20:29 |
|
Честито!
Запазена ми се вижда. Карай си я със здраве!
Моята Астра е с обикновена газова и от инжекциони не разбирам.
| |
|
Избери доказала се марка евтин инжекцион, например фобос или отдели пари..хм някъде се говореше за л ренцо за някакво 1200-1300лв.
Инжекционите който се предлагат на пазара сами по себе си са доста еднакви, рейките им са почти еднакви, различават се по софт...проблемите идват от "набързан" монтаж.
Зафирата не се нуждае нито от съпер бързи дюзи, нито от скъп инж въобще, нуждае се от добър монтаж и настройка.
Ако ти се дават пари им кажи и един ТАП да ти сложат, да е съвсем завършена задачата!
| |
Тема
|
[re: PRlNCEZANDOR]
|
|
Автор |
v5rov (новак) |
Публикувано | 31.10.10 13:44 |
|
Монтираха ми инжекциона, за марката не съм сигурен - на ключето пише БСМ, а изпаритела е Томасето. Бутилка на мястото на резервната гума 38 литра. За всъчко с работата 1050 лв. Разлика във вървежа няма. За разхода не знам - за 460 км, от които около 180 извънградско съм изгорил 45 литра газ м и някъде към 3 - 4 литра бензин. Много ли е не знам, аз мисля, че бива. Но като застудя сутрин докато загрее и прехвърли на газ минавам някъде към километър, че и повече. За сега не ми се отваря дълъг път да я засека на дълго.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
imitev (питомен OpelFan) |
Публикувано | 31.10.10 14:16 |
|
Нормалният преразход е 15на процента повече от разхода ти на бензин.
| |
|
Вжно е изпарителят ти да е добре загрят, а също така и да не го духа вятъра, ако го духа по-добре да му се направи някаква защита.
Много пренебрегван въпрос, няма да ти го признаят от фирмата монтажник или производител!
Интересно става като качиш софта и видиш че на магистрала темп на изпарителя спада до 48-50 градуса!!!..а вероятно и повече спада
| |
Тема
|
[re: PRlNCEZANDOR]
|
|
Автор |
Явор (ентусиаст) |
Публикувано | 03.11.10 15:51 |
|
Колега ти направо ме разби..... Не се бях замислял за това. Ми тя колата ще харчи повече при това положение. Искаш да кажеш, че трябва да се изолира обдухването на изпарителя по някакъв начин. И аз се чудя защо градско ми гори толкова, колкото трябва, а извънградско малко повече.
Редактирано от Явор на 03.11.10 15:51.
| |
Тема
|
[re: Явор]
|
|
Автор |
v5rov (новак) |
Публикувано | 03.11.10 19:44 |
|
Изпаритела ми е монтиран с една L-образна планка за стойката на акумулатора. Онзи ден покарах малко на извън градско за 107 км заредих 7,2 литра газ. Но това е от пълно до пълно, така че не е 100% достоверен разход.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ecotronic (табладжия) |
Публикувано | 04.11.10 10:41 |
|
Това с температурата на изпарителя е интересна теза, въпреки че аз мисля, че ролята на изпарителя в случая на ГИ е да преобразува газта от течна в газова фаза и да подаде към рейката газ с определено налягане. Смятам че това ще стане еднакво добре и при 40 и при 70 градуса, тъй като и двете температури са много над тази при която газта не се изпарява достатъчно бързо. Що се касае до налягането на изхода му...........действието му като регулатор на налягане още по-малко се влияе от околната температура.
Освен това ако наистина трябва да се предпази изпарителя от падане на температурата бих подходил по друг начин като го свържа към охладителната система на място където ще има по-добра циркулация на течност през него.
Редактирано от ecotronic на 04.11.10 10:45.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|