Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:40 30.12.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Тема Въпрос за турбо!  
АвторTurboX (Нерегистриран)
Публикувано01.11.10 18:00

И така състоянието на нашите родни пътища ме докара до там че да реша да си купя джип за градско придвижване!!! Харесва ми Опел фронтера дългата база с двигател 2,3 ТД. Относно двигатела нямам притеснения но турбото не съм на ясно как да разбера дали е читаво ,тръгнало ли е да си заминава, и изобщо какво се гледа там и какви са симптомите на повредената турбина. След това ако се наложи някакъв ремонт или подмяна с ново как са цените там?
Като цяло от как се помня само опелчета съм карал и не ми се изневерява на марката.

Тема Re: Въпрос за турбо!нови [re: TurboX]  
Автор VladoR (любител)
Публикувано02.11.10 10:55

Карам Омега А с този мотор и съм много доволен. Но за Фронтера масово се е наложило мнението, че този мотор е слабичък и съответно доста се е поизмъчил вече. Като имаш предвид освент това и, че Фронтерата се произвежда с този двигател до към +/- 1995 год ... не знам, на мен малко хазартно ми се вижда подобно начинание.

Също така на кола на тази възраст само по външни признаци да определиш ресурса на турбото ... хммм ... и това е леко хазартно начинание. Стандартното бля-бля-бля е да не пуши повече от нормалното (както виждаш - силно разтегливо понятие) и да няма съмнителни звуци (пак силно разтегливо понятие), но и с това "ноу-хау" едва ли минаваш много напред с материала.

И за да не ти ръся само негативи - моторът като цяло е супер старовремска концепция, следователно с евентуален ремонт на турбото не би трбвало да има сериозни проблеми. За финикийските знаци - аз лично намам идея.

Иначе успех с избора

Автор filidor ()
Публикувано02.11.10 22:02

Колега , един от начините да придобиеш някаква представа за състоянието на турбото , е като се провери дали има масло в нагнетателната част ( към всмукателния колектор ). Има ли , лошо. Тук има два варианта :
- маслото за смазване на турбото през уплътнението влиза в компресора. Не зная дали подлежи на ремонт.
- ако към всмукателната част са свързани картерните газове , при силно замърсен въздушен филтър , дърпа от д-ля маслени пари . Това показва "сериозното" отношение на собсвеника към автомобила.
Преди години носих турбо на трактор на стенд в "Реал турбо". Взеха ми 180лв. Сега може и да е повече - не зная. Та тогава , някакъв сиромах пита за турбо на пасат . Казаха му цена убиец , доста над 1000лв. Режат главите от кръста.
Турбо втора употреба - котка в чувал !?

Тема Re: Въпрос за турбо!нови [re: filidor]  
Автор PRlNCEZANDOR (vodoun)
Публикувано03.11.10 09:41

Само за инфо, пълен ремонт на турбо на голф като се ползва само стария охлюв струва към 700лв..това цена отпреди 1 година на околовръстното в сф. там където правят турбота.
Казват че ползват само оригинални части защото и без това неоригинални нямало!!!

Тема Re: Въпрос за турбо!нови [re: PRlNCEZANDOR]  
АвторTurboX (Нерегистриран)
Публикувано05.11.10 01:26

Добре тогава към кой двигател да се насоча? Не ми се иска 2,2 л. Екотек. Като ще е джип би било добре да е дизел. 2,8 литровия обаче дочувам че всеки цилиндър бил с отделна глава и от там някакъв проблем се получавал. Та към какво да се насоча?

Автор VladoR (любител)
Публикувано05.11.10 09:40

Ееее, чакай малко де - никой не ти е казал 100% не за тоя 2.3.

Най-малкото едни евентуални ядове с турбото могат да се окажат доста по-ефтина алтернатива от едни потенциални ядове с електрониката на по-новия мотор. Щото за старите мотори майстори-железари, дето се вика, под път и над път, доката за електрониката на новите не е точно така.

И освен това - нали знаеш - автомобил на подобна възраст не се избира по цвят, а по техническо състояние на КОНКРЕТНИЯ ЕКЗЕМПЛЯР.

Да не говорим, че като си се огледал в това 2.3, явно финасите ти не достигат за по-ново или ако достигат, то вероятно за най-ефтиното с всички последици от ниската цена. Предполагам си де, може и да не съм прав - дай боже

Айде - стискам палци в избора!

АвторGocho (Нерегистриран)
Публикувано05.11.10 13:31

Аз бих ти препоръчал или човек на който имаш доверие да ти докара джипа или да идеш да си го докараш сам.Само при лично познанство с много висока степен на доверие да зимаш кола от тука. Да видиш по форуми за слаби места на колата и да ги гледаш при покупката.Лично мнение-никога не бих си зел джип за градско и извънградско по шосе щот парите,които ще спестиш пт пкачване ще ги вкараш за нафта и то с пъти.За офроуд бих си зел нещо японско, a що не и една лада-нива?

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.