Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:47 13.07.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Тема Свещи за Кадет 1.2S  
Автор -Az- (Самият Аз! :-))
Публикувано20.10.10 00:08

Здравейте. Някой може ли да ми каже по каталог какви свещи трябва да се сложат на Опел Кадет 1.2S 1985 година? Досега повече от 4-5 години карах с едни Bosch Super Plus Yttrium VR7DC и бях страшно доволен. Мисля и че още могат да изкарат, но смених бобината с нова и реших че е време да сменя и свещите. Питах в Олимпия за свещи за моята кола и продавача (без да погледне в компютъра) ми даде GM VR8DC - много хубави били (но са произведени в Русия!).
Днес ги сложих, но ми се струва, че колата не работи така меко като преди, някак си по остро (и на звук) и сякаш се намали тягата на ниски обороти.
Кои са по-подходящите свещи за моя двигател VR7DC или VR8DC? Кои са по-"топли" (колата се кара почти само на градско)? Тези GM стават ли за нещо? Имат ли някакво време за "напасване" свещите? Например 100-200 км.?

Тема Re: Свещи за Кадет 1.2Sнови [re: -Az-]  
АвторGocho (Нерегистриран)
Публикувано20.10.10 01:14

VR7DC са правилните свещи - аз поне само с такива карам,а тоя боклук направо го изфъргай -ако немаш кинти си сложи старите докат събереш 25 лева за Bosh Super Plus VR7DC . За да нямаш ядове сменяш на 20к.

Автор Явор (ентусиаст)
Публикувано20.10.10 10:35

Беру

Тема Re: Свещи за Кадет 1.2Sнови [re: Явор]  
Автор cwetalin (Учен в Kadett)
Публикувано20.10.10 11:02

E Beru разбира се, как какви.

Покани:

Коледни картички:

Тема Re: Свещи за Кадет 1.2Sнови [re: cwetalin]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано20.10.10 14:34

На този двигател каквото и да му сложиш - все ще върви.

И с ГМските пак ще върви.

Тема Re: Свещи за Кадет 1.2Sнови [re: imitev]  
Публикувано20.10.10 21:06

WR8DC свалих от на баща ми сеата понеже не щеше да пали секи път. Сложих му за проба моите старите WR7DC и заспа и си купи нови и вече 2-ра година няма никакви ядове. Топлинното число си е важно,а приказките "бе тоя мотор и със свещи от църквата пак ще върви" показват едно хм незнание.

Тема Re: Свещи за Кадет 1.2Sнови [re: Gocho]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано20.10.10 21:55

Старите мотори на опел могат да вървят добре и със свещи със съседното топлинно число без да правят проблеми.

Кадета съм си го карал със всякакви марки включително и най-прехвалените - Beru, NGK, Brisk Silver, БошСупер4, Итриум. Никаква разлика няма с бош еднополюсни - нито във вървенето, нито в разхода.

Тема Re: Свещи за Кадет 1.2Sнови [re: imitev]  
Публикувано20.10.10 23:49

Мотора на сеата е на VW 1.8 mono 94 година и също се води непретенциозен но с WR8DC просто не палеше секи път,докато накрая съвсем отказа.

Автор -Az- (Самият Аз! :-))
Публикувано26.10.10 17:26

Приключих въпроса. Накратко:

Със свещите VR8DC колата работеше меко казано отвратително - никаква тяга на ниски обороти, нестабилна работа, остър звук на двигателя. Отдавам това повече на факта, че за мойта кола трябват свещи VR7DC, отколкото че свещите бяха Made In Russia. Но все пак...
Вчера си намерих оригинални Bosch Super Plus Yttrium VR7DC+ от вносителя, оригинални, произведени в Германия - за 21 лв. (руските бяха 22 лв.) и днес като ги сложих колата просто заспа. Наистина се промени тотално - мърка като коте (както трябва да е) и си поема плавно и меко от ниски, както си трябва. На празен ход си работи стабилно.
Това е, аз си реших въпроса.

Публикувано26.10.10 21:28

Абе за произведени в Германия по 2 евро свещта малко ме съмнява -те изнесоха производствяата в страни с по-ниски заплати,но топлинното число си има голямо значение.Сменяй на 20к за да нямаш повече проблеми въпреки,че те могат и 100к да изкарат,но за 20 лева си спестяваш ядове да се занимаваш със свещи.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.