Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:42 07.11.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Тема Антифриза намаляванови  
Автор nik159 (непознат )
Публикувано30.03.10 21:01

Корса Б ,С14NZ - антифриза намалява,маслото е сменено наскоро и не личи да се увеличава.При скорост от 120 км/ч и нагоре откъм двигателя започва да се чува шум подобен на свирене или свистене.Колата има газова уредба с изпарител Ловато.Водна помпа ли да сменям или....?

Тема Re: Антифриза намаляванови [re: nik159]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано30.03.10 21:55

Ако не тече от никъде по радиатори и тръби - гарнитура на главата...

Тема Re: Антифриза намаляванови [re: imitev]  
Автор nik159 (непознат )
Публикувано30.03.10 22:16

Никъде не забелязах течове,а липсва около 0,5л. антифриз,има само този характерен шум.Утре ще сваля капака на ремъка да погледна данеби водната помпа да изпуска антифриз.Дано да не е гарнитура.По какво да позная дали и ремъка е за смяна,заоблени зъбчета ли има или.....?За ролката ясно - ако има луфт се сменя.

АвторTarbox (Нерегистриран)
Публикувано31.03.10 00:09

Първо огледай радиатора за теч, после снеми ангренажния капак, запали мотора и като загрее угаси и гледай дали ще потече от водната помпа. Ако не си обслужвал колата, смени и нея, дори да е добре. Препоръчвам ти марка Ruville, за ангренажен ремък Gates и обтяжна ролка INA.
Ако не тече от помпата послушай съвета на Митев.

Тема Re: Антифриза намалява [re: Tarbox]  
Публикувано31.03.10 09:30

Ако прави налягане във водната система и прекъсва сутрин на студено - няма какво да гледа помпата...

Автор nik159 (непознат )
Публикувано31.03.10 17:30

Днес покарах малко из града,спрях свалих капака на ангренажният ремък,огледах ремъка,помпата,блока на двигателя - няма и следа от антифриз или течове.Огледах радиатора и всички маркучи,изпарителя,радиатора на парното и всички маркучи свързани с тях - течове няма.Антифриза за сега не намалява......?Не предърпва на студен двигател и има добра мощност (като за 60к.с.).Но в маслото има нещо като бяла пяна.Смятам да покарам така още известно време и ако пяната се увеличи и антифриза продължава да намалява смятам да сменя гарнитурата на главата.Досега не съм я прегрявал и смятам да мина без шлайф.Как да проверя дали главата е крива с подръчни материали?И има ли начин да затегна болтовете без динамометричен ключ,понеже нямам такъв,а искам сам да си сменя гарнитурата?

Публикувано31.03.10 21:03

Това че не си я прегрявал не е критерий. Маркучите твърди ли са?

Антифриза на горещ двигател се изпарява - няма как да видиш мокротии...

Аз кадета ми не съм го прегрявал, но за 200000 км съм сменил 4-5 гарнитури на главата.

Главата се проверява със специална линийка.

Без динамометричен ключ няма как да затегнеш болтовете с еднакво усилие - вземи назаем или си купи някой по-евтин но читав - примерно Force.

Ако имаш бяла пяна долу на щеката гледай да си направиш ремонта по-бързо.

Автор nik159 (непознат )
Публикувано01.04.10 05:13

Твърдоста на маркучите не се сетих да проверя,но има малко бяла пяна доло на щеката и горе на капачката.Явно ще трябва да сменя гарнитурата на главата.Някой знае ли добра марка за гарнитури или влизам в магазина ,взимам една и я слагам? А болтовете на главата задължително ли трябва нови или може и със старите,а само е желателно да са нови?

Автор nik159 (непознат )
Публикувано01.04.10 05:15

И много благодаря за чудесните отговори...

Автор nik159 (непознат )
Публикувано01.04.10 05:38

И още нещо..., Аз имам още един двигател - C14SE ,има ли смисъл да правя ремонт на C14NZ ,или направо да слагам C14SE.Смятам да го сложа на колектора с моноинжекцията за да не купувам бензинова помпа за пълен инжекцион,пък и на моното си имам плочка на газовата уредба.Само делкото нещо не влиза,май дупките на разпределителният вал на пълната инжекция са по-малки (там няма делко,а бобина).Та какво се прави в такъв случай - разширявам дупките и слагам делкото и колектора и инсталацията и компютара от C14NZ ,или няма да стане и ще трябва да сменя и колектора,и бобината,и инсталацията,и компютара ,и бензиновата помпа.Aко е така,по-добре да направя ремонт на C14NZ.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.