|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
ЗАДНА ЧИСТАЧКА
|
|
| Автор | BECKO (Нерегистриран) |
| Публикувано | 30.03.10 18:11 |
|
|
СПРЯ ДА МИ СЕ ДВИЖИ ЗАДНАТА ЧИСТАЧКА.КОЛАТА Е АСТА КОМБИ .ОТ КЪДЕ НАЙ-ЧЕСТО Е ПРОБЛЕМА СПОРЕД ВАС.ПРЕЧУПЕН КАБЕЛ КЪМ ЗАДНАТА ВРАТА, ИМА 12 БРОЯ НО ИЗГЛЕЖДАТ ДОБРЕ .ПО КАКЪВ РЕД ДА ТРЪГНА ЧЕ ДА СЕ ПОЛУЧИ РЕЗУЛТАТА. ЧЕТОХ ВЪВ ФОРУМА ЗА КУПЛУНГ В КУПЕТО НО НЕ ЗНАМ КЪДЕ Е. ТЪКМО ОПРАВИХ ПРЪСКАЛКАТА СПРЯ ЧЕСТАЧКАТА.
| |
|
Тема
|
Re: ЗАДНА ЧИСТАЧКА
[re: BECKO]
|
|
| Автор |
nik159 (непознат
) |
| Публикувано | 30.03.10 22:30 |
|
|
Аз имам корса.Кабела влиза на куплунг в самото моторче,но има и друг куплунг на целият сноп с кабелите,при корсата се намира отзад отвътре под кората пред задният ляв стоп.При мен куплунга се беше окислил.Но имам познат на когото направо беше изгоряло моторчето на задната чистачка.Вземи уред и измери стига ли ток до моторчето като пуснеш чистачките,данеби да е от кюча на таблото.Нали знаеш че за да работи и задната чистачка,ръчката на ключа на чистачките се бута една степен напред.
| |
|
Тема
|
[re: nik159]
|
|
| Автор |
kopeeц (непознат
) |
| Публикувано | 30.03.10 22:56 |
|
|
Обикновено прекъсват кабелите при сгъвката на задната врата.
| |
|
Тема
|
[re: kopeeц]
|
|
| Автор |
imitev (питомен OpelFan) |
| Публикувано | 31.03.10 09:28 |
|
|
Имаме участник познал точният проблем
| |
|
|
|
Същия проблем имах на Астрата преди месец.Рядко спират поради прекъсване на проводниците или друго.Най-често блокира самата ос на която е чистачката.Отиди някъде на тихо място, изключи всичко по двигателя и пусни задната чистачка.На арматурното табло където са предпазителите в ляво долу под кората има релета.Ослушай се дали щрака едно реле.Ако цъка значи предпазителя ти е здрав.За всеки случай може да го извадиш и погледнеш дали не са му нагорели контактите(много рядко се случва).Ако релето е добре преминаваш към задната врата.Сваляш кората и откачаш куплунга на машинката.С уред проверяваш дали при включена задна чистачка дали отива напрежение до куплунга.Може да използваш и малка 12 волтова крушка с кабелчета, която да закачиш на самия куплунг.Ако има напрежение проблема е в машинката, ако няма са прекъснати кабелите между купето и задната врата.
Ако все пак към машнката отива напрежение, най-вероятно е блокирала оста на чистачката.Двигателчето не гори - вътре си има защита.Тогава даваш на контакт и включваш задната чистачка и като и хванеш рамото се опитай да и помогнеш да тръгне.Дейставай смело - иска доста голямо усилие за да я раздвижиш в началото.След няколко завъртания обикновенно тръгва.
След това развиваш рамото на чистачката и слагаш 1-2 капки масло там където оста влиза в машинктата.Оставяш я да поработи малко и сгобяваш всичко.
Честито - вече си имаш работеща чистачка.Поне при мен проблема беше такъв а други приятели се оплакаха от същия проблем, и то не само на опели.
Успех!
| |
|
|
|
Четете - астрата е КОМБИ. Обикновено се прекъсват точно в гумената тръба между капака и купето.
Това става и при хечбеците, но по-бавно заради по-малкият ъгъл на отваряне/усукване.
Не че е невъзможно да се случи и това което ти описваш, но на мен досега не ми се е случвало...
| |
|
|
|
Аз чета, чета и точно за КОМБИ пиша.Пък то там не е гумен маркуч а си е маншон.И ако питаш мен много по-често там, в маншона се къса маркучето за течността на стъкломиещото, отколкото кабелите.
| |
|
|
|
Ако в маркуча е имало вода и е замръзнала, при отваряне на вратата - белята става много лесно. Кабелите си прекъсват на свивката честичко, което разбира се не е гаранция, че в случая е точно това /но е много вероятно/.
| |
|
Тема
|
[re: BECKO]
|
|
| Автор | BECKO (Нерегистриран) |
| Публикувано | 01.04.10 09:01 |
|
|
РЕЛЕТО ЦЪКА.
ЩЕ СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ ,ЧЕ ПЛАСМАСОВИЯ КАПАК ОТ ЗАД Е С 15 ВИНТА .
ЗА ДА НАПРАВЯ ПРОВЕРКАТА ЗА ТОК.
| |
|
|
|
Малко оф-топик, но някой да има идея за точния маршут на маркучето за стъкломиещото на задното стъкло на Астра Ф хечбек, започвайки от казанчето с течност отпред? При мен липсва цялото, като се започне от маншона на задната врата (там го има само крайчето което отива към дюзата), през кухините над вратите които проверих през отворите на дръжките, после колонката вдясно от челното стъкло - навсякъде маркуче няма, а като тръгне от казанчето влиза в посока купето... Засега гледам подозрително към жабката и си мисля дали не минава някъде зад нея и крайчето всъщност да е там...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|