Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:23 02.11.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Изкам да си купя Орел Вектра 1.8 комби екотек .нови  
Автор vali114 (непознат )
Публикувано05.03.10 10:59

Имам опел кадет с обикновина газова уредба и съм много доволен от тази кола. Мисля да не сменям марката Опел какво ще кажете за Опел Вектра комби 1.8 екотек бензин може ли да се монтира обикновена газова уредба и какво качество са тези вектри дават ли много дефекти как се държат на пътя. Благодяря на всеки който ми даде някакъв съвет.

Тема Re: Изкам да си купя Орел Вектра 1.8 комби екотек .нови [re: vali114]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано05.03.10 16:11

На екотека няма да намериш кой да ти монтира конвенционална АГУ. Всички ще искат да ти слагат газов инжекцион.

Вектра Б - кофти задно окачване.

Редактирано от imitev на 05.03.10 16:12.

Тема Re: Изкам да си купя Орел Вектра 1.8 комби екотек .нови [re: imitev]  
Публикувано05.03.10 16:43

Защо технически е невазможно или има друга причина.

Публикувано05.03.10 21:30

Технически е възможно, практически никой няма да иска да ти сложи.

Всички ще настояват да монтират газов инжекцион.

Пробвай - ще видиш.

Автор filidor ()
Публикувано05.03.10 21:43

Колега , няма ги вече хубавите стари карбурации и моноинжекции. Пълно с електроника . Иначе 1,8 моторите са надеждни агрегати.

Тема Re: Изкам да си купя Орел Вектра 1.8 комби екотек .нови [re: filidor]  
Публикувано09.03.10 16:26

Нямам доверие на тези газови инжекциони. Неприкъснато създават проблеми , за да ги монтираш доста бъркаш в здравето на компютара на колата. Куп рязане на кабели и допълнителна сложна електроника. Със стандартната газова някои казват че се пукали колекторните тръби. На старата кола съм без плочка и работи перфектно. Изпаритиля е REC със много добър преход от малки към средни обороти и много добро захранване на пълна мощност, абе с една дума не ми се разделя с тази газова уредба служи ми 10 години без проблеми само с една смяна да мембрани за жълти стотинки.

Тема Re: Изкам да си купя Орел Вектра 1.8 комби екотек .нови [re: imitev]  
Публикувано09.03.10 16:34

Добре като те не искат ще си я монтирам сам щом казваш че може , с повече старание и мерак ще стане по добре от скапаните сервизи в които работят само гайкаджий без никаква квалификация и ограничени за ремонти на москвич и жигули.

Публикувано09.03.10 20:20

Според мен ако нямаш опит няма да се получи добър резултат...

Газовите инжекциони са поевтинели доста - там няма риск от гърмене, но трябва да караш повече на бензин (докато загрее, че иначе се прецакват газовите дюзи).

Автор VladoR (любител)
Публикувано10.03.10 09:09

Би ли пояснил "куп рязане на кабели"? Щото ако това те притеснява, то подкрепям колегата Митев, че ефектът от самоделката едва ли ще е добър.

Авторb.m (Нерегистриран)
Публикувано10.03.10 10:34

човече като не вярваш на газовите инжекциони си вземи вектра комби с 1.6 мотор. при нея няма дебитомер и има доста хора които монтират обикновени газови на този мотор без проблем. друг е въпроса, че ако си състезател ще ти се стори тромавичка и има вероятност да попаднеш на маслояд.
чувал съм всякакви истории - за хора каращи без проблеми (с 1.8 и 2.0 мотори) с обикновени газови до истории за запалили се такива заради газовата.
аз лично карам с ГИ и не бих монтирал на моята (1.8) в никакъв случай обикновена при положение че обикновената излиза около 600 с всякакви там кихалки и клапи и лъгалки плюс това вече има ГИ за около 850 и дебитомера ми е 400кинта.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.