|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Смяна на ламбда сонда
|
|
Автор |
pinto_opel (новак) |
Публикувано | 26.02.10 09:52 |
|
Ако някой е сменял сондата, моля да каже точно как става. Из форумите има писано доста, но противоречиво.
На топъл или студен двигател се сменя
Има някаква паста, с която трябва да се намаже резбата, но колко се слага
| |
|
Сондата се сменя на студен мотор,а за пастата си намазваш резбата на сондата навсякъде и си я завиваш като я стягаш нормално без да късаш
| |
|
Благодаря ти колега. Последно едно доуточняване. Тъй като сондата е сложена преди 17 години има вероятност да не мога да я развия на студен мотор. Чувал съм, че такива съединения се развиват на горещо, даже съм виждал да загряват запечени болтове с бензинова лампа или оксижен. Ако сондата не се предаде на студено, грешка ли ще е да я помъча на загрял мотор.
| |
|
Едва ли ще е проблем .
| |
Тема
|
Re: Смяна на ламбда сонда
[re: pinto_opel]
|
|
Автор | CHOW (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.02.10 21:41 |
|
На студено моята не се разви, а след загряване стана с големи мъки. Новата имаше смазка.
| |
Тема
|
[re: CHOW]
|
|
Автор |
pinto_opel (новак) |
Публикувано | 27.02.10 09:00 |
|
Новата "Беру" има пакетче от 2 грама със смазка. Не знам дали ще се развие лесно старата. Преди време сменях ламаринката дето е около свещите, беше изгнила. Няколко дни пръсках болтовете с разни препарати, но ефект никакъв. Колега ми даде съвет да пробвам на загрял мотор и стана почти без усилие.
| |
|
и моята на студен двг не можа,а на топъл без проблем,а сондата-томко си беше намазана със смаска
| |
|
Нормално новите сонди идват със смазка съдържаща графит и стъклен прах, който не допуска да се самозавари, мисля че ти трябва ключ 22 за да я развиеш. При мен Томпко едножична изкара 1-1,5г и я смених с бош, засега над 2-3год. е ок.
PS: Опитай на студен двигател, ако не става тогава пробвай на топъл, като я охладиш обилно с някакъв спрей преди развиването напр. WD40.Редактирано от Astra1.8iGT на 01.03.10 07:25.
| |
|
Благодаря на всички за помощта. Първо пробвах на студен двигател, но не става. Загрях 2-3 минути и се разви без проблеми. Тъй като четох, че се монтира на студен двигател, изчаках да изстине двигателя. Намазах резбата на сондата със смазка, завих на ръка и после притегнах с ключ 22. Добре е ключа да буде тип "звезда", че мястото е малко неудобно. И аз съм чувал, че "Томко" нещо не ги бива и си взех "Беру". Колко ще е добра времето ще покаже.
| |
Тема
|
[re: pinto_opel]
|
|
Автор | Bъпpoc (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.03.10 22:38 |
|
Този ел.измервателен уред Ламбда сонда - каква му е цената? И коя марка е за предпочитане. Явно втора употреба не се препоръчва - поради амортизация и трудно демонтиране. На моя Опел почти всичко съм сменил - дори махнаха и катализатора. Благодаря
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|