Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:48 13.07.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Смяна на ламбда сонданови  
Автор pinto_opel (новак)
Публикувано26.02.10 09:52

Ако някой е сменял сондата, моля да каже точно как става. Из форумите има писано доста, но противоречиво.
На топъл или студен двигател се сменя
Има някаква паста, с която трябва да се намаже резбата, но колко се слага

Тема Re: Смяна на ламбда сонда [re: pinto_opel]  
Автор petyofito (Racing)
Публикувано26.02.10 12:52

Сондата се сменя на студен мотор,а за пастата си намазваш резбата на сондата навсякъде и си я завиваш като я стягаш нормално без да късаш

Тема Re: Смяна на ламбда сонданови [re: petyofito]  
Автор pinto_opel (новак)
Публикувано26.02.10 13:38

Благодаря ти колега. Последно едно доуточняване. Тъй като сондата е сложена преди 17 години има вероятност да не мога да я развия на студен мотор. Чувал съм, че такива съединения се развиват на горещо, даже съм виждал да загряват запечени болтове с бензинова лампа или оксижен. Ако сондата не се предаде на студено, грешка ли ще е да я помъча на загрял мотор.

Тема Re: Смяна на ламбда сонданови [re: pinto_opel]  
Автор filidor ()
Публикувано26.02.10 20:25

Едва ли ще е проблем .

АвторCHOW (Нерегистриран)
Публикувано26.02.10 21:41

На студено моята не се разви, а след загряване стана с големи мъки. Новата имаше смазка.

Тема Re: Смяна на ламбда сонданови [re: CHOW]  
Автор pinto_opel (новак)
Публикувано27.02.10 09:00

Новата "Беру" има пакетче от 2 грама със смазка. Не знам дали ще се развие лесно старата. Преди време сменях ламаринката дето е около свещите, беше изгнила. Няколко дни пръсках болтовете с разни препарати, но ефект никакъв. Колега ми даде съвет да пробвам на загрял мотор и стана почти без усилие.

Автор mitko.r (непознат)
Публикувано27.02.10 16:10

и моята на студен двг не можа,а на топъл без проблем,а сондата-томко си беше намазана със смаска

Тема Re: Смяна на ламбда сонданови [re: mitko.r]  
Автор Astra1.8iGT (C18NZ, 92g.)
Публикувано01.03.10 07:23

Нормално новите сонди идват със смазка съдържаща графит и стъклен прах, който не допуска да се самозавари, мисля че ти трябва ключ 22 за да я развиеш. При мен Томпко едножична изкара 1-1,5г и я смених с бош, засега над 2-3год. е ок.

PS: Опитай на студен двигател, ако не става тогава пробвай на топъл, като я охладиш обилно с някакъв спрей преди развиването напр. WD40.

Редактирано от Astra1.8iGT на 01.03.10 07:25.

Автор pinto_opel (новак)
Публикувано01.03.10 10:57

Благодаря на всички за помощта. Първо пробвах на студен двигател, но не става. Загрях 2-3 минути и се разви без проблеми. Тъй като четох, че се монтира на студен двигател, изчаках да изстине двигателя. Намазах резбата на сондата със смазка, завих на ръка и после притегнах с ключ 22. Добре е ключа да буде тип "звезда", че мястото е малко неудобно. И аз съм чувал, че "Томко" нещо не ги бива и си взех "Беру". Колко ще е добра времето ще покаже.

АвторBъпpoc (Нерегистриран)
Публикувано01.03.10 22:38

Този ел.измервателен уред Ламбда сонда - каква му е цената? И коя марка е за предпочитане. Явно втора употреба не се препоръчва - поради амортизация и трудно демонтиране. На моя Опел почти всичко съм сменил - дори махнаха и катализатора. Благодаря

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.