|
Тема
|
Чистачки с повреда?
|
|
Автор |
Kaтaнчo () |
Публикувано | 15.02.10 13:30 |
|
На опел вектра Б имам 3 степени на чистачките. Днеска натрупа сняг и мързеливата пуснах чистачките да изчистят. Всичко точно, само че в долната част на стъклото се насъбра много сняг и чистачките не можеха да го избутат и сега на първата степен не ми работят както трябва (тази дето през няколко секунди чистят) Издигат се до горе и спират (пречат ми да виздам) и после слизат на долу но на 5 сантиметра над нормалното им положение и пак спират и всичко се повтаря. Бушонче ли е изгоряло или трябва да е друг по сериозен проблем? Другите 2 степени си работят без грешка (бързата и най - бързата степен)
Редактирано от Kaтaнчo на 15.02.10 14:06.
| |
Тема
|
Re: Чистачки с повреда?
[re: Kaтaнчo]
|
|
Автор | Tarbox (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.02.10 17:23 |
|
Изложил си машинката на голямо натоварвано с толкова сняг, червяка е прескочил зъбен сектор на пластмасовото зъбно колелце, нарушено позициониране на рамената. Разглобявай и намести червяка на най - износения участък от зъби по него, ще се оправи.
При използване пръскалки как е?
| |
|
Само на първата степен дето чисти стъклото през няколко секунди не работи както трябва (спрът горе след няколко секунди долу спрът, вместо да се качат до горе и долу да спрът) с една дума е дразнещо защото не виждам от чистачките като спрът горе.
Иначе другите 2 степени бързо и най - бързо си работят, работи и пръскалката.
А това дето ми викаш да го оправя къде се намира точно, лесно ли се разглобява и прави? Да не прецакам системата още толкова сам?
Редактирано от Kaтaнчo на 15.02.10 18:02.
| |
|
Оказа се, че повредата е била в машинката която задвижва чистачките. Намира се под пласмасовата защита до предновото стъкло точно до филтъра за климатика. Смениха ми я с нова и всичко вече работи. Не бъдете мъзеливи като мен, а си чистете колата от сняг, а не пускайте чистачките направо, защото като разгловиха и пуснаха чистачките задвижващия механизъм до такава степен се беше прецакал, че правяше някакви супер неадекватни движения.
П.П.
Ако сменявате сами внимавайте да не ви друсне напрежението!
Редактирано от Kaтaнчo на 16.02.10 19:35.
| |
Тема
|
Re: РЗРЕШИХ ПРОБЛЕМА
[re: Kaтaнчo]
|
|
Автор | Myyy (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.03.10 23:02 |
|
Като не отбираш са те друснали майсторите. Супер неадекватен си бил ти, а не моторчето. :-)
| |
|
|
|
|