|
|
|
Тема
|
Opel Vectra 97
|
|
| Автор | Opel4o (Нерегистриран) |
| Публикувано | 21.01.10 12:00 |
|
|
Здравейте, от няколко години имам Опел Вектра Б комби от 97г, но с настъпването на тази зима багажника не се задържа вдигнат и редовно си чупя главата. Какво трябва да направя?
И още нещо централното от дясната срана отказа, работят само левите врати. Машинките за заключването напълнили ли са се с боклуци или просто са издали багажа? И ако са пълни с боклуци могат ли да се почистят? Мисля, че не са издали багажа, защото поне 1 път на 2 години вземе, че реши да се отключи и от дясно.
| |
|
|
|
Капака на багажника пада защото са заминали амортисьорите. Някои практикуват метода на "изкривяването" - при разпънат амортисьор го натискат в средата . Така получената кривина създава съпротивление и задържа капака. Аз лично , известно време ползвах една летва , накрая ме хвана срам (живея на центъра) , отидох и си купих амортисьор за Форд Транзит за 15лв. Става перфектно за Опел Кадет. И така с един нов и един стар - държеше като умрял свеща. Бих ти препоръчал да свалиш единия и по размер да търсиш нещо подходящо. Втора употреба е въпрос на личен избор.
Машинките на централното - трябва да се провери захранването , почистване и чак тогава други ( кофти тръпка - свалят се корите на вратите).
| |
|
Тема
|
Re: Opel Vectra 97
[re: filidor]
|
|
| Автор |
mp13 (непознат
) |
| Публикувано | 25.01.10 18:21 |
|
|
за вратата преди 2 месеца имах този проблем и купих нов (1) амортисьор по поръчка са 25-30 лева бройката по размер са 20 лева но не намерих подходящ и купих за 27лв.
А за централното по всяка вероятност е моторчето но трябва да се замери, а корите на вратата се свалят доста лесно, е поне според мен.
| |
|
|
|
|