|
Тема
|
Свети лампата за акумулатора
|
|
Автор | Rado (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.09.09 15:49 |
|
Колата ми е вектра А 2.0 - 90г. Започна да ми свети лампата за зареждането на акумулатора, но не свети ярко, а съвсем слабо.Когато измеря напрежението на акумулатора се получава 14V при 1000 об/мин.Като включа парно, фарове и др. пада на 13.2 V. Генератора го занесох да го проверят и ми казаха, че регулатора е добре и му няма нищо.От какво може да свети така леко? Някой път през деня не се забелязва светенето на лампата, но вечерта се вижда.
| |
Тема
|
Re: Свети лампата за акумулатора
[re: Rado]
|
|
Автор |
zfen (трудовак) |
Публикувано | 07.09.09 22:08 |
|
Диоден блок. Най-вероятно има избит диод, но това се доказва след разглпбяване на генератора.
По-хубавото разваля хубавото
| |
Тема
|
|
|
Автор |
javor_bg (ентусиаст) |
Публикувано | 09.09.09 10:33 |
|
Може да е от лоша връзка с маса или (+)
| |
|
Аз залагам на второто, пусни си паралелна маса и "+".
PS: Възможно е и акумулатора да е тръгнал да заминава, погледни електролита, дали покрива клетките.Редактирано от Astra1.8iGT на 09.09.09 18:34.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Bat Jorko (член) |
Публикувано | 25.09.09 16:54 |
|
Аз гласувам за диод.
| |
Тема
|
|
|
Автор | 6/42 (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.09.09 11:04 |
|
Масата лесно се проверява - нащрайкай консуматорите и премери напрежението м/у клемите на акумулатора и акумулатор+ ...двигател. Ако първото е по-малко...кабел-маса на двигателя е с намалена проводимост. А това е и най-честата причина за този симптом.
| |
Тема
|
[re: 6/42]
|
|
Автор |
Astra1.8iGT (C18NZ, 92g.) |
Публикувано | 27.09.09 10:45 |
|
едно уточнение за конкретния симптом, мери и м/у (-) и маса на алтернатора дали има пад на напрежение. Ако е около 0,5V или повече пусни нова маса и ще се оправи проблема. Има други варианти, като износени четки на алтернатора или хлабав ремък към него.
| |
|
|
|
|