|
|
|
Тема
|
Охлаждане на хидравлик
|
|
| Автор |
markotot (непознат
) |
| Публикувано | 14.05.09 22:58 |
|
|
Имам Вектра Б 1996г. 1,8 16V. Купих я преди 2 седмици и малко бронята е натегната в средата, но ще я намести един майстор. Та като пусна климатика, перката му леко търкаше в тръбите за охлаждане на хидравлика. Мислех, че съм ги наместил, но не съм забелязял, че леко пак си е търкало. Днес, като спрях пред нас и УЖАС....тече масло, като из ведро...поглеждам през бронята...перката е прорязала тръбата. Изрязах тръбите и мисля да свържа директно двете маркучета т.е. без охлаждане. Дали ще е проблем...попитах няколко приятели /поразбиращи/ и казаха, че с и без тръби си е все тая...т.е. няма да има проблем.
| |
|
|
|
Няма охлаждане на хидравликата, аз поне не знам да има, има хидравлика.
| |
|
Тема
|
Re: Охлаждане на хидравлик
[re: markotot]
|
|
| Автор | ficho (Нерегистриран) |
| Публикувано | 16.05.09 12:11 |
|
|
Никакъв проблем няма да има те са направени за красота.
| |
|
|
|
да бе, те немците ей така са я направили половината кола - за красота.
тук тръбичка, там винтче...
Редактирано от Tarambuka35OO на 16.05.09 12:24.
| |
|
|
|
Този мотор нямаше ли маслен радиатор за охл. на маслото на двигателя?
| |
|
|
|
Ами поне моята ...няма. Така си я взех. Не знам дали е имала въобще.
| |
|
|
|
Понеже навремето на един ЗИЛ му се беше случило същото, вързахме накъсо тръбите. Резултата го разбрахме през зимата!, когато се наложи да се движим в едни коловози и по едно време волана стана като на джоган, че и по-зле даже. Когато интензивно се работи с волана, маслото прегрява, става рядко и ... ясно е какво следва. Съвета ми е да си намериш радиатор от морга и да го смениш по-скоро, че може да се скапе и нещо друго по тази система.
Не сме хора за един ден!
| |
|
|
|
|