|
|
|
Тема
|
Вибрация на двигателя
|
|
| Автор | sinoptik (Нерегистриран) |
| Публикувано | 04.05.09 10:01 |
|
|
Вече 5 година влача този проблем без да се открие причината въпреки многото пари и сервизи.След основен ремонт се появи слаба плаваща вибрация т.е имая- нямая преа картки периодси и на празен ход.В сервиз прецениха,че има разлика в компресията и знаете какво последва.Но след ремонта вибрацията си остана да, же стана с поярка амплитуда и по "твърда".Дайте някаква идея,последната версия, е че два от целиндрите не работят добре и най вероятно проблема е в хидравличните повдигачи.Колата е Astra F 1.6 моно 95 год
| |
|
|
|
И аз имам леко тресене само между 800-900 об/мин на Астра 1.4 ми. Казаха ми, че било нармално, но не ми се вярва много.
| |
|
Тема
|
Re: Вибрация на двигателя
[re: pinto_opel]
|
|
| Автор |
imitev (питомен OpelFan) |
| Публикувано | 04.05.09 14:09 |
|
|
Идете до магазина. Запалете чисто нова кола и вижте дали има вибрации и колебания в оборотите.
Има.
Това е двигател с движещи се части - не може да няма вибрации и промяна в работата...
| |
|
Тема
|
[re: pinto_opel]
|
|
| Автор | sinoptik (Нерегистриран) |
| Публикувано | 05.05.09 20:25 |
|
|
Вибрацията е просто силна.При покупката и преди ремонта двигателя работеше без вибрация
| |
|
|
|
Колега, ако някой разкрие причината за неравномерния празен ход на моноинжекционите на ОПЕЛ директно ще получи Нобеловата награда за автодиагностика.
Аз се борих с този проблем "само" 8 години, и познай какъв е резултата ...
| |
|
Тема
|
[re: Bat Jorko]
|
|
| Автор |
| Публикувано | 07.05.09 17:57 |
|
|
Докато върви като самолет и не гори масло - дреме ми за празния ход...
Нали не гасне :)
| |
|
|
|
Прав си! По-умния винаги отстъпва!
| |
|
|
|
zdr i pri men vav serviza doide edin sas sa6tiq problem nqma xubava centrovka
| |
|
Тема
|
[re: maikal_gazara]
|
|
| Автор | BlueForce (Нерегистриран) |
| Публикувано | 08.12.09 21:29 |
|
|
И аз съм на същото мнение. Вибрации-неравномерен ход на двигателя, вижте дали всичко е наред по запалването! Евентуално и инжекцията.Това поне е по-лесно и евтино от разглабяне на двигателя.
| |
|
Тема
|
[re: BlueForce]
|
|
| Автор |
| Публикувано | 08.12.09 21:44 |
|
|
В тази стара тема - кадета ми навъртя над 200000 км с леко поклащане на празния ход.
Ще гледам и астрата да е така
| |
|
|
|
|