|
Тема
|
Спирачките не спирали добре
|
|
| Автор |
javor_bg (ентусиаст) |
| Публикувано | 31.03.09 17:30 |
|
|
Здравейте, колеги. Днес ходих на технически преглед в един сервиз. Човека сам си я прекара и ми каза че спирачките трудно ги бил минал. Колата е Кадет Е С14НЗ. Факт е че преди 10-12000 съм сменял доста неща: всички до една накладки - предни дискови, задни барабанни, както и две задни цилиндърчета. Явно че спирачното усилие е проблема. Дискове също съм сменял преди години и те не са изтънели. Накладките отпред са Bendix. Bendix е пробван на няколко модела коли от същото място и няма никакви проблеми. Спирачна помпа нещо да е взела да сдава ? Някакви други предложения ?
Редактирано от javor_bg на 31.03.09 17:31.
|
|
|
Тема
|
Re: Спирачките не спирали добре
[re: javor_bg]
|
|
| Автор | ficho (Нерегистриран) |
| Публикувано | 31.03.09 17:38 |
|
|
Просто е искал да го почерпиш.
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор | Tarbox (Нерегистриран) |
| Публикувано | 31.03.09 18:02 |
|
|
Предполагам си проверил сервоусилвателя. Забележи връща ли спирачната помпа течност в казанчето и пиши!
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
mocker (непознат
) |
| Публикувано | 31.03.09 18:34 |
|
|
На мен ми се случи подобно нещо преди няколко години. Тогава ползвах някакво намаление на ГТП и като отидох там момчето само я вкара на валяците и ми каза че задно дясно колело не държало достатъчно. И не минах. Отидох на майстор да провери за какво става въпрос, но на него май не му се занимаваше и ми каза да пробвам да мина другаде, ако има проблем тогава да го потърся. От тогава 4 пъти минавам с тази кола и аз си натискам спирачките и нямам проблем. Просто на местата където се ползват отстъпки се заяждат. Товае моето мнение.
|
|
|
|
|
И моите не ги бива. Педала има много голям свободен ход и не спира добре. Проверих за въздух в системата - няма. Сега се чудя дали е от помпата или от сервото.
|
|
|
Тема
|
[re: filidor]
|
|
| Автор | bm (Нерегистриран) |
| Публикувано | 01.04.09 09:05 |
|
|
защо се заблуждавате
сервото не влияе на спирането, а на усилието което прилагаш върху педала на спирачката. друг въпрос е ако не можеш да го натиснеш!!! карал съм с премахнат серво апарат и колата си спира по същия начин само дето трябва да се набираш на педала.
|
|
|
|
|
Колега, дай актуални данни - напр. не хваща заден мост, или само предни ляво, или ръчната или ......
Така само "Не минава" наистина прилича на заяждане на пункт за ГТП с отстъпка. И мене са ме връщали по този начин ...
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор | Lamer (Нерегистриран) |
| Публикувано | 01.04.09 13:02 |
|
|
Кадет има известен проблем с водачите на предните спирачки. Често глеясват и не се плъзгат добре. Провери си и цилиндърчетата дали се движат свободно и не запъват някъде. Водачите може и без да сваляш апарата мисля, но за цилиндрите ще трябва.
|
|
|
Тема
|
[re: Lamer]
|
|
| Автор | B.J. (Нерегистриран) |
| Публикувано | 02.04.09 12:07 |
|
|
Проблема на предните спирачки на Кадетт-а не е от цилиндърчета, а от заклинващи водачи на апарата, и не е от клеясване, а от износване.
И няма оправяне!
|
|
|
Тема
|
[re: B.J.]
|
|
| Автор |
imitev (питомен OpelFan) |
| Публикувано | 02.04.09 12:24 |
|
|
Той колегата точно тях има предвид.
И има оправяне по принцип - разкапва се гумата която обира вибрациите вътре в тях.
А най-добре да се сменят с другия тип апарати от моргата...
|
|