Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:36 06.05.26 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Спирачките не спирали добренови  
Автор javor_bg (ентусиаст)
Публикувано31.03.09 17:30

Здравейте, колеги. Днес ходих на технически преглед в един сервиз. Човека сам си я прекара и ми каза че спирачките трудно ги бил минал. Колата е Кадет Е С14НЗ. Факт е че преди 10-12000 съм сменял доста неща: всички до една накладки - предни дискови, задни барабанни, както и две задни цилиндърчета. Явно че спирачното усилие е проблема. Дискове също съм сменял преди години и те не са изтънели. Накладките отпред са Bendix. Bendix е пробван на няколко модела коли от същото място и няма никакви проблеми. Спирачна помпа нещо да е взела да сдава ? Някакви други предложения ?

Редактирано от javor_bg на 31.03.09 17:31.

Тема Re: Спирачките не спирали добре [re: javor_bg]  
Авторficho (Нерегистриран)
Публикувано31.03.09 17:38

Просто е искал да го почерпиш.

Тема Re: Спирачките не спирали добренови [re: javor_bg]  
АвторTarbox (Нерегистриран)
Публикувано31.03.09 18:02

Предполагам си проверил сервоусилвателя. Забележи връща ли спирачната помпа течност в казанчето и пиши!

Автор mocker (непознат )
Публикувано31.03.09 18:34

На мен ми се случи подобно нещо преди няколко години. Тогава ползвах някакво намаление на ГТП и като отидох там момчето само я вкара на валяците и ми каза че задно дясно колело не държало достатъчно. И не минах. Отидох на майстор да провери за какво става въпрос, но на него май не му се занимаваше и ми каза да пробвам да мина другаде, ако има проблем тогава да го потърся. От тогава 4 пъти минавам с тази кола и аз си натискам спирачките и нямам проблем. Просто на местата където се ползват отстъпки се заяждат. Товае моето мнение.

Автор filidor ()
Публикувано31.03.09 22:21

И моите не ги бива. Педала има много голям свободен ход и не спира добре. Проверих за въздух в системата - няма. Сега се чудя дали е от помпата или от сервото.

Тема Re: Спирачките не спирали добренови [re: filidor]  
Авторbm (Нерегистриран)
Публикувано01.04.09 09:05

защо се заблуждавате
сервото не влияе на спирането, а на усилието което прилагаш върху педала на спирачката. друг въпрос е ако не можеш да го натиснеш!!! карал съм с премахнат серво апарат и колата си спира по същия начин само дето трябва да се набираш на педала.

Автор Bat Jorko (член)
Публикувано01.04.09 11:47

Колега, дай актуални данни - напр. не хваща заден мост, или само предни ляво, или ръчната или ......
Така само "Не минава" наистина прилича на заяждане на пункт за ГТП с отстъпка. И мене са ме връщали по този начин ...

АвторLamer (Нерегистриран)
Публикувано01.04.09 13:02

Кадет има известен проблем с водачите на предните спирачки. Често глеясват и не се плъзгат добре. Провери си и цилиндърчетата дали се движат свободно и не запъват някъде. Водачите може и без да сваляш апарата мисля, но за цилиндрите ще трябва.

Тема Re: Спирачките не спирали добренови [re: Lamer]  
АвторB.J. (Нерегистриран)
Публикувано02.04.09 12:07

Проблема на предните спирачки на Кадетт-а не е от цилиндърчета, а от заклинващи водачи на апарата, и не е от клеясване, а от износване.
И няма оправяне!

Тема Re: Спирачките не спирали добренови [re: B.J.]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано02.04.09 12:24

Той колегата точно тях има предвид.

И има оправяне по принцип - разкапва се гумата която обира вибрациите вътре в тях.

А най-добре да се сменят с другия тип апарати от моргата...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.