Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:07 12.11.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Тема Избор на коланови  
Автор mocker (непознат )
Публикувано14.01.09 16:44

Привет на всички.
За тази година съм запланувал покупка на автомобил с климатик (преди лятото март-април). В момента имам Вектра А 1.6 Mi 1992 на която по-късно сложих газово.
Мога да отделя между 6 000 и 9 000 лв. Ще карам 10 - 15 000 км годишно като може би 2/3 ще е извънградско. Държа на климатик (климатроник). Вектрата ми пасва идеално като обем. Разбрах че 2.0 DTI не са от най-сполучливите двигатели така че пак ще е бензин и може би няма да слагам газово. Парите мисля че няма да ми стигнат за 2.2 литровия дизел. Готов съм да давам малко повече пари за гориво, но бих предпочел моторът да е по-надежден (и с по евтини ремонти). Няма да е и 1.6 Екотек. Мисля да не е по-стара от 1998 г. (естествено най-добре да е след 2000 г.)
Съществува и вариянт да изневеря на марката, евентуално с Октавия или Пасат (познати които имат пасати много ги хвалят но това ще означава поне с 2 години по стар автомобил отколкото вектра за същите пари) А мисля че 1,9 TDI на VW е много сполучлив мотор.

Така че вие се на ход! Давайте съвети!

Тема Re: Избор на коланови [re: mocker]  
Автор VladoR (любител)
Публикувано14.01.09 17:07

Пасатите от периода, който визираш, за нашенски условия имат много кекава и бая скъпа предница. Проучи сам този въпрос нататък, ако имаш интерес.

За дизела си прав - в опел за съжаление май няма равнопоставен на фолксвагеновия 1.9 ТДИ за визирания период. Остават ти само бензиновите екотеци - 1.6 маслояда сам си го резнал от класацията - еми като резнеш и V-образните шестаци - ами то много избор не остана.

Успех в избора

Тема Re: Избор на коланови [re: VladoR]  
Авторf1O4 (Нерегистриран)
Публикувано14.01.09 20:17

Ако търсеше кола в компактния клас, горещо щях да ти препоръчам Астрата 1.4. При дизела опелите не са много силни. 1.9 дизела на VW е чудесен за Голфа, но за пасата и Аудито е малко слаб. Ако си се насочил към по-горния клас погледни към Ауди А4, Мерцедес C, БМВ 2,0, Пежо и в краен случай Пасат. Аз лично имам чудесни впечатления от дизелите на БМВ и Мерцедес. Цените сега са почти изравнени!
Октавиата 1,9 TD е добър вариант, но това е сегмента на Голфа и Астрата!

Тема Re: Избор на коланови [re: f1O4]  
Авторb.m (Нерегистриран)
Публикувано15.01.09 09:10

според мен трябва да се насочиш към по - читавия автомобил. за надеждност за кола на 10г. не може да се говори, в смисъл от към поддръжка. аз си мисля, че трябва да се замислиш за това какви парички можеш да отделяш за поддръжка - не случайно бмв и мерцедес са почти колкото другите като цени - много им е скъпа поддръжката. за окачването на пасата и аудито - късмет си е. аз познавам хора с 50000 км без нищо да пипат.
с 2 думи си е късмет какъв кошник ще си вземеш. все пак ще е на около 200 К км. че и нагоре

Тема Vectra B 1.8нови [re: mocker]  
Автор Tarambuka35OO (пристрастен)
Публикувано15.01.09 14:24

Vectra B от фейслифта (2000+), 1.8 (мотор X18XE1 или Z18XE) твоята кола

Редактирано от Tarambuka35OO на 15.01.09 14:28.

Тема Re: Vectra B 1.8нови [re: Tarambuka35OO]  
Автор mocker (непознат )
Публикувано15.01.09 15:34

"Vectra B от фейслифта (2000+), 1.8 (мотор X18XE1 или Z18XE)
твоята кола "
Как да позная дали е с фейслифта и кой е мотора (с кой мога да го сбъркам)?

Тема Re: Vectra B 1.8 [re: mocker]  
Авторb.m (Нерегистриран)
Публикувано15.01.09 16:56

фейслифта е с целия фар +мигач. други брони и още 3500 (май толкова бяха) елемента повечето от които са доста по - скъпи от аналога при не фейслифта със същия мотор.
аз съм с вектра б 1999 фейслифт с Х18ХЕ1 и за сега съм доволен.

Тема Re: Избор на коланови [re: mocker]  
Автор out of touch (единствен)
Публикувано15.01.09 20:33

аз бих си взел ауди А6 C4 2.0 100 коня 8 клапана стария двигател и бих карал на пропан...ама нямам толкова кинти

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.