Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:57 14.07.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Какъв е акумулатора на Астранови  
Авторнoв (Нерегистриран)
Публикувано17.09.08 10:26

Акумулатора вече е за смяна досега не съм го сменял. Въпросът ми е за Астра 1,6 моноинжекция колко ампер часа трябва да бъде акумулатора.

Тема Re: Какъв е акумулатора на Астранови [re: нoв]  
Авторmeteor (Нерегистриран)
Публикувано17.09.08 13:50

44 Ah

Тема Re: Какъв е акумулатора на Астра [re: meteor]  
Автор resistor (25 Ohms)
Публикувано17.09.08 15:52

да 44. не слагай по-малък. аз съм с 50 - мн доволен.

Astra F C16NZ Caravan.

Тема Re: Какъв е акумулатора на Астранови [re: resistor]  
Автор Astra1.8iGT (C18NZ, 92g.)
Публикувано17.09.08 21:09

При мене (C18NZ) оригиналния беше 36Ah, сега съм с 44Ah monbat, но като гледам как са надули цените следващия ще е 44Ah bosch (с ~30лв по скъп).

Автор javor_bg (ентусиаст)
Публикувано18.09.08 09:21

Колеги, не се излагайте с тия малки ампери!!! Поне 55 ач трябва да бъде! Е, да парите са друг фактор, но според мен един 55 ач ще изкара повече

Тема Re: Какъв е акумулатора на Астранови [re: javor_bg]  
Авторнoв (Нерегистриран)
Публикувано19.09.08 17:16

В момента в Метро има промоция на Монбат на 44, 62 и 75ah. Взех 62ah

Автор javor_bg (ентусиаст)
Публикувано19.09.08 23:03

Много добре си направил. Само трябва да минеш задължителния преглед до 1 седмица след покупката май беше.

Авторv5rov (Нерегистриран)
Публикувано20.09.08 15:30

Абе я вземи сложи един 120 Ач да си спокоен. Ако случайно останеш без бензин, включваш на скорост, въртиш стартера и стигаш до най-близката бензиностанция.

Автор Bat Jorko (член)
Публикувано23.09.08 19:13

Капацитета на акумулатора не може да се избира произволно. Заводски е съобразен с мощността на алтернатора. По-големия акумулатор има риск да не се зарежда добре ако алтернатора е по-слаб.
В случая на колегата правилния акумулатор е 44 Ач.

Тема Re: Какъв е акумулатора на Астранови [re: Bat Jorko]  
Авторпишeтe rлyпocти (Нерегистриран)
Публикувано23.09.08 20:50

Това са глупости. Акумолатора се зарежда нормално с 1/10 от капацитета си. Тоест акумолатор 75Ач се зарежда с 7.5А. Алтернаторите в съвременните коли са поне 70А значи могат да зареждат акумолатори до 700Ач. Има си регулатор на наппрежение който поддържа около 14В напрежение. Единствената опасност е да сложиш по-малък акумолатор на кола която е за доста по голям заводски и стартера и да няма достатъчно ток в студено време да запали. Иначе за пример една Опел Корса с климатик има алтернатор 14В 100А а акумолатора е 43Ач. Същият алтернатор се поставя и на Вектра дизел където акумолатора е 75Ач.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.