Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:52 12.11.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Тресе, прекъсва....нови  
Авторpm (Нерегистриран)
Публикувано30.07.08 21:12

Здравейтe колеги !Четох, че тук някой беше имал проблем с дюза, та затова рекох да питам....Пежо 307 2.0i 136 кончета. Сутрешното палене и това след няколкочасов престой е кошмарно! Тресе, прекъсва..все едно палиш зиме Лада без смукач! Иначе не върви, ами лети! В Бош сервиз Варна правиха какво ли не, уж е перфектна, накрая...имал съм запушени отворчета в дюзите, инж.де! Проблема бил от дълго стояне без да се кара колата-факт е. Решението според тях -4 дюзи по 250 лв. малиииииииииииииии или другото да сипя бензин 100 октана и да и стъпя яко на магистралата...дано ги продуха! Моля, за Вашето мнение!

Тема Re: Тресе, прекъсва....нови [re: pm]  
АвторFox (Нерегистриран)
Публикувано30.07.08 21:57

Не е необходимо да се сменят с нови в сервиза ги чистят с ултразвук. Само трябва да разбереш къде се извършва тази услуга.

Автор Щиpлиц (разузнавач)
Публикувано30.07.08 23:14

На мой колега му дадох добавката за бензин (за прочистване на горивната система), дето сипвах на мотора. Мотора ми след 2-годишен престой просто се съживи, а колегата с опелчето след няколко дни го гледам - светят му очичките. ;о) Бях я купил за 5-6 лева от гумаджията ми. Ослушай се, като останат няколко литра в резервоара - сипни му малко, и покарай така. Шишенцето е към 380 грама, и се препоръчва да се използва на 70-80 литра бензин (по спомени). Чети упътванията все пак.

Редактирано от Щиpлиц на 30.07.08 23:15.

Публикувано30.07.08 23:21

Между другото не е зле преди да се пипат инжекторите - да се изключат всички други възможни варианти. Кабели, свещи, и "центровка" на двигателя могат да дадат разлика между студен и затоплен двигател. И с моята Астра имах ядове, щото по погрешка развих грешен винт, и после беше голяма мъка, докато разбера как да я настроя без да тичам до сервиза на Опел на "компютър". Но сега върви и пее, студена и топла, пали си на газ и на бензин, въобще няма ядове.

Така че ако имаш откъде - вземи други свещи, кабели, и опитай да запалиш на студено с тях. Не знам какъв е двигателя, ако е с делко - смени палеца и капачката също за проба. Добавката така или иначе не е скъпа, и няма да навреди. Почерпи я, пък после сподели с нас какво е станало.

Тема Re: Тресе, прекъсва....нови [re: Щиpлиц]  
АвторPM (Нерегистриран)
Публикувано01.08.08 13:34

И добавка в бензина сипвах и 200км/ч вдигнах файда никаква! Тресе си прекъсва студена и това си е!

Тема Re: Тресе, прекъсва....нови [re: PM]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано01.08.08 18:37

Вода губи ли ти ?

Тема Re: Тресе, прекъсва....нови [re: imitev]  
Авторpm (Нерегистриран)
Публикувано01.08.08 20:13

Митев, мен ми се реве, ти се бъзикаш ! вода не губи.....антифриз-тоже!

Авторd1ma (Нерегистриран)
Публикувано01.08.08 21:14

Имах подобен проблем и бях изключил варианта свещи, защото бяха нови /на 3-4000 км/ и "прехвалени", но за моя изненада се оказа, че точно те са проблема. Просто реших да опитам със старите, които си пазех в багажника и веднага усетих разлика и след това бегом до най-близкия магазин за нови свещи. Така че опитай с други свещи, дори да не е от тях, ще загубиш едва 10 минути.
Поздрави и после да споделиш как си се справил с проблема.

Тема Re: Тресе, прекъсва....нови [re: d1ma]  
Авторpm (Нерегистриран)
Публикувано02.08.08 13:21

Преди да пиша тук тия рутинни неща ги свърших.....смених свещите с чисто нови и т.н.

Тема Re: Тресе, прекъсва....нови [re: PM]  
Публикувано03.08.08 12:09

Т.е. само когато е студена тресе? На тихи обороти, или и като подкараш?

Ако е така - може би ти куцат настройките на двигателя. Позицията на врътките за празен ход, или автоматичен смукач... Де да знам. Не познавам тия двигатели, но ми звучи странно, да можеш да вдигнеш 200 със скапани инжектори. Като ли да не е от тях проблема.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.