Тема
|
Колянов вал - Астра Ф
|
|
Автор | Bapнeнeц (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.07.08 08:34 |
|
В автосервиз ми при външен оглед ми казаха, че чукането откъм катера на мотора означава износване на коляновия вал. Моторът е моноинжекция 1600 см3, 1995 г. Ще отварям двигателя. Споделете опита.
|
|
Тема
|
Re: Колянов вал - Астра Ф
[re: Bapнeнeц]
|
|
Публикувано | 23.07.08 09:05 |
|
Двигателя е X16SZ, а в сервиза ми казаха, че двигателя е С16NZ. Според тях разлика между двата двигателя няма. Трябва да се шлайфа колянов вал -1 или 2 ремонт и съответно да се сложат основни и биелни лагери. При това в сервиза ми казаха и евентоално сменя и на - сегменти, клапапи и гумички, раздвижване на хидравл. повдигачи и др.
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
imitev (питомен OpelFan) |
Публикувано | 23.07.08 11:17 |
|
Варна - докато не отворят мотора могат само боб да хвърлят какво му е.
После мерене и диагноза и ценообразуване.
Така докато си говорите да правят прогнози - мани мани...
|
|
Тема
|
[re: imitev]
|
|
Публикувано | 23.07.08 12:47 |
|
Imitev, боб не хвърлям - двигателя е отворен в сервиз-току що. Работата е сериозна. Коляновия вал е за шлайф 1 ремонт. Ще слагат основни и биелни лагери - 1 ремонт. Сигментите са износени. Блока е добре и ще слагат сигменти - основни. Клапаните ще се пасват. За цените в сервиза - още не питам.
Интересуваме, какво е довело до износване на биелните лагери. Дали маслената помпа не работи или маслото GM 10W40, което налях преди 2 хил.км не е качествено.
|
|
Тема
|
|
|
Автор | ficho (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.07.08 13:59 |
|
Много просто. Износването е причинено от прекомерна употреба и лоша поддръжка
|
|
Тема
|
[re: ficho]
|
|
Публикувано | 23.07.08 14:37 |
|
Възможно да е така - от експлоатацията. Въпреки, че не съм превърженик на високите скорости - извънградско карам на макс.скорост 120 км. Купих Астрата от преди 1 година и съм навъртял около 14 хил.км. Поддържам нормално ниво на маслото в картера.
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 23.07.08 15:02 |
|
От каране със старо масло се износват предимно... Не е от маслото което си сипал...
Безплатен съвет - огледай се за двигател на старо... Тоя ремонт ще мине 1000 лв.
|
|
Тема
|
[re: imitev]
|
|
Публикувано | 23.07.08 15:36 |
|
Вероятно преди да купя Астрата да е карана със старо масло. Също възможно е коляновия вал да е турско производство т.е да не е качествен. Колкото за купуването на цял мотор - няма гаранции дали ще е годен. Гаранции за мотора в моргите не дават. За цената на ремонта - ще кажат петък или събота.
|
|
|
Може да си вземеш оригинален вал втора употреба които да го измерите и ако отговаря да сложите с нормални нови лагери. Опасноста да изърват някоя шийка при шлайфа е голям.
|
|
Тема
|
[re: Astra18nz]
|
|
Автор |
Публикувано | 23.07.08 18:37 |
|
Аха - и бутала на Дружба Разград.
Има морги в които дават гаранция за двигателя.
|
|