|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Каква Zafira ?
|
|
Автор | Heзнaйko (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.07.08 19:53 |
|
Здрасти на всички които са тук. Решил съм да си купя Opel Zafira А. Спрял съм се на 1.8 16v 125Hp, но се намериха хора да ми оплюят мотора- давал дефекти.Има ли нещо вярно?Ако е така какви?Дали защото не харесвам дизеловите мотори, но си мисля, че Opel ги бива повече в бензиновите.А пък и аз мисля да сложа газов инжекцион да е по-тъничко естествено.Освeн това някой запознат ли е с модификациите на Zafira.Кажете ми сайт(освен прословутия auto.ru)в който има различните модели.
| |
|
Действай избрал си най-добрия вариант. Незнам кой ти го е казал това за мотора, но като цяло това е мотора от който няма никакви оплаквания, тотална рядкост са.
| |
Тема
|
Re: Каква Zafira ?
[re: Heзнaйko]
|
|
Автор |
Gaspode (the wonder dog) |
Публикувано | 07.07.08 16:55 |
|
Карам такава от 75К км. Взех я на 4 години. Има един голям дефект - изгаря всичкото гориво, дето и го сипвам - нито капка не е върнала още
Иначе има малко по-голям от нормалното разход на масло. Поне моята де. И то само при дълго каране на 3К+ оборота... няма смислено обяснение, това е състоянието от нова, но не пречи. А ако се вярва на книжката този разход излиза нормален... говоря за литър до два за 10К км...
Ако имаш конкретни питания - давай
I can explain it in Dog, but you only listen in Human.
| |
Тема
|
[re: Gaspode]
|
|
Публикувано | 08.07.08 18:58 |
|
Честно казано незная за какво точно да те питам.Правил ли си някакви по-сериозни ремонти като цяло по автомобила.Казаха ми, че това изпълнение лагер-главина отпред не било много добро, а ремонта излизал 250лв. на колело.Не е ли прекалено много 2л. масло за 10 000км.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Lamer (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.07.08 19:39 |
|
Виж сега. Не подхождай винаго от негативната страна. Като търсиш кола, добре я избирай. не бързай. При кола втора употреба винаги има и късмет.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
imitev (питомен OpelFan) |
Публикувано | 09.07.08 00:22 |
|
Ами те всичките зафири и астра Г са с лагер-главина отпред и си струват доста мангизи... за съжаление...
И то заради датчика на АБС-а
| |
Тема
|
Какво е лагер-главина?
[re: imitev]
|
|
Автор | Hиkи (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.07.08 08:55 |
|
Моля обяснете ми какво е лагер-главина ,защото ме интересува модела.
| |
Тема
|
Re: Какво е лагер-главина?
[re: Hиkи]
|
|
Автор |
imitev (питомен OpelFan) |
Публикувано | 09.07.08 09:06 |
|
Трудно ще ти обясня, като съдя по въпроса ти... Но ще опитам...
Лагер е механичен елемент който носи натоварване чрез овални елементи (ролки, сачми) поставени между две повърхности.
Лагер главина се казва когато въпросният лагер е заработен в главината на колелото и не може да се смени самостоятелно. Налага се да се сменя цялата главина.
При опелите освен това сепаратора на въпросният лагер е част от датчика на ABS-a.
Цената от 250 лв. е малко пресилена - намират се и по-евтини заместители по магазините.
Добрата новина е че са държеливи и не се чупят толкова лесно...
Определено ще имаш повече харчове по колата от лагер-главините...
| |
Тема
|
Re: Какво е лагер-главина?
[re: imitev]
|
|
Автор | Lamer (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.07.08 11:49 |
|
Стига сте плашили човека
Повечето такива проблеми, възникват доста скоро и са отстранени, когато колата вече е минала съответният пробег или години. Това си е до късмет. Гледай внимателно и това е
| |
Тема
|
Сега пък няма предложения!!!
[re: Lamer]
|
|
Публикувано | 09.07.08 20:28 |
|
Я кажете някой сайт за обяви, че аз нищо не намирам.Докато се чудех имаше под път и над път, а сега като реших нищоИскам да си намеря 2004г.+ Zafira A 1.8 16v Толкова ли е много? Помогнете
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|