Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:39 14.07.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Каква Zafira ?нови  
АвторHeзнaйko (Нерегистриран)
Публикувано03.07.08 19:53

Здрасти на всички които са тук. Решил съм да си купя Opel Zafira А. Спрял съм се на 1.8 16v 125Hp, но се намериха хора да ми оплюят мотора- давал дефекти.Има ли нещо вярно?Ако е така какви?Дали защото не харесвам дизеловите мотори, но си мисля, че Opel ги бива повече в бензиновите.А пък и аз мисля да сложа газов инжекцион да е по-тъничко естествено.Освeн това някой запознат ли е с модификациите на Zafira.Кажете ми сайт(освен прословутия auto.ru)в който има различните модели.

Тема Re: Каква Zafira ?нови [re: Heзнaйko]  
Автор PRlNCEZANDOR (vodoun)
Публикувано03.07.08 22:00

Действай избрал си най-добрия вариант. Незнам кой ти го е казал това за мотора, но като цяло това е мотора от който няма никакви оплаквания, тотална рядкост са.

Автор Gaspode (the wonder dog)
Публикувано07.07.08 16:55

Карам такава от 75К км. Взех я на 4 години. Има един голям дефект - изгаря всичкото гориво, дето и го сипвам - нито капка не е върнала още

Иначе има малко по-голям от нормалното разход на масло. Поне моята де. И то само при дълго каране на 3К+ оборота... няма смислено обяснение, това е състоянието от нова, но не пречи. А ако се вярва на книжката този разход излиза нормален... говоря за литър до два за 10К км...

Ако имаш конкретни питания - давай

I can explain it in Dog, but you only listen in Human.

Тема Re: Каква Zafira ?нови [re: Gaspode]  
Публикувано08.07.08 18:58

Честно казано незная за какво точно да те питам.Правил ли си някакви по-сериозни ремонти като цяло по автомобила.Казаха ми, че това изпълнение лагер-главина отпред не било много добро, а ремонта излизал 250лв. на колело.Не е ли прекалено много 2л. масло за 10 000км.

АвторLamer (Нерегистриран)
Публикувано08.07.08 19:39

Виж сега. Не подхождай винаго от негативната страна. Като търсиш кола, добре я избирай. не бързай. При кола втора употреба винаги има и късмет.

Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано09.07.08 00:22

Ами те всичките зафири и астра Г са с лагер-главина отпред и си струват доста мангизи... за съжаление...

И то заради датчика на АБС-а

Тема Какво е лагер-главина?нови [re: imitev]  
АвторHиkи (Нерегистриран)
Публикувано09.07.08 08:55

Моля обяснете ми какво е лагер-главина ,защото ме интересува модела.

Тема Re: Какво е лагер-главина?нови [re: Hиkи]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано09.07.08 09:06

Трудно ще ти обясня, като съдя по въпроса ти... Но ще опитам...

Лагер е механичен елемент който носи натоварване чрез овални елементи (ролки, сачми) поставени между две повърхности.

Лагер главина се казва когато въпросният лагер е заработен в главината на колелото и не може да се смени самостоятелно. Налага се да се сменя цялата главина.

При опелите освен това сепаратора на въпросният лагер е част от датчика на ABS-a.

Цената от 250 лв. е малко пресилена - намират се и по-евтини заместители по магазините.

Добрата новина е че са държеливи и не се чупят толкова лесно...

Определено ще имаш повече харчове по колата от лагер-главините...

Тема Re: Какво е лагер-главина?нови [re: imitev]  
АвторLamer (Нерегистриран)
Публикувано09.07.08 11:49

Стига сте плашили човека

Повечето такива проблеми, възникват доста скоро и са отстранени, когато колата вече е минала съответният пробег или години. Това си е до късмет. Гледай внимателно и това е

Тема Сега пък няма предложения!!!нови [re: Lamer]  
Публикувано09.07.08 20:28

Я кажете някой сайт за обяви, че аз нищо не намирам.Докато се чудех имаше под път и над път, а сега като реших нищо

Искам да си намеря 2004г.+ Zafira A 1.8 16v Толкова ли е много? Помогнете

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.