Тема
|
Защо ecotec "не са добри" двигатели
|
|
Автор | Topi (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.05.08 10:22 |
|
Здравейте колеги, искам да си купя Opel Vectra 2.2i 16V 136 k.c. 2000-2001g. и ми казаха, че моторите не са добри вярно ли е, не ли е вярно незнам. Да ви попитам защо ecotec "не са добри" двигатели. Ако някой знае нещо да напише. Благодаряви предварително.
|
|
Тема
|
Re: Защо ecotec "не са добри" двигатели
[re: Topi]
|
|
Автор |
Bat Jorko (член) |
Публикувано | 22.05.08 11:06 |
|
Моторите екотек дали са добри или лоши е без значение. Просто няма други от определена година нататък. (С 1 малко изключение - недоразумение).
Зависи на какъв екземпляр ще попаднеш. Като цяло има принципни забележки по конструкцията на моторите екотек, но не е чак толкова страшно положението.
Мотора 136 кс. на Вектра Б е 2.0, не е 2.2.
|
|
Тема
|
|
|
Автор | Lamer (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.05.08 11:19 |
|
Във всяка една област трябва да има малко новаторство, малко неизвестности за преоткриване. Екотека просто е ново поколение двигатели. Прогресът се крепи именно на новите технологии. Не мисля, че екотека не е добър двигател. Важното е, как се гледа той - дали се поддържа редовно, дали се следи за състоянието му. Това е за всички двигатели.
|
|
|
нищо има няма на двигателите
от 1995та други няма (с 1-2 изключения).
по тази логика всички опели от последните 13 години нещо не са в ред :)
което, определено не е вярно
---
а двигател 2.2 / 136 коня има - даже са 2 , но се слагат на Frontera и Sintra
кодовете са X22SE и X22XEРедактирано от Tarambuka35OO на 22.05.08 11:46.
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
alex one (opel fan) |
Публикувано | 22.05.08 12:37 |
|
Лично за мен много добри...Много добра мошност с нисък разход на гориво..Доволно мощен даже и при ниските обороти което е супер.Е не знам колко му е животица но се надявама при добра потдръжка да изкара доста...........x16xel
|
|
|
Съвсем добри са си, само че имат още повече агрегатчета по тях, един от тях е ЕРГ клапана който изпълнява една особена ненужна роля, ама като се скапе и става лошо.Иначе до 2000 оборота са мудни, а след това имат мощност. После на бензиностанцията обаче разбираш че е имало смисъл от това, особено ако преди това си карал c16nz
|
|
Тема
|
[re: PRlNCEZANDOR]
|
|
Автор | Cинтpa2.2 (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.06.08 12:45 |
|
Х2.2ХЕ е 141 коня.
Аз лично съм доволен от моя даже и това дето ги опрекват че горят масло мисля че е само за малките двигатели.
|
|
|
КОй за какво масло говори, въобще не горят масло стига да са наред.
|
|
Тема
|
[re: PRlNCEZANDOR]
|
|
Автор | Kpacи (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.06.08 19:56 |
|
Дали са добри или лоши какво значение има като ремъците(ангренажните) предлагани на нашия пазар са пълен боклук.За една седмица 3 Екотека минаха през мен със скъсани ангренажи на по 20-30 хиляди километра.2 "Фленор" и един "Бош".Май "Дайко" ще излязат по читави но аз вече се наплаших.Като си помисля само че са правени в Турция и...Аз също съм с Екотек X20XEV и сериозно се замислям да го разкарвам преди да е преклопал.
|
|
Тема
|
[re: Kpacи]
|
|
Автор |
imitev (питомен OpelFan) |
Публикувано | 10.06.08 20:34 |
|
Dayco е марката която се влагаше в Деу, шевролетите... Добра марка е.
Другата добра марка е Гейтс.
|
|