Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:11 13.07.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Защо ecotec "не са добри" двигателинови  
АвторTopi (Нерегистриран)
Публикувано22.05.08 10:22

Здравейте колеги, искам да си купя Opel Vectra 2.2i 16V 136 k.c. 2000-2001g. и ми казаха, че моторите не са добри вярно ли е, не ли е вярно незнам. Да ви попитам защо ecotec "не са добри" двигатели. Ако някой знае нещо да напише. Благодаряви предварително.

Тема Re: Защо ecotec "не са добри" двигателинови [re: Topi]  
Автор Bat Jorko (член)
Публикувано22.05.08 11:06

Моторите екотек дали са добри или лоши е без значение. Просто няма други от определена година нататък. (С 1 малко изключение - недоразумение).

Зависи на какъв екземпляр ще попаднеш. Като цяло има принципни забележки по конструкцията на моторите екотек, но не е чак толкова страшно положението.

Мотора 136 кс. на Вектра Б е 2.0, не е 2.2.

АвторLamer (Нерегистриран)
Публикувано22.05.08 11:19

Във всяка една област трябва да има малко новаторство, малко неизвестности за преоткриване. Екотека просто е ново поколение двигатели. Прогресът се крепи именно на новите технологии. Не мисля, че екотека не е добър двигател. Важното е, как се гледа той - дали се поддържа редовно, дали се следи за състоянието му. Това е за всички двигатели.

Тема кой казва това :)нови [re: Lamer]  
Автор Tarambuka35OO (пристрастен)
Публикувано22.05.08 11:32

нищо има няма на двигателите
от 1995та други няма (с 1-2 изключения).

по тази логика всички опели от последните 13 години нещо не са в ред :)
което, определено не е вярно

---
а двигател 2.2 / 136 коня има - даже са 2 , но се слагат на Frontera и Sintra
кодовете са X22SE и X22XE

Редактирано от Tarambuka35OO на 22.05.08 11:46.

Автор alex one (opel fan)
Публикувано22.05.08 12:37

Лично за мен много добри...Много добра мошност с нисък разход на гориво..Доволно мощен даже и при ниските обороти което е супер.Е не знам колко му е животица но се надявама при добра потдръжка да изкара доста...........x16xel

Тема Re: Защо ecotec "не са добри" двигателинови [re: alex one]  
Автор PRlNCEZANDOR (vodoun)
Публикувано22.05.08 15:42

Съвсем добри са си, само че имат още повече агрегатчета по тях, един от тях е ЕРГ клапана който изпълнява една особена ненужна роля, ама като се скапе и става лошо.Иначе до 2000 оборота са мудни, а след това имат мощност. После на бензиностанцията обаче разбираш че е имало смисъл от това, особено ако преди това си карал c16nz

Тема Re: Защо ecotec "не са добри" двигатели [re: PRlNCEZANDOR]  
АвторCинтpa2.2 (Нерегистриран)
Публикувано04.06.08 12:45

Х2.2ХЕ е 141 коня.

Аз лично съм доволен от моя даже и това дето ги опрекват че горят масло мисля че е само за малките двигатели.

Тема Re: Защо ecotec "не са добри" двигатели [re: Cинтpa2.2]  
Автор PRlNCEZANDOR (vodoun)
Публикувано04.06.08 14:45

КОй за какво масло говори, въобще не горят масло стига да са наред.

Тема Re: Защо ecotec "не са добри" двигатели [re: PRlNCEZANDOR]  
АвторKpacи (Нерегистриран)
Публикувано10.06.08 19:56

Дали са добри или лоши какво значение има като ремъците(ангренажните) предлагани на нашия пазар са пълен боклук.За една седмица 3 Екотека минаха през мен със скъсани ангренажи на по 20-30 хиляди километра.2 "Фленор" и един "Бош".Май "Дайко" ще излязат по читави но аз вече се наплаших.Като си помисля само че са правени в Турция и...Аз също съм с Екотек X20XEV и сериозно се замислям да го разкарвам преди да е преклопал.

Тема Re: Защо ecotec "не са добри" двигатели [re: Kpacи]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано10.06.08 20:34

Dayco е марката която се влагаше в Деу, шевролетите... Добра марка е.

Другата добра марка е Гейтс.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.