|
Тема
|
Смола по колата!
|
|
Автор | Kpacи (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.05.08 20:10 |
|
Здравейте!Имам голям проблем.Наложи се да оставя вектрата си за 2 седмици под едно дърво и когато си я взех цялата беше в смола на капки.Каде ли не ходих какви ли не авто мивки но само като я видят и казват че няма чистене.Единствено кориселин я разтваря но поврежда и боята,която е много красив "оксидметалик"Дайте някаква идея че така не мога да я гледам.
Предварително благодаря
| |
Тема
|
Re: Смола по колата!
[re: Kpacи]
|
|
Автор | drawmaster (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.05.08 21:34 |
|
я отиди в Бриколаж или Метро - взимаш автошампоан и гъба... и после яко търкане
| |
|
пробвай на силно слънце (да се напече) и после с гореща вода и търкане...
Редактирано от Tarambuka35OO на 22.05.08 21:49.
| |
Тема
|
Re: гадно!
[re: Tarambuka35OO]
|
|
Автор | Myyy (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.05.08 22:11 |
|
Най-добре става с парцал напоен с нафта и веднага след като се махне смолата миене с автошампоан. Боята не се поврежда. Пробвано е.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
VladoR (любител) |
Публикувано | 22.05.08 23:02 |
|
Аз лично смолисти отлагания съм отстранявал с препарат за почистване на керамични плотове и кераминчи плочки (както един приятел наскоро каза "много започвам да уважавам битовата химия за автомобилни нужди" ).
Ама предвид факта че от смола до смола разлика бол, то без гаранция, че и при теб ще проработи.
Редактирано от VladoR на 22.05.08 23:02.
| |
Тема
|
|
|
Автор | ZEN (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.05.08 23:04 |
|
Пробвай с масло на малък участък или с мокра кърпичка... с масло поне аз съм махал без проблем /масло за двигателя имам предвид/.
| |
Тема
|
[re: ZEN]
|
|
Публикувано | 22.05.08 23:45 |
|
Благодарности на всички! Утре ще пробвам (ако не вали) и ще пиша какво е станало.Най много да стане за пребоядисване.
| |
|
Пробвай с бензин на едно парцалче,гаранция че ще се махне,но после може да има нужда само от една паста
| |
Тема
|
[re: petyofito]
|
|
Публикувано | 25.05.08 12:59 |
|
С бензин пробвах и не става.Но както и да е успях да я почистя но с доста труд.Получи се с комбинация от етилов спирт и нафта после измиване с авто шампоан и след това паста.Заради едно покривало за 6 лв. си отворих работа за 2 дена и много нерви.
| |
|
|
|
|