Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:24 13.07.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Тема Смола по колата!нови  
АвторKpacи (Нерегистриран)
Публикувано22.05.08 20:10

Здравейте!Имам голям проблем.Наложи се да оставя вектрата си за 2 седмици под едно дърво и когато си я взех цялата беше в смола на капки.Каде ли не ходих какви ли не авто мивки но само като я видят и казват че няма чистене.Единствено кориселин я разтваря но поврежда и боята,която е много красив "оксидметалик"Дайте някаква идея че така не мога да я гледам.
Предварително благодаря

Тема Re: Смола по колата!нови [re: Kpacи]  
Авторdrawmaster (Нерегистриран)
Публикувано22.05.08 21:34

я отиди в Бриколаж или Метро - взимаш автошампоан и гъба... и после яко търкане

Тема гадно!нови [re: drawmaster]  
Автор Tarambuka35OO (пристрастен)
Публикувано22.05.08 21:48

пробвай на силно слънце (да се напече) и после с гореща вода и търкане...

Редактирано от Tarambuka35OO на 22.05.08 21:49.

Тема Re: гадно!нови [re: Tarambuka35OO]  
АвторMyyy (Нерегистриран)
Публикувано22.05.08 22:11

Най-добре става с парцал напоен с нафта и веднага след като се махне смолата миене с автошампоан. Боята не се поврежда. Пробвано е.

Автор VladoR (любител)
Публикувано22.05.08 23:02

Аз лично смолисти отлагания съм отстранявал с препарат за почистване на керамични плотове и кераминчи плочки (както един приятел наскоро каза "много започвам да уважавам битовата химия за автомобилни нужди"

).

Ама предвид факта че от смола до смола разлика бол, то без гаранция, че и при теб ще проработи.

Редактирано от VladoR на 22.05.08 23:02.

АвторZEN (Нерегистриран)
Публикувано22.05.08 23:04

Пробвай с масло на малък участък или с мокра кърпичка... с масло поне аз съм махал без проблем /масло за двигателя имам предвид/.

Тема Re: Смола по колата!нови [re: ZEN]  
Публикувано22.05.08 23:45

Благодарности на всички! Утре ще пробвам (ако не вали) и ще пиша какво е станало.Най много да стане за пребоядисване.

Тема Re: Смола по колата! [re: Kpacи]  
Автор petyofito (Racing)
Публикувано25.05.08 08:28

Пробвай с бензин на едно парцалче,гаранция че ще се махне,но после може да има нужда само от една паста

Тема Re: Смола по колата!нови [re: petyofito]  
Публикувано25.05.08 12:59

С бензин пробвах и не става.Но както и да е успях да я почистя но с доста труд.Получи се с комбинация от етилов спирт и нафта после измиване с авто шампоан и след това паста.Заради едно покривало за 6 лв. си отворих работа за 2 дена и много нерви.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.