Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:00 15.07.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Тема постоянно включен вентилатор на астра  
Автор palamar2 (непознат )
Публикувано02.05.08 11:26

Здравейте! От две седмици карам астра ф 1.4 16 V 98 г. След като я взех първо я закарах в сервиз за смяна на масло, ангрегажен ремък и ролки. След ремонта първоначално не обърнах внимание, но по-късно установих, че вентилатора на радиатора се включва при палене на студен двигател, направо си работи постоянно, когато е на контакт. Върнах я в сервиза и след кратка диагностика ми казаха, че е повреден датчик за климатика, който би трябвало да включва от налягането в климатика.Проверихме за цена и се оказа , че го няма в България и трябва да се поръчва от Германия-всичко 120.00лв. Видя ми се доста и временно изключихме датчика.Сега вентилатора се включва малко преди 100 гр. и изключва малко над 95, когато колата е спряна.
Търся съвет какво бих могъл да направя и колко време мога да карам в това положение.Мисля да пусна обява в другата тема да търся втора употреба.

Тема Re: постоянно включен вентилатор на астранови [re: palamar2]  
Автор javor_bg (ентусиаст)
Публикувано02.05.08 13:07

Чак да го няма в България

Аз мисля че няма специален датчик на климатика, който да включва при определено налягане. Странно. Айде ако греша някой да ме поправи. Естествено за Астра 1.4 16В без и със климатик датчика з радиатора ще е различен.

Незнам какъв съвет да ти дам освен да потърсиш други майстори

Тема Re: постоянно включен вентилатор на астранови [re: javor_bg]  
АвторAstrio (Нерегистриран)
Публикувано04.05.08 09:16

Има колега такъв датчик, пресостат се нарича. Когато се вдигне налягането на фреона в системата (понеже се е загрял), подава сигнал за включването на перката. Същия не включва компресора, когато налягането е много малко, т.е. няма достатъчно фреон в системата.

Тема Re: постоянно включен вентилатор на астранови [re: Astrio]  
Автор palamar2 (непознат )
Публикувано04.05.08 11:18

Самият датчик се намира на една от тръбите за климатика.Майсторите го свалиха и тестваха с въздушно налягане от компресор и наистина така се включва-от нялягане.Видях, че има дюза и само това. Може би първо ще напълня климатика, да видим дали ще има някакъв резултат. Благодаря ви.

АвторMMM (Нерегистриран)
Публикувано05.05.08 22:25

Колега, този датчик (пресостата) се включва в ел.системата на вентилатора(ите) само при условие, че е включен климатика. Ако климатика ти е изключен вентилатора се вкл/изкл само от датчика за температура на радиатора. Това се изпълнява от релейна логика и ако някой "майстор" е пипал по кабелите и релетата - лошо. Провери си датчика на радиатора да не би той да се е бъгнал защото знам,че ако не ти се включва вентилатора (от повреден датчик) се прави един шунт на буксата и перката върти постоянно независимо от температурата на водата - както е в твоя случай!!!!

Тема Re: постоянно включен вентилатор на астранови [re: MMM]  
Авторpalamar2 (Нерегистриран)
Публикувано05.05.08 23:19

Колега, благодаря за разяснението.За мен всичко, което науча за Астрата е важно, все пак ми е нова кола, макар и на 10 години. В момента въпросния датчик-пресостат е изключен, климатика не го влючвам. Вентилаторът на радиатора се включва и изключва нормално, което би трябвало да означава, че датчика си е в ред.

АвторMMM (Нерегистриран)
Публикувано06.05.08 21:06

O'k колега значи всичко е на "6" тогава!!!
Лека и безаварийна с Астричката!!!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.