Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:08 15.05.26 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Астра Ф - климатик?нови  
Авторfrec (Нерегистриран)
Публикувано11.04.08 13:22

ето пак се задава времето на климатиците.
не съм си пускал климатика цяла зима и вчера видях че не работи.
като цъкна копчето и оборотите се променят и каточели започва да работи, но не охлажда.
Сменях фреона към юни миналата година.

Дали е моя грешката че не съм го пускал да поработва по малко през зимата? Може ли да са ми сложили гаден фреон и да трябва пак да зареждам или да пускам климатика да поработи няколко часа с надеждата да се възстанови фреона ?

Миналата зима нямах такъв проблем, макар че тогава фреона не беше на 7-8 месеца, а на няколко години, но тогава го пусках да работи от време на време зимата.

Дайте съвети какво да правя, преди да тръгна да зареждат нов фреон :)

Тема Re: Астра Ф - климатик? [re: frec]  
АвторTapaмбyka35OO (Нерегистриран)
Публикувано11.04.08 15:15

няма какво толкова да направиш - иди да допълниш/презаредиш :)

ако ти се занимава/инвестира, иди на майстор....
може да сложиш специален фреон чрез който после да се проследи откъде изпуска.
но ако кара по 6-7-8 месеца, най вероятно не изпуска 'генерално', а се просмуква през стари маркучи и семеринг.

Тема Re: Астра Ф - климатик?нови [re: frec]  
АвторLamer (Нерегистриран)
Публикувано11.04.08 16:03

Зимата е добре да се пуска, веднъж месечно, колкото да завърти за около минутка. Но едва ли е от това, щом ти върти, а не охлажда

Авторnikirst (Нерегистриран)
Публикувано11.04.08 16:57

абе кажи му опел па го засили у рякята

Тема Re: Астра Ф - климатик?нови [re: nikirst]  
Публикувано14.04.08 11:50

май ще се ходи на ремонт. не знам чий болен мозък е сложил букса точно под предната броня и зимата май съм я отнесъл в някоя преспа :).

Автор Bat Jorko (член)
Публикувано15.04.08 11:57

Отиди на майстор. Както го описваш фреона ти е намалял - тръгва, но не охлажда.

С ВЕЗНА(!) да измери колко фреон ти е останал и да дозареди според заводското предписание с добавка на необходимото количество масло + оцветител.

След десетина дена да погледне за следи от оцветителя с UV лампата откъде изпуска.

След това ще имаш вече ясна представа за състоянието на климатика.

Тема Re: Астра Ф - климатик?нови [re: Bat Jorko]  
Публикувано17.04.08 10:51

открихме проблема. има букса която е долу под бронята и влиза в климатика. изкъртил съм я зимата явно. а фреон си има и не изпуска.
мерси за мненията.

и все пак ? това с тегленето и дозареждането правят ли го още някъде ? доколкото знам вече изцяло сменят фреона. по налягането само определят колко има горе долу. (поне така ми казаха като го пълних преди 6 месеца. а може и да са ме метнали нещо :) )

Тема За да не пускам нова теманови [re: frec]  
АвторПeтko (Нерегистриран)
Публикувано17.04.08 11:33

За да не пускам нова тема, ще попитам тук.
Извинявам се на автора.

Преди половин година купих една корса с климатик.
Идваше зима и не ми се разправяше с него.
Климатика изобщо не включва. Възможно ли е да има датчик, който "усеща", че фреона е много намалял и да не включва?
Или ще има и някакъв друг проблем?
На климатикаджия не съм ходил. Какво да очаквам?

Благодаря

Тема Re: За да не пускам нова теманови [re: Пeтko]  
АвторMMM (Нерегистриран)
Публикувано17.04.08 17:50

има такъв датчик - казва се пресостат!
Но климатика ти може да не включва и по други причини!
Така,че най-добре го закарай някъде за една профилактика!

Автор alex_ad ()
Публикувано20.04.08 13:32

До тази букса, за която казваш ( долу към компресора) винаги ли трява да има напрежение, когато климатика е вкючен или се подават само импуси за зацепване на електромагнитната шайба? Знае ли някой как може да се диагнистицират всички датчици на климатика, аз намерих само три букси тази на компресора, и още две на ниско на нивото на радятора ( вкючват се в метелен цилинтър свързан с маркучите за фреон ), едната е с два, а другата с 4 проводника. Някой знае ли повече за цялата система на климатика на Astra F ? Благодаря предварително.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.