|
|
|
Тема
|
климатик
|
|
| Автор | SBN (Нерегистриран) |
| Публикувано | 18.03.08 19:00 |
|
|
Дайте инфо за майстор на климатици в София, че става топло.
| |
|
|
|
те ти го най добрия
http://klimatron.net/
| |
|
Тема
|
Re: климатик
[re: Tarambuka35OO]
|
|
| Автор | sbn (Нерегистриран) |
| Публикувано | 19.03.08 06:54 |
|
|
БЛАГОДАРЯ!
| |
|
|
|
Да, да... добър, ама не съвсем... Миналата пролет му закарах Орльо с идеята, че изпуска фреон. Поогледа насам-натам и вика, че всичко е ОК, ама за мое спокойствие ще "да надуе системата" безплатно. Надува я 15-20мин. - нямало теч. Викам ОК - зареждай - платих си щастлив! И що ги ручах и тия жабета - докато дойде време за море вече нямаше и помен от клима!
| |
|
|
|
е
не може да не ти е казал, че за да се провери дали не изпускаш леко,
трябва да се сложи оцветител и да се гледа пак след седмица ?
само дето си го плащаш, и почва да излиза солено....
иначе явно не ти е изпускало 'грубо' :)
а може и да не съм прав де!
Редактирано от Tarambuka35OO на 19.03.08 14:43.
| |
|
Тема
|
[re: pat66]
|
|
| Автор |
v5rov (непознат
) |
| Публикувано | 19.03.08 17:32 |
|
|
Същия го ядох и аз в сервиза на опел в Търново. Заредиха ми фреон след проба, а после ме изкара точно една седмица. Като направих рекламация ми викат сори, ама тогава не изпускаше. Сега трябва някакъв семеринг, дето струвал 30 лева, пак 50 лева за фреон и още 50 за работата. Така, че карам на отворен прозорец, щото не съм сигурен дали и тоя път няма да имам климатик само една седмица.
| |
|
Тема
|
[re: v5rov]
|
|
| Публикувано | 19.03.08 23:09 |
|
|
Да Ви кажа аз това упражнение /зареждане -изпускане на фреон/ го правя вече някалка пъти. Първо проблема беше някакво осово уплатнение, смениха го и след около месец изпусна, след това пак го напълниха уж не изпускаше /бяха сложили оцветител/ и пак изпусна и така вече четвърти път. За това моля за помощ.
| |
|
|
|
Проблема при нашите Орльовци наистина е това - осовото уплътнение на компресора /доколкото съм разпитвал майсторите/, щото е гумено. При по-скъпите коли е керамика - демек вечно. При мен целия компресор е в масло, има и теч от външен семеринг, ама това майстора /от горе/ го видя /нали с тоя проблем му я закарах/ и каза, че било теч от капака на клапаните, бабината му... Явно не му се бачка вече... Та ако ще си правите климата - купете си ОРИГИНАЛНИ гумички и части, другите ги знаете! Иначе с това изпотяване си трябва, особено в Орел! Другия вариянт е смяна на колата - аз го направих /не заради климата де/ - всъщност подарих Орльо на баща ми - кога е виждал той клима... Мога да ви препоръчам сервиз в София /да не излезе като реклама - да прецени модератора/, там ще ви свършат работа, но си е резачка - Алком - на Каблешков, близо до България. Дано съм бил полезен...
| |
|
Тема
|
[re: pat66]
|
|
| Публикувано | 20.03.08 23:20 |
|
|
Да, за този сервиз ми каза и един мой приятел, идеята ми е имали някъде където да ти кажат "свърших ти работо давам ти ...........................месеца гаранция"
| |
|
|
|
|