Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:00 03.07.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема спирачен апарат кадетнови  
Автор C_H (непознат )
Публикувано09.03.08 22:04

Здравейте,
От преди време бях пускал теми че ми хлопа нещо отпред на кадета (90год). Оказа се накрая че става дума за спирачния апарат на лявото колело. Като минавам през неравности похлопва и спира след като се натисне спирачката. Варианта нов отпада - безумна цена (350+)и още по-безумно е да се намери. Питах в един магазин и ми казаха че може да хлопа ако няма гумички - да ама има, лично съм ги сменял преди няколко месеца, но преди и след това пак хлопаше. Също разбрах че се продава комплект ( за 13лв ) които има тези цилиндърчета и гумички и т.н.) Решил съм да го взема и да пробвам.

Мисълта и въпроса ми са следните - ако наистина са се износили няма ли да се износят и леглата на въпросните цилиндърчета ( не знам дали така се казват )? И има ли смисъл от това упражнение ззащото парите са малко пак няма да изгубя много време за едно разглабяне?

Тема Re: спирачен апарат кадетнови [re: C_H]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано10.03.08 00:46

Потърси си спирачни апарати от другия тип от вектра.

Не се занимавай с ремонт на тия - читавите ремонти комплекти са по 20 лв.

Другия тип супорти е по-удачно решение - потърси си по моргите, аз навремето си взех за 50 кинта 2 бр.

Лошото е че ще се наложи да смениш и дисковете ако са по-тънки - въпросните апарати работят с 12,5 мм дискове. Накладките са същите като на кадета ти.

Тема Re: спирачен апарат кадетнови [re: imitev]  
Автор C_H (непознат )
Публикувано10.03.08 07:31

Благодаря за отговора,
Какво имаш предвид под това да не се занимавам с ремонт? Няма да се оправи и ще продължи да хлопа ако се пробвам с въпросния комплект?
Предполагам че със супортите на вектра ще спира малко по-добре. Честно казано не ми се занимава да стигам до смяна...
Иначе за дисковете - аз като сменях моите опитах да сложа нови от вектра но за една бройка не се събраха а цената бе същатата.

Публикувано10.03.08 08:33

Няма да ти се оправи и с новите менташки гумички след 6 месеца ще блокира. Маже се и със специална грес която също трябва да е в комплекта защото с обикновената се спича и отново блокира.

Ремонта е 99% идентичен с подмяната на супортите - откачат се супортите от макферсона за да се чистят. При подмяна на супортите пак ги откачаш. Разликата в занимаването е търкане с шкурка, почистване, шабъроване. Сигурно ще ти се наложи да подмениш водачите защото ще са доста корозирали, там са още едни пари...

Най-добрият вариант е да отидеш до морга и да си спазариш 2 супорта с 2 диска за 70-80 лв., слагаш и забравяш... Това го пиша от собствен опит след 3 пъти почистване и ремонтиране на кадетски супорти на кадета ми. След подмяната просто забравих за този проблем - само сменяш накладки и почистваш с телената четка водачите...

Тема Re: спирачен апарат кадет [re: imitev]  
Автор C_H (непознат )
Публикувано10.03.08 09:07

Мисля започнахме да говорим за различни неща, вината е моя защото бъркам понятията.
Става дума не за цилиндърчетата които преобразуват усилието а за въпросните водачи които са във форма на цилиндри - плътни метални цилиндри (метални пръчки). Самите те са се износили и самите тях смятам да подменям. Сега чудя се дали не са се износили и леглата им

Авторtarambuka35OO (Нерегистриран)
Публикувано10.03.08 12:21

един колега дъворумец (дано се вкл'чи по някое време в темата)
имаше бая проблеми с тия апарати и накрая си намери някакви от Астра ,заедно с вентилирани дискове, и всичко заспа.

Публикувано10.03.08 13:05

Точно за същото нещо говоря и аз.

Бягай да си вземеш вектрови супорти!

Тема Re: спирачен апарат кадетнови [re: tarambuka35OO]  
Автор Bat Jorko (член)
Публикувано10.03.08 14:55

Съфорумец си имал пред вид, предполагам!

Да, проблема се решава перфектно. Като за късмет имам един чифт апарати, давам ти ги за 20 лв. (!), а безценните съвети които вървят заедно с тях са бонус!

Тема Re: спирачен апарат кадетнови [re: Bat Jorko]  
Автор C18NE (samolet)
Публикувано11.03.08 08:35

апаратите запазени

Jore казвай каде са и да ги отнасям

Автор C_H (непознат )
Публикувано16.03.08 10:48

Реших си проблема и затова ще напиша какво точно направих.

Въпросното хлопане явно идва от спир. апарат и след малка консултация разбрах за комплект от 2 кухи цилиндърчета с гумички, две уплътнения, две капачки и смазочна течност - аз лично си мисля че е грес. Разглобих набързо - сваляне на колело и развиване на два шестограмни болта (без сваляне на накладки). Подмених старите с нови неща, стегнах всичко.
Вече не хлопа по дупките, нито при ритане на колелто на място.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.