Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:15 03.07.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема не е ремък,какво е ?нови  
Авторoпeл4o* (Нерегистриран)
Публикувано05.03.08 12:29

Здравейте приятели ! Имам следния проблем-при подаване на газ,опелчето ми просвирва,така както свири когато е ремъка за смяна.Смених го,беше накъсан,но просвирването при подаване на газ продължава.Та въпроса ми е - от каде идва това свирене? И мога ли да го премахна или е за сервиз ? Благодаря предварително на вси4ки,които 6те ми отговорят :)

Тема Re: не е ремък,какво е ?нови [re: oпeл4o*]  
АвторKaRaM (Нерегистриран)
Публикувано05.03.08 12:35

1. Proveri dali e zategnat dostaty4no
2. Vij shaybata na alternatora, moje da e lysnala kato ogledalo i da pripluzva remyka
3. Pomisli si dali shuma ne e ot alternatora : moje da e ot lageri ili el jujene primerno ot namotkite na statora

Тема Re: не е ремък,какво е ? [re: oпeл4o*]  
Автор C_H (непознат )
Публикувано05.03.08 14:52

Отиди някъде да ти свалят алтернатора и да го видят зашото може скоро да спре

Тема Re: не е ремък,какво е ?нови [re: C_H]  
АвторMyyy (Нерегистриран)
Публикувано06.03.08 01:38

Купи си същата дължина ремък, но следващия размер на конуса. Ще си решиш проблема най-евтино. Така направих, но след като се скъсах да разглобявам и да сменям. Сигурно имам шопска жилка щото не слушам като ми говорят патили.

Автор 2841 (непознат )
Публикувано06.03.08 21:44

Лагери динамо.

Тема Re: не е ремък,какво е ?нови [re: 2841]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано06.03.08 22:46

Износена шайба на генератора (да не се бърка с динамо...)

Лекува се с нов (друг) генератор или временно за 5-6 годинки чрез по-широк и по-дълъг ремък. На Кадета съм така от 3-4 г. - няма грешка.

Авторopel4o* (Нерегистриран)
Публикувано08.03.08 11:54

Благодаря на вси4ки. Може би ще излезе лагер на генератора,но о6те не е 100% сигурно. Аз сам с пистов ремък,няма как да е разхлабен. Но майстора в сервиза ми каза 4е по принцип лагерите били доста яки и не се чупели така лесно,така 4е ако не ми пречи свиренето да си карам без да ми дреме.Оба4е мен си ме дразни и понеже нямам климатик, като се затопли си отварям прозореца и то яко си свири при подаване на газ.Преди свиреше по рядко,от месец може би - постоянно.

Тема Re: не е ремък,какво е ?нови [re: opel4o*]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано08.03.08 12:01

Ти сигурен ли си че е от генератора ?

При откачен ремък свири ли ?

Нямаше да е лошо това за пистовия ремък да го споменеш в началото не мислиш ли ?

Тема Re: не е ремък,какво е ?нови [re: opel4o*]  
Автор alex_ad ()
Публикувано08.03.08 17:50

А оптяжната ролка на пистовия ремък смени ли? Защото на мен точно тя виеше, но не се оправяше независимо от оборотите.

Тема Re: не е ремък,какво е ?нови [re: alex_ad]  
Авторopel4o* (Нерегистриран)
Публикувано08.03.08 20:21

да трябваше да кажа в началото 4е е пистов ремъка . И още при високи обороти не вие,само на ниски обороти свири незнам това дали има връзка с оптяжната ролка. абе тия майстори са си ........ м......... Като оня виц - като се знам какъв сам доктор,как да отида на майстор ! Всеки ми разправя разли4но и пари иска !

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.