|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Разход на Астра Ф
|
|
| Автор |
jokoto (непознат) |
| Публикувано | 22.11.07 11:21 |
|
|
Здравейте, от 3 седмици карам Астра Ф комби 97г. 1.4 16в. 90к.с. ЕкоТек. От самото начало я засичам - карам една седмица и после допълвам резервоара до преливане за да я засека дава ми разход от 11.4, 10.8, 10.6 на 100 за всяка една от тези 3 седмици (карам само на бензин 95 за сега) за всяка една от 3 -те седмици като км. седмично минавам 250-300км. само градско в София. Пътувам от Люлин 8 до кв.Витоша по два основни маршрута:
1. Люлин - Околоврастното - Симеоновско Шосе - кв.Витоша
2. Люлин - бул.Европа - Сливница - Сточна гара - СУ - Орлов мост - Цариградско - Кръговото на Дървеница - Г.М. Димитров - Симеоновско Шосе - кв.Витоша
Пътувам сутрин между 8-10 и вечер между 18-19 като време около 1час до 1.30часа като километри от 20 до 25 в едната посока в зависимост от маршрута почти през цялото или поне през 70% от пътя ми е през задръствания който е от София ще разбере за кво говоря.
Та въпроса ми е нормален ли е този разход или има за какво да се притеснявам.
П.П. Извън градско все още не сам я засичал.
| |
|
Тема
|
Re: Разход на Астра Ф
[re: jokoto]
|
|
| Автор | tkd.mart (Нерегистриран) |
| Публикувано | 22.11.07 11:38 |
|
|
Колега аз съм от София идеално знам за какво говориш аз същи щивея в Люлин 8 и пътувам до студентски град секи ден. Идеално знам за какво говориш. Предвид че в софия разхода е на час а не на километри мисля че ти е нормален се пак някои по оптитен колега да каже но според мене си е ОК. И честито с здраве да си я караш и много безавариини километри. Пиши като минеш 2-3 хил. километра как ти е разхода на масло че ми е интересно
| |
|
|
|
Ти минаваш през възможно най-гадния маршрут, и възможно най-неподходящото време.
На мен същият двигател ми дава разход около 9, но при каране основно вечерно след 8,30 в маршрута Центъра - стрелбище, кето няма нищо общо с твоето.
И все пак ми се струва една идея по-висок разхода то отколото трябва.
Но засичане от пълен, до пълен резервоар си е направо безмислено, това може да ти даде разлика от чисто 2литра, нали момчетата на колконките се чудят как да ти сложат макс бензин, особено като им кажеш "до горе"
<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от PRlNCEZANDOR на 22.11.07 12:09.</EM></FONT></P>Редактирано от PRlNCEZANDOR на 22.11.07 12:10.
| |
|
|
|
Според мен няма такова животно като разход в градски условия. Това е толкова относително, кога и къде минаваш... В моя случай - разхода ми е бил между 9 и 16, като на последък много боли и си седи на 16. Но съм само в малките улици по центъра. Засечи колко гори на извънградско. Иначе това което посочваш ми се струва съвсем нормално.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | Leon (Нерегистриран) |
| Публикувано | 22.11.07 16:40 |
|
|
Колега, когато засякох моята Астра първи път (Астра Г 1.4 16в. 90к.с. ЕкоТек) на градско, направо подскочих - 15 литра. Но аз карам градско във Варна сутрин между 8-9 часа и вечер 17 -18 часа. Запознатите знаят за какво става въпрос : примерно 3км за 40 минути.
А на извънградско винаги гори 6.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
f(x)dx () |
| Публикувано | 22.11.07 16:45 |
|
|
супер ти е разходът, няма да се плашиш.
все пак. пробвай следното - зареждай само на една бензиностанция и само на една колонка.
Аз за истински критерий приемам извънградското
Така че покарай я, ако може на магистрала и с културна скорост (100-110). ако ти даде повече от 7,5-8, тогава се замисли вече
М/у другото разходът пада драматично, ако отиваш 30-40 минути по-рано на работа и съответно си тръгваш пак по-рано. сети се защо
| |
|
Тема
|
[re: Leon]
|
|
| Автор |
jokoto (непознат) |
| Публикувано | 22.11.07 16:51 |
|
|
Значи може би е нормален разхода, но както писа един колега по горе истината е да се засече извън града макар че не знам кога ще ми се случи(няма изгледи да е скоро мамкаму и работа), но ще споделя, пък и смятам до 2-3 седмици да я метанизирам, че по груби сметки бензина за месец ще ми идва към 200 кинта.
За бензиностанцията колега си прав определено даже мой приятел наскоро ходил с една тубичка за нафта че не преценил кога да зареди и напълнили му я тя тубичката била 5литра разграфена и т.н. и когато на колонката показало 5литра тубичката и трябвали 200-300 мл. за да стигне и тя до 5 литра. Та затова ходя на една и съща бензиностанция и ги карам да прелее леко така поне съм сигурен че я засичам на еднакви нива ма като налея да кажем 25литра нищо чудно това да са реални 22-23 дайе по скоро си мисля че е така.
Колкото до маслото смених го и досега съм минал около 800 км. та още не знам не съм го погледнал.
Редактирано от jokoto на 22.11.07 17:04.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
f(x)dx () |
| Публикувано | 23.11.07 10:54 |
|
|
много е важно също така да ходиш на читави бензиностанции. Сам си пецени - ОМВ, Шел, Еко, Лук ойл.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
javor_k (ентусиаст) |
| Публикувано | 24.11.07 08:24 |
|
|
Ог 17:00 до 19:00 е лудницата. Като аз си тръгна към 19:00 по се ядва. Засечи извън града и пак сподели.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
N2O (непознат
) |
| Публикувано | 21.01.08 21:24 |
|
|
пич и аз карам астра ф а моята ми гори лятото грацко икономик 12/100 без да я чанча и моята е два вала само че е 2000 куб 150 коня намя начин фен колко кубика е двата вала са си два вала като искаш малометражна кола си купи корса 1000 куб гори една чаша бензин на седмица
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|