|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Отзиви за новата Корса с 1,3 дизелов двигател
|
|
| Автор |
steffy (познат) |
| Публикувано | 02.11.07 13:02 |
|
|
Ако някой има наблюдения, нека да сподели, става въпрос за нова кола, не на старо...
| |
|
Тема
|
Re: колебая се между 3 марки и модели
[re: steffy]
|
|
| Автор | steffy (Нерегистриран) |
| Публикувано | 02.11.07 14:13 |
|
|
FIAT PANDA 1.3 16V Multijet JTD DYNAMIC,
Opel Corsa 1.3 CDTI ECOTEC®55 кВт /75 к .с и
Ford fiesta 1.4 Duratorq TDCi 68 кс.
Най-изгодна е цената на фиата, излиза 21 500 лв. с климатик. Опела е най-скъп към 23 500 без климатик, форда е по-средата... За мен цената и екстрите не са без значение. Нямам наблюдения за фиата, нито за форда. Някога - през 80-те години, родителите ми имаха опел-кадет и редовно се разваляше. Моля, споделете вашето мнение.
| |
|
|
|
Мдаа, мдааа, на бърза ръка забравихме миналото.
Общо взето за да са имали родителите ти опел кадет 80те години е трябвало да бъдат номенклатури или със сериозни връзки. Моля те не го приемай като някакво заяждане, ама не се сдържах да го напиша това.
Иначе честно казано понеже съм опелист мога да ти кажа че въобще не бих се замислил за избора си.
Опела и Фиата имат почти еднакви двигатели, но все пак корсата е по хубава като форма, по-стабилна е и е опел, а фиата (влизах в него на тест) ми е тесен и със сигурност е по-нестабилен с тази си форма. Хич не ми хареса пластмасата в таблото - ама хич.
За дизела на форд нищо не мога да кажа.
По принцип от 1.3cdti можеш да очаакваш все хубави неща, доста динамика и супер малъкразход н агориво.
Друг е въпроса какво ще кажат някой хора тук който са карали такова чудо поне 20-30000км.
| |
|
Тема
|
Re: Отзиви за новата Корса с 1,3 дизелов двигател
|
|
| Автор | gvch (Нерегистриран) |
| Публикувано | 05.11.07 09:37 |
|
|
Фиата и Опела са с един и същи мотор GM-FIAT Powertrain.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | ACTPA (Нерегистриран) |
| Публикувано | 05.11.07 12:12 |
|
|
Мога да споделя мнение за двигателя на Фиат. Имам роднина, който преди няколко месеца купи нов Фиат-Гранде Пунто с двигател 1,3 дизел-Мултиджет. Ако на Пандата е същият трябва да ви кажа, че е "САМОЛЕТ"! Няколко пъти съм го карал и направо е удоволствие. Малък разход на гориво и страшна динамика. На старт няма равен.
| |
|
Тема
|
Re: Отзиви за новата Корса с 1,3 дизелов двигател
[re: gvch]
|
|
| Автор | Fiat (Нерегистриран) |
| Публикувано | 05.11.07 16:16 |
|
|
t.e Opela e s motor na Fiat.....da doutochni az...roditelia e Fiat...
Motora e perfekten...
Kupuvaj Fiat...
| |
|
|
|
"Общо взето за да са имали родителите ти опел кадет 80те години е трябвало да бъдат номенклатури или със сериозни връзки. Моля те не го приемай като някакво заяждане, ама не се сдържах да го напиша това. " - Не го приемам за заяждане, но си в голяма грешка. Баща ми е обикновен ел.монтьор, а майка ми машинописка, такива бяха през 80-те, такива са и сега. Само не ми стана ясно как направи връзката между опела и професиите на родителите ми, ама ти си знаеш... Междудругото Кадета беше на към 200 000 километра, а не нов разбира се.
Иначе като дизайн, най-ми харесва Форда, а Корсата е най-неикономична от 3-те модела и това за мен въобще не е без значение...
Редактирано от steffy на 08.11.07 21:16.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
[bbourgas] (дзверо) |
| Публикувано | 09.11.07 22:55 |
|
|
здравей, незнам до колко ще съм ти полезен, но бих ти препоръчал да се свържеш с дилърите и да поискаш тест драйв. също така, мисля, че ще имаш успех ако се опиташ да се пазариш. дори и да не ти направят финансови отстъпка могат да ти предложат бонус обурудване.
а сега с реалните впечатления от форда, който беше абсолютно същият мотор и ми попадна за няколко дни в края на лятото. аз съм метър и 85 и определено не се чувствах много удобно на мястото на шофьора. сравнително икономичен, държи се спокойно при 130 км в час, с 4 възрастни и едно дете в автомобила. най-кофти впечатлението беше, че общо взето се чувстваш като в консервена кутия, пластмасите не са едни от най-качествените. за сметка на това бях приятно изненадан от озвучителната система, която чете само стандартни дискове, но звукът е със страхотно качество и дънеше доста силно без изкривяване.
това е за което се сещам относно форда, ако имаш някакви въпроси питай.
| |
|
Тема
|
Re: Пак за Корсата...
|
|
| Автор |
steffy (познат) |
| Публикувано | 15.11.07 20:33 |
|
|
А можете ли да ми кажете нещо повече за цените на резервните части на корсата. Също така ме интересува като стане примерно на 25 хиляди километра трябва ли задължително да сменя определени части и ако е така, какви са те и каква е цената на оригиналните части. Благодаря предварително.
| |
|
|
|
А на мене като малък гледах пред едно посолство паркиран един Кадет и мечтата ми беше като порасна да имам един такъв Е имам вече 6 години и още си върви на пушка и трудно се преборвам със себе си да го сменям
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|