Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:05 04.11.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Фаровете ми светят много слабо?!нови  
Авторvectra_gl (Нерегистриран)
Публикувано31.10.07 21:51

Здравейте,
Колата е Вектра А, C16NZ.
Забелязах, че фаровете ми (късите светлини) светят доста по-слабо, отколкото на другите коли. Да не би да съм с много слаби крушки? Ако е това, те стандартни ли са, или мога да си купя такива с повече ватове?
Ако някой ще ме съветва да си изчистя стъклата на фаровете, да знае, че съм го напрвил и са идеално чисти.

Тема Re: Фаровете ми светят много слабо?!нови [re: vectra_gl]  
Авторjavor_ (Нерегистриран)
Публикувано01.11.07 07:33

Имаш предвид че на тъмно ти светят по-слабо, така ли? Да не би да ти светят само късите светлини? Провери си бушони, връзки, крушки и т.н.

Тема Re: Фаровете ми светят много слабо?!нови [re: vectra_gl]  
Автор Любитeл2 (член)
Публикувано01.11.07 08:35

Общо взето има 3 варианта:
1. Замърсени/прецакани рефлектори
2. Калпави крушки (стандартно са Н4 55/60вата)
3. Лоши ел. връзки до фара и реално работещ на по-ниско напрежение.

Възможни са всякакви комбинации от горепосочените.
Последните две ги реших като си сложих ксенонови ламби

Тема Re: Фаровете ми светят много слабо?!нови [re: Любитeл2]  
Автор. (Нерегистриран)
Публикувано01.11.07 09:02

Ако си с H4 крушки често се среща при старите бараки да загуби замя. Един от трите крака на крушката е на земя към фара обикновенно за да отиват 2 не 3 жици ако се загуби тази зема крушката започва да свети като "фас" жълто.

Тема Re: Фаровете ми светят много слабо?!нови [re: .]  
Автор zfen (трудовак)
Публикувано01.11.07 22:03

Моите фарове светят все по-лошо с годините и стъклата станаха много ндраскани от камъчета и прах. Сега при мокър афалт направо е мъка, макар и с крушки 100/90 вата. Днес питах за фарове БОШ-към 200 лв са двата и се чудя дали да ги купувам

По-хубавото разваля хубавото

Тема Re: Фаровете ми светят много слабо?!нови [re: zfen]  
Автор PeteRHR (C18NZ)
Публикувано01.11.07 23:23

Ако по рефлекторите ти е останало още лъскаво си купи ксенон. Ще свети по-добре от нови фарове.

Тема Re: Фаровете ми светят много слабо?!нови [re: PeteRHR]  
Автор zfen (трудовак)
Публикувано02.11.07 00:58

Какъв ксенон? Сини крушки за 10 лв или няква си инсталация за няколко стотин лева? Рефлекторите ми са ок. Потърсих да си купя само стъкла но не попадам на други освен внос от турция.

По-хубавото разваля хубавото

Тема Re: Фаровете ми светят много слабо?! [re: zfen]  
Автор PeteRHR (C18NZ)
Публикувано02.11.07 07:52

Аааааа, ксенона за 10лв го забрави.
Купи си истински ксенон. Фаровете ти са H4 и е малко по-скъпичък, но пък си заслужава.
Преди два дни карах по магистралата и жената вика: "Я, тука са правили ремонт". Маркировката се виждаше поне 3 пъти по-напред отколкото с обикновените крушки.

За H4 има 3 варианта за крушки: само къси, дълги с халогенна крушка и дълги с ел.магнитен плъзгач. Последният е най-скъп но и най-добър.
В комплектите на ксенона има всичко необходимо, само отделяш 2 часа за монтаж и си ги готов.

Тема Re: Фаровете ми светят много слабо?!нови [re: PeteRHR]  
Автор PRlNCEZANDOR (vodoun)
Публикувано02.11.07 10:25

Ами да си го кажем честно той колко време още ще я кара тази вектра А че да и слага ксенон тепърва.
Отивашп и ис купуваш два от най-евтините фарове, има по 60-80лв и това е. А може и само със стъкла да минеш.
След това отиваш в магазин и си купуваш крушки на OSRAM +50%, най -евтино съм ги намирал в авто плюс на Симеон - 7,50лв бройката - определено има разлика.
Това е евтино решение. И разбира се всичко това има смисъл ако инсталацията е наред.

Тема Re: Фаровете ми светят много слабо?!нови [re: PRlNCEZANDOR]  
Автор PeteRHR (C18NZ)
Публикувано02.11.07 11:19

Ами незнам той колко ще я кара ама аз ще си я карам поне още 2 годинки и си сложих. Плюс това ксенона може много лесно да се премести на новата кола.
Той ползва за сигнал старото окабеляване, даже си има женска букса за H4 крушките. Новите кабели които се прекарват са само до акумулатора + и маса.

Със ксенона ще свети три пъти по-добре отколкото каквито и да са нови фарове + крушки ++++% светлина.

Когато го монтирах сравних как светят крушка 100/90Вт, Бош + 50 или 60% беше и ксенона. Та видях разликата :)

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.