|
Тема
|
ТРесе при спиране....
|
|
Автор | VEsko (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.09.07 18:44 |
|
Здравейте колеги!
Имама проблем от няколко дни. Малко странно се появи защото няма някаква конкретна причина. Тресе ми волана и цялата предница при спиране... Най-вече при намаляване на скоростта от 110-120 до към 80 след това не го усещам... Ама тресе яко...
ДА се е изкривил някои диск - не ми се вярва нито съм ги прегрявал и минавал през локвите, нито съм ги блъскал някъде...
Може ли да са ми умекнали тампоните на носачите и от тях да е?.. Ама мама му стара нищо не хлопа и тропа....
Аиде давайте идеи?.....
| |
Тема
|
Re: ТРесе при спиране....
[re: VEsko]
|
|
Автор |
axxxelll (минаващ) |
Публикувано | 23.09.07 21:45 |
|
Не си споменал за каква кола става въпрос но няма значение. Аз имах Вектра преди и тоя номер ги правеше често-най -вече имах чувството че като е по-топло времето-престъргах дисковете но и това много ен помогна.По някой път съм я хващал че го прави тоя номер и когато някоя гума не е балансирана-балансирай гумите и ако не помогне -по д-добре не пипай нищо
| |
Тема
|
[re: axxxelll]
|
|
Автор | VEsko (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.09.07 21:55 |
|
Колата е Astra 93г. с ABS...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
imitev (питомен OpelFan) |
Публикувано | 23.09.07 23:35 |
|
Криви дискове, разбито окачване отпред - тампони, шарнири, накрайници...
| |
Тема
|
|
|
Автор | нoв (Нерегистриран) |
Публикувано | 24.09.07 16:11 |
|
имах този проблем преди няколко месеца.
Смениха ми предните дискове и се оправи.
Старите бяха криви. Преди това беше както го описваш по- горе.
Дисковете са консуматив и обикновено имат определен срок на годност.
Даваш 100-150лв. с работата на майстора и проблема ти е решен
| |
Тема
|
|
|
Автор | Kalo (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.10.07 16:46 |
|
А може тресенето да е от накладките - имах същия проблем, когато смених дискове+накладки. Отначало всичко беше добре, но след около 2000км, при спиране, започна да тресе волана. Върнах старите дискове - шлайфани вече. Проблемът даже се усили. В крайна сметка смених накладките и нещата се оправиха. Обяснението е това, че накладките отделят прах, който не се отвеждал добре от повърхностите - оттам неравномерно триене, което води до тресене. Колата ми - Кадет 1.3. Дисковете и накладките са Бендикс, т.е. накладките вече не са.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
petyofito (Racing) |
Публикувано | 17.10.07 08:56 |
|
Сменяй предни дискове приятел,даже като ги смениш,и ще почепиш,нали
| |
Тема
|
|
|
Автор |
kadetov (непознат
) |
Публикувано | 18.10.07 21:42 |
|
kolega, nai-dobre 6te napravish ako si smeish nakladkite edin nov komplekt i are gas
karah vectra sas sa6tia problem i poznai ot ferodoto be6e ostanalo po edno par4e debelo kolkoto vestnik oki are pishi kat se opravish
| |
|
|
|
|