Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 08:12 16.07.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Тема ТРесе при спиране....нови  
АвторVEsko (Нерегистриран)
Публикувано23.09.07 18:44

Здравейте колеги!

Имама проблем от няколко дни. Малко странно се появи защото няма някаква конкретна причина. Тресе ми волана и цялата предница при спиране... Най-вече при намаляване на скоростта от 110-120 до към 80 след това не го усещам... Ама тресе яко...
ДА се е изкривил някои диск - не ми се вярва нито съм ги прегрявал и минавал през локвите, нито съм ги блъскал някъде...
Може ли да са ми умекнали тампоните на носачите и от тях да е?.. Ама мама му стара нищо не хлопа и тропа....
Аиде давайте идеи?.....

Тема Re: ТРесе при спиране....нови [re: VEsko]  
Автор axxxelll (минаващ)
Публикувано23.09.07 21:45

Не си споменал за каква кола става въпрос но няма значение

. Аз имах Вектра преди и тоя номер ги правеше често-най -вече имах чувството че като е по-топло времето-престъргах дисковете но и това много ен помогна.По някой път съм я хващал че го прави тоя номер и когато някоя гума не е балансирана-балансирай гумите и ако не помогне -по д-добре не пипай нищо

Тема Re: ТРесе при спиране....нови [re: axxxelll]  
АвторVEsko (Нерегистриран)
Публикувано23.09.07 21:55

Колата е Astra 93г. с ABS...

Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано23.09.07 23:35

Криви дискове, разбито окачване отпред - тампони, шарнири, накрайници...

Авторнoв (Нерегистриран)
Публикувано24.09.07 16:11

имах този проблем преди няколко месеца.
Смениха ми предните дискове и се оправи.
Старите бяха криви. Преди това беше както го описваш по- горе.
Дисковете са консуматив и обикновено имат определен срок на годност.
Даваш 100-150лв. с работата на майстора и проблема ти е решен

АвторKalo (Нерегистриран)
Публикувано16.10.07 16:46

А може тресенето да е от накладките - имах същия проблем, когато смених дискове+накладки. Отначало всичко беше добре, но след около 2000км, при спиране, започна да тресе волана. Върнах старите дискове - шлайфани вече. Проблемът даже се усили. В крайна сметка смених накладките и нещата се оправиха. Обяснението е това, че накладките отделят прах, който не се отвеждал добре от повърхностите - оттам неравномерно триене, което води до тресене. Колата ми - Кадет 1.3. Дисковете и накладките са Бендикс, т.е. накладките вече не са.

Автор petyofito (Racing)
Публикувано17.10.07 08:56

Сменяй предни дискове приятел,даже като ги смениш,и ще почепиш,нали

Тема Re: ТРесе при спиране.... [re: VEsko]  
Автор kadetov (непознат )
Публикувано18.10.07 21:42

kolega, nai-dobre 6te napravish ako si smeish nakladkite edin nov komplekt i are gas
karah vectra sas sa6tia problem i poznai ot ferodoto be6e ostanalo po edno par4e debelo kolkoto vestnik oki are pishi kat se opravish

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.