Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:45 04.11.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Тема Мнение за Фронтера?нови  
Автор pat66 (Комби фен)
Публикувано27.08.07 10:16

Колеги, решил съм да се кача на нещо по-високо и се оглеждам във Фронтерата /оставам в клуба на Орлите/. Сигурно тук не му е мястото на въпроса ми, но реално никъде няма достатъчно изчерпателна информация за модела - дори и в Offroad, а доколкото има мнения - те са по-скоро отрицателни. Та ако има колеги с опит на Фронтера нека споделят опит! Иде реч за дълга база, 2,2дизел - немския ДВГ, Фронтера 2, пък защо не и първата Фронтера с италиянския дизел.
Благодаря предварително!

Тема Re: Мнение за Фронтера?нови [re: pat66]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано27.08.07 12:07

Мога само да ти кажа че Фронтера и Офроуд са две доста различни неща.

Тема Re: Мнение за Фронтера?нови [re: imitev]  
Автор pat66 (Комби фен)
Публикувано28.08.07 17:52

Да, така е. А и аз не търся офроуд, а т.н. "паркетен джип" - колкото за риба и пикник. Единственото ми условие е да е дълга база и дизел. Поодъртех вече и ми се ще нещо по-тежко, по-безопасно, да си го джиткам бавничко,а и отвисоко се вижда всичко.
Какво става колеги, никой ли не кара Фронтера?

Кажете нещо за двигателя 2,2 ДТИ/ДТЛ - знам, че го монтират на Омега?
10Х

Публикувано28.08.07 20:03

Не са много сполучливи като цяло.

Ако е читав екземпляра ще го караш с кеф, ако не е - ще те отрови.

Тема Re: Мнение за Фронтера?нови [re: imitev]  
Авторpat66 (Нерегистриран)
Публикувано29.08.07 14:54

М...да... Кофти! Явно ще требва да е нещо по-скъпо. А и тук никой не драсна два реда... с изключение на Митев - благодаря за мненията!

Публикувано29.08.07 19:31

Ако намериш фронтера (зависи за кой модел говорим) с C20NE бензинов двигател и го газифицираш нещата ти се нареждат по мед и масло...

Авторшeфa (Нерегистриран)
Публикувано30.08.07 12:48

Колега, чел съм и съм чул доста противоричиви мнения за Фронтера. Аз лично от 5 години карам Фронтера 2,3 дизел дълга база и като цяло съм доволен. За пробег от около 70 000 км не съм имал сериозни проблеми с нея. Автомобилът е доста проходим, но не е 100% офроуд. Голям, стабилен, надежден, но малко тромав. В най-скоро време се каня да подновявам кончето тай като стана на 14 години и смятам отново изборът ми да бъде Фронтера около 7 годишна. Определено това не "паркетна кола", не е спортист на пътя или пък извън него, не е инструмент като воените джипки. Това е една семейна кола с висока проходимост, огромно вътрешно пространство за пътуване, багаж и даже спане. Икономична е като подръжка и като разход на гориво (около 8-9/100). В заключение бих казал - непретенциозна кола за непретенциозни и прагматични хора.

Тема Re: Мнение за Фронтера?нови [re: шeфa]  
Автор biser_sg (непознат )
Публикувано02.09.07 17:41

От 1 година карам ОФ 2,2 екотек на газ. Общо взето съм доволен-удобна, широка,добра возия и поведение на пътя, не съм имал проблеми по време на рибарски излети, сравнително евтина подръжка за джип,, нормален разход на газ11-13л /100 среден разход. Наистина не е спортист, но спокойно и комфортно поддържа130-140км/ч по хубав път, по път с по -остри завои при висока скорост неприятно чувство поражда по-високият център на тежеста , но това е + в града-позволява по-добра видимост, не те е страх от гърбици, шахти, дупки,бордюри, можеш да излезеш от пътя когато си пожелаеш без да се притесняваш. Може всичко, което могат другите не-подготвени джипове от неговата черга, но няма да издържи много време на екстремна експлоатация.Може би е най-доброто като възможности,возия, вместимост, екстри, поддръжка, година за цената си.При добра подръжка, нормална експлоатация и умерен оф-роуд ще те радва дълго.

Тема Re: Мнение за Фронтера? [re: biser_sg]  
Автор pat66 (Комби фен)
Публикувано13.09.07 10:29

Благодаря на всички отзовали се колеги, но предвид противоречивите мнения за Фронтера преминавам на друга марка - отскоро съм горд собственик на Нисан Терано 2, дълга база, 2,7ТДИ, автоматик, 99г. Този форум ми беше изключително полезен за времето, което изкарахме заедно с моя Орльо, а и аз, надявам се, съм бил полезен със скромния си опит! Въпреки всичко пак оставам в отбора - ще харижа Орльо на баща ми, защото не искам да се разделям с него!

Лека и безаварийна!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.