Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:36 14.05.26 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Katalizatorнови  
Автор alex one (новак)
Публикувано14.08.07 10:08

Kolegi ako mahna katalizatora na Astra-ta 1.6 eco tec 99g.vazmojno li e da ima problem???Pri starata Astra 1.4i mi padna razhoda i varveneto se podobri...Blagodaria...

Тема Re: Katalizatorнови [re: alex one]  
АвторLamer (Нерегистриран)
Публикувано14.08.07 11:06

Защо ще го махаш ? Ако не е запушен нека си стои.

Тема Re: Katalizator [re: Lamer]  
Автор alex one (новак)
Публикувано14.08.07 11:53

Struva mi se che vav visokite oboroti gubi moshnost,a i maslo to si go buta..Karam s 5w30 i za 1500km.sam dolial 500ml. spored men e vazmojno e da e zadrasten..Kato butna aspuha niama gram sajdi ili mazno,samo kondenz...A i kolata si na 96000km.Az lichno sam mnogo protiv tezi katalizatori,tova spored men samo tormozi kolata...

Публикувано14.08.07 12:20

Това масло не го ли смени след като я купи колата ? за 1,5К си е доста 500 мл. Дори да е рядко за този двигател сигурно има друга причина.
Доста хора са против катализаторите, но нали виждаш в наши дни какви са последствията за природата. Така, че не мисля, че тормозят колата.

Тема Re: Katalizatorнови [re: Lamer]  
Автор alex one (новак)
Публикувано14.08.07 12:39

Masloto e na 5000km. i mislia da go pokaram oshte malko,finansovo zatrudnen sam,a kato go smenia shte sloja na Liqiu Moly 10w40...No predpolagam che niama da dava naikakva greshka na kompa,ili neshto takova kato go mahna...

Автор alex one (новак)
Публикувано14.08.07 12:46

lamer otkade si,s kakvo se zanimavash,na kolko godini si,kakvo karash,haresva mi che moga da diskutiram s teb avto problemite i ti blagodaria za mnenieto............

Публикувано14.08.07 12:53

Кой ти каза, че е на 5К ? Маслото може да започне да го гори и ако е на доста километри. Провери го с потъркване между пръстите - ако е като водица, значе е крайно време да се смени.
Махането на катализатора няма да провокира грешка на компа, но е добре да го смениш, да не замърсява.

Зашо не пишеш на кирилица ?

Авторtorata12OOO (Нерегистриран)
Публикувано14.08.07 13:21

Може ли един въпрос та да не отварям нова тема.Катализатора за бензин и дизел дали е един и същ.Защото един познат ме успива,че няма проблем да се сложи катализатор за бензинов опел на дизелов.

Тема Re: Katalizatorнови [re: torata12OOO]  
Публикувано14.08.07 13:50

Амиии, май не са. Тези за дизел мисля, че имат някакъв уловител на твърди частицити. Който е по-запознат може да сподели

Авторjavor_k (Нерегистриран)
Публикувано14.08.07 14:14

Редичко е маслото. Даже за твоя екотек 1.6 мотор с такова рядко масло смятам че разхода е даже добър. Катализатора не позволява омасляването на ауспуха ти и затова няма черен пръстен. За сметка на това обаче има някаква вероятност да се е задръстил.

Преди да се махне катализатора обаче се проверява на компютър. Ако е задръстен естествено че ще тормози колата.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.