|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Katalizator
|
|
| Автор |
alex one (новак) |
| Публикувано | 14.08.07 10:08 |
|
|
Kolegi ako mahna katalizatora na Astra-ta 1.6 eco tec 99g.vazmojno li e da ima problem???Pri starata Astra 1.4i mi padna razhoda i varveneto se podobri...Blagodaria...
| |
|
Тема
|
Re: Katalizator
[re: alex one]
|
|
| Автор | Lamer (Нерегистриран) |
| Публикувано | 14.08.07 11:06 |
|
|
Защо ще го махаш ? Ако не е запушен нека си стои.
| |
|
|
|
Struva mi se che vav visokite oboroti gubi moshnost,a i maslo to si go buta..Karam s 5w30 i za 1500km.sam dolial 500ml. spored men e vazmojno e da e zadrasten..Kato butna aspuha niama gram sajdi ili mazno,samo kondenz...A i kolata si na 96000km.Az lichno sam mnogo protiv tezi katalizatori,tova spored men samo tormozi kolata...
| |
|
Тема
|
|
|
| Публикувано | 14.08.07 12:20 |
|
|
Това масло не го ли смени след като я купи колата ? за 1,5К си е доста 500 мл. Дори да е рядко за този двигател сигурно има друга причина.
Доста хора са против катализаторите, но нали виждаш в наши дни какви са последствията за природата. Така, че не мисля, че тормозят колата.
| |
|
|
|
Masloto e na 5000km. i mislia da go pokaram oshte malko,finansovo zatrudnen sam,a kato go smenia shte sloja na Liqiu Moly 10w40...No predpolagam che niama da dava naikakva greshka na kompa,ili neshto takova kato go mahna...
| |
|
|
|
lamer otkade si,s kakvo se zanimavash,na kolko godini si,kakvo karash,haresva mi che moga da diskutiram s teb avto problemite i ti blagodaria za mnenieto............
| |
|
Тема
|
|
|
| Публикувано | 14.08.07 12:53 |
|
|
Кой ти каза, че е на 5К ? Маслото може да започне да го гори и ако е на доста километри. Провери го с потъркване между пръстите - ако е като водица, значе е крайно време да се смени.
Махането на катализатора няма да провокира грешка на компа, но е добре да го смениш, да не замърсява.
Зашо не пишеш на кирилица ?
| |
|
Тема
|
[re: Lamer]
|
|
| Автор | torata12OOO (Нерегистриран) |
| Публикувано | 14.08.07 13:21 |
|
|
Може ли един въпрос та да не отварям нова тема.Катализатора за бензин и дизел дали е един и същ.Защото един познат ме успива,че няма проблем да се сложи катализатор за бензинов опел на дизелов.
| |
|
Тема
|
[re: torata12OOO]
|
|
| Публикувано | 14.08.07 13:50 |
|
|
Амиии, май не са. Тези за дизел мисля, че имат някакъв уловител на твърди частицити. Който е по-запознат може да сподели
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | javor_k (Нерегистриран) |
| Публикувано | 14.08.07 14:14 |
|
|
Редичко е маслото. Даже за твоя екотек 1.6 мотор с такова рядко масло смятам че разхода е даже добър. Катализатора не позволява омасляването на ауспуха ти и затова няма черен пръстен. За сметка на това обаче има някаква вероятност да се е задръстил.
Преди да се махне катализатора обаче се проверява на компютър. Ако е задръстен естествено че ще тормози колата.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|