|
|
|
Тема
|
SINTRA
|
|
| Автор | cwetalin (Нерегистриран) |
| Публикувано | 19.07.07 11:12 |
|
|
Здравейте. колеги
От доста време не съм влизал тук. Поразгледах старите теми, но не намерих нищо за SINTRA. Някой кара ли такова животно. Аз в момента съм с KADETT, но реших че е крайно време да взема нещо по-голямо. Загледал съм се по SINTRA-тa, мисля да ходя да си я взема от Германия. Не знам обаче какъв разход ще ми прави. Кадетчето извън града го смалям под 6 ако карам бавничко. Гледам Синтрата е 2.2 бензин, и е с екотек мотор....
С една дума, събирам сведения за Синтра и за внасяне на кола от Германия. Колко излиза, какво трябва да се купи, застраховки, номера....
Благодаря предварително на всички
| |
|
Тема
|
по добре Зафира
[re: cwetalin]
|
|
| Автор | tarambuka35OO (Нерегистриран) |
| Публикувано | 19.07.07 18:53 |
|
|
Синтра-та като цяло е неуспешен модел, просъществувал само 3 години.
ето малко инфо
http://en.wikipedia.org/wiki/Opel_Sintra
| |
|
Тема
|
Re: по добре Зафира
[re: tarambuka35OO]
|
|
| Автор | Acтop (Нерегистриран) |
| Публикувано | 20.07.07 15:18 |
|
|
Зафирата се води малко по-нисък клас, въпреки че да пукна ако zнам кви са критериите zа тия класове ... Явно Зафирата е нещо като Астрата при мини вановете, а Синтрата се счита, като Вектрата при мини вановете.
Иначе да, Синтрата имала слава като "относително ненадеждна", но нямам преки наблюдения, май всичко е на късмет ...
| |
|
|
|
Писал съм вече за Синтрата, ама не помня тука ли е.
Моя приятел има такава 2.2 дти, 98а вече 3а година. Върви доволно, прилично харчи, и е по-широка, но само да не се скапе нещо......
Зависи и за какво ти трябва колата, и разбира се на каква ше попаднеш, но при всички случаи по-удачния вариант е Зафирата!
Синтрата е много по-скъпа като обслужване(повечето агрегати не са предвидени за ремонт, а като консуматив), направена е повече за братята американци и наистина е по-неуспешна и е спряна.
Мразя келешите по пътищата
| |
|
Тема
|
Re: SINTRA
[re: a_mann]
|
|
| Автор | VGA (Нерегистриран) |
| Публикувано | 24.07.07 15:23 |
|
|
Синтрата е на база Омега, а Зафирата е на база Астра. Наистина Синтра е неуспешен модел, но и в Зафирата има какво да се добави относно стабилност при висока скорост и икономичност. Това разбира се се компенсира от 7-те места за сядане, големият обем за товар и ДДС кредит за фирми.
| |
|
|
|
Бе колко й е стандартно товарното отделение на Зафирата (имам пред вид без сгъване на седалки? Щото имам чувството, че не е по-голямо от мойта Астра комби...
Колкото повече - толкова повече!
| |
|
Тема
|
[re: ethernall]
|
|
| Автор | Lamer (Нерегистриран) |
| Публикувано | 25.07.07 14:33 |
|
|
Минимално 150, максимално 1700
| |
|
Тема
|
[re: Lamer]
|
|
| Автор | Sintra2.2 (Нерегистриран) |
| Публикувано | 23.04.08 11:57 |
|
|
Здравейте
След като вече имам Синтра искам да ваведа малки корекции в горните постове.
Синтра не е на базата на омега... Дефакто Ситра е Chevrolet Venture and Pontiac Montana/Trans Sport. Които се прозвеждат в УСА :) до 2000 и някоя година след което и правия задължителната мутация и се произвейда до 2006-7.
Модела е неуспешен до толкова до колкото нещто са им криви сметките на ГМ. да произвеждат кола в УСА и да я карат до европа.
А според мен на кофти модел фен глобове не се правят ето пример за Германия.
http://www.sintra-van.de/
| |
|
|
|
Да, така е, 2.2 мотора наистина е от Омега, но общо взето дотам с приликите. За разлика от Омега, Синтра е автомобил с бая мизерна пасивна сигурност (за справка: http://www.oeamtc.at/refresh/frameset.php?p=http://www.oeamtc.at/netautor/html_seiten/crashtest/vans/sintradetail.htm).
Когато си избирах кола изборът трябваше да е между голямо комби и ван. Еспас на Рено отпадна, тъй като последните добри (много надеждни) мотори на Еспас се монтират на вана до 1997-ма, после ... надолу-надолу-и все по-надолу. Гледах още Крайслер Вояджър и Опел Синтра. И понеже докато се оглеждах за кола станх свидетел на 2 тежки катастрофи, реших малко да се поровя и из сайтове с краш-тест данни (дано на никой от колегите тук не се наложи да изпитва краш на собствения си гръб). Синтрата е зле, Вояджърът е трагичен, а Омега Б за мое учудване е с по-добри резултати от Мерцедес Е-класа очиларка около 2000-та година.
Този ми пост както е по темата, така е малко и минал покрай нея, ама аз за себе си с тия идиоти по пътищата започнах да се заглеждам и за подобни данни.
Айде стига толкова от мен.
Безаварийна!
| |
|
|
|
|