|
|
|
Тема
|
Нещо на схващам?
|
|
| Автор | Бaтeтo 77 (Нерегистриран) |
| Публикувано | 20.06.07 15:00 |
|
|
Става въпрос за Корса Б, 99г. 1.6 GSI . Та проблема е с климатика. Когато колата е на контакт, но не е запалена всичко е наред и климата си работи. Както я запаля обаче бушона (15А) веднага гори, щото нещо дава на късо. Не мога да проумея обаче защо като не съм я запалил не дава на късо? Ако това има значение ще добавя, че е "измайсторено" от някой, при крайно студено положение на врътката на климата да се включва принудително перката за охлаждане на радиатора с водата. Така принудително същата перка се включва и при крайно топло положение на парното. Ако някой има идея защо става така моля да сподели, ако ли е мн тежко положението направо да търся майстори.
| |
|
Тема
|
Re: Нещо на схващам?
[re: Бaтeтo 77]
|
|
| Автор | Lamer (Нерегистриран) |
| Публикувано | 20.06.07 15:12 |
|
|
При включено само на контакт, климатика изобщо не работи. Това че свети лампичката не означава, че работи. Той се захранва от двигателя и работи само при пуснат двигател.
Това за перките не беши ли спомената в една скорошна тема
| |
|
|
|
Както е споменал колегата когато колата не е запалена климатика няма как да работи...има едно нещо, което се казва компресор, което се върти от същия ремък, който ти върти алтернатора и хидравликата(така е най-често при опелите)...та най-вероятно си за ремонт на компресора...но при всички положения трябва да скокнеш до някой майстор...
А за перката - на крайно топло не би трябвало да се включва...перката трябва да работи само като включиш климатика и не трябва да се интересува от положението на врътката...освен ако найстина някой не го е "измайсторил", ама се съмнявам
| |
|
Тема
|
[re: zaimov]
|
|
| Автор | бp (Нерегистриран) |
| Публикувано | 21.06.07 08:57 |
|
|
Имаш някъв ел. проблем, добре е като палиш колата, климатиката ти да е на изключено положение. Вентилатора на мотора може да ти прави проблеми, при мен на астралета бушона му е 40 ампера, изгоря два пъти, смених вентилатора и се оправи проблема.
| |
|
Тема
|
[re: Бaтeтo 77]
|
|
| Автор | kлимa (Нерегистриран) |
| Публикувано | 21.06.07 08:59 |
|
|
Знам за една кола, на която климатика работи при изключен мотор - Тойота Приус, защото е хибридна, климатика е електрически, като тоя у вас, и ако има ток в батерията, работи и без да е запален бензиновия мотор.
| |
|
Тема
|
[re: kлимa]
|
|
| Автор | Бaтeтo77 (Нерегистриран) |
| Публикувано | 21.06.07 12:26 |
|
|
Да,да прави сте!!! Май климата вобще не бачка, а просто и двете перки /на климата и на радиатора за водата си бачкат/, а като запаля се включва климата и от там вече бушона гърми и спират и перките да бачкат принудително/ щото като вдигне висока Темпертаура тази перка за водата за водата си сработва.
| |
|
Тема
|
[re: Бaтeтo77]
|
|
| Автор | Lamer (Нерегистриран) |
| Публикувано | 21.06.07 12:51 |
|
|
Не разбрах точно кой бушон гърми. Ако е на перката, значи според мен нещо е клеясало и се натоварва системата.
| |
|
|
|
|