Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:26 04.11.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Тема Въпросче за празен ход  
Автор zaimov (Rookie)
Публикувано11.06.07 17:22

А сега...почна в последно време да ми прави някъв проблем(рядко, ама ме дразни)...понякога когато съм спрял на сфетофар и оборотите падат за малко, после се нормализират, ама на интерации...тоест падат до 400-500, после отиват на 1100, после на 700, после на 1000 и накрая си застават на 900 примерно...днеска друго направи - застанаха на 1100-1200 и си седят там...като се прибрах изключих акумулатора и после работата се оправи...седят си на 900.
Колата е Астра Г, C20XE или там какъвто беше мотора, че не помня...(в смисъл 2.0,16v)
Моторче за празен ход или?
Благодарско

Тема Re: Въпросче за празен ходнови [re: zaimov]  
Автор -TACHO- (несериозен)
Публикувано11.06.07 19:36

Ами аз не карам Опел и не ви познавам моторите (влизам тук, защото се услушвам за Корса за жената), но принципно щом оборотите ти играят нагоре надолу, значи моторчето работи, но изпълнява грешни команди от ЕКУ-то. А той пък бърка командите, защото получава грешни данни от някой датчик. Ако имаш стойностите на датчиците за охл. течност и въздуха, провери първо тях. Провери и за лоша връзка по куплингите. Ламбдата как е?

Тема хехенови [re: -TACHO-]  
Автор Tarambuka35OO (пристрастен)
Публикувано11.06.07 21:25

tacho - ей таквиз хора като теб най ги обичам :)
"аз не знам за какво иде реч, обаче все пак мисля, че проблема ти е влявото колело" (примерно)
-----
колега zaimov - двигателят ти е X20XE, a проблема 99% е в моторчето за празен ход - често срещан дефект...
Сваля се и се почиства изцяло с подходящ препарат - например спрей за карбуратори или почистване на двигателя.
Ето

да демонтираш моторчето.
-----
може да погледнеш и дали имаш маслоотделител както е показано в
документ, и ако нямаш - да си сложиш :)
Също и да почистиш малките тръбички които влизат в големия гумен 'маркуч' за входящия въздух - ще видиш, че са доста замърсени :(

това е - успех!

Редактирано от Tarambuka35OO на 11.06.07 21:40.

АвторAcтop (Нерегистриран)
Публикувано12.06.07 01:40

От моторчето ще да е, моето го чистих на скоро заради подобни проблеми. Двигателят ми е X16XEL, но мисля че моторчето е същото. Ето и малко снимки:

Тема Re: Въпросче за празен ходнови [re: Acтop]  
Авторb.m (Нерегистриран)
Публикувано12.06.07 09:36

аз съм със X18XE1 и аз го имах същия проблем. почистих си дросела и нещата заспаха....оказа се че примен е от това. обаче доколкото си спомням само при този мотор се оправяха нещата с почистване на дросела. ако греша и ако при твоя мотор принципа е същия.....да знаеш че може и от това да е.

Тема Re: хехенови [re: Tarambuka35OO]  
Автор -TACHO- (несериозен)
Публикувано12.06.07 11:34

Както вече казах, не ви познавам моторите, но съм имал проблем с инжекцион на Рено и повярвай ми това, което писах по-горе е напълно вярно и може да се случи на всеки мотор. При мен случая беше такъв. Защото моторчтата за ПХ на Рено принципно не дават толкова проблеми, колкото разни датчици и куплунги.

Т.е. знам за какво по принцип при един инженцион може да иде реч.

А какво лошо има, че дадох някаква насока за откриване на проблема на колегата. Не е задължително да е точно така, но не боли и не вреди, ако се провери и това, което посочих.

Тема Re: Въпросче за празен ходнови [re: b.m]  
Автор astra76 (fen(ka))
Публикувано12.06.07 19:36

Как става почистването на дроселовата клапа, моля те да обясниш! За 1.8 16V става въпрос!

Тема Re: Въпросче за празен ходнови [re: astra76]  
АвторB.J. (Нерегистриран)
Публикувано13.06.07 08:10

http://www.opelclub-bg.com/forum/index.php?showtopic=21879&hl=дросела
http://www.opelclub-bg.com/forum/index.php?showtopic=20326&hl=дросела
http://www.opelclub-bg.com/forum/index.php?showtopic=19534&hl=дросела

Тема Re: Въпросче за празен ходнови [re: B.J.]  
Автор astra76 (fen(ka))
Публикувано13.06.07 21:38

Благодаря!

Автор zaimov (Rookie)
Публикувано15.06.07 10:36

Ха...само да кажа, че за момента нещата се оправиха...изпръсках един цял флакон...такова количество гадост излезе, че ми е чудно изобщо как тия работи работят изобщо(МПХ и дросела)...както и да е де...за сега добре...благодаря на колегите:)

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.