Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:41 13.11.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема 1.4 16V vs. 1.6нови  
АвторLamer (Нерегистриран)
Публикувано05.04.07 13:33

Здравейте!

Имам едно въпросче относно двигателите на Астра Г 1.4 16V (90 к.с.) и 1.6 (85 к.с.).

Достатъчни ли са за това купе и дали имат някакви проблеми ?

Тема Re: 1.4 16V vs. 1.6нови [re: Lamer]  
Автор Ascona_83 (член)
Публикувано05.04.07 21:24

Ако искаш да излиташ, няма да можеш нито с единия нито с другия.
Ако искаш имам изгодно Ф-22, ама е по-скъпичък от Астрата.

Ти какво точно разбираш под достатъчен?

Тема Re: 1.4 16V vs. 1.6 [re: Ascona_83]  
АвторPld (Нерегистриран)
Публикувано05.04.07 21:33

За мен достатъчен би било 10сек. от 0 до 100км/ч и 200км/ч максимална скорост. С 4 мъже в купето по 95кг. всеки един от тях и пуснат климатик нагорнище преди тунела на магистралата за София пъргаво ускорение от 120км/ч до 140-150км/ч. За мен и двата са слаби двигатели екотека 1.4 е абсолютния минимум съвременен автомобил.

Ако говорим за двигатели на опел 2.0(136кс) или 2.2(147кс) за мен са достатъчни макар да горят литър и повече отгоре на 1.4 екотека. Мисля че 2.2 екотек на астра не се слага но не съм сигурен. Това е от мен надявам се няма да ме класифицирате като състезател. Над 4000 оборота не качвам никога

Тема Re: 1.4 16V vs. 1.6нови [re: Pld]  
Публикувано06.04.07 00:05

Да поясня за Асконата :)
Не искам да се състезавам :) Под достатъчен имам предвид, да ускорява добре при изпреварване, от 50-60 до 90-100, натоварена с 3-ма души по 90 кг или 95 кг :)
колкото до 2.0 малко множно е :) Поне разхода е твърде голям на градско. А и няма къде да ги развихриш тези коне.
С една дума тези 90 коня достатъчни ли са за около 1.4 т кола

Авторb.m (Нерегистриран)
Публикувано06.04.07 09:36

според мен си е достатъчно, но зависи каква кола си карал до сега и какъв ти е типа на каране (ако си карал някаква резачка определено няма да ти хареса това моторче). според мен този двигател върви добре в нормален режим, ОБАЧЕ е те това дето го искаш точно няма как да стане - с няколко хора да ускорява добре от 50 до 90.това се казва еластичност на мотора и колкото е по-голям мотора - по голям въртящ момент при по - ниски обороти - по - добро ускорение;.. и тук всички бензинови мотори яко издишат в сравнение с дизела, освен ако не върнеш една предавка надолу. - за доказателство - пр. сигурно няма да мога да интерпретирам точните цифри понеже карам по спомени, но преди доста време като аз бях изправен пред тази дилема срещнах едно сравнение на обикновен атмосферен двигател със аналога му по мощност печка - та за точно този тест (от 60 -120 мисля че беше) - бензинов(15сек);дизел(8-9сек)
p.s има много хора във форума доволни от астра с по-малкия мотор 1.2 - те да се включат

Тема Re: 1.4 16V vs. 1.6нови [re: b.m]  
Публикувано06.04.07 11:28

За дизела - да, знам че са по-добри при ускоряване. Имам предвид нормално ускоряване :) не да се замисля колата. Примерно кадет 60 коня :) се замисля :)
Другото, което ми прави впечатление е, че 1.4 16 V май го има до 2000 г. Та се чудех дали има някакви недостатъци недостатъци.

Авторб.м (Нерегистриран)
Публикувано06.04.07 11:49

всичко е въпрос на навик
преди съм карал самара - кефеше ме как ускорява а сега съм с 1.8 - 115 к.с - в началото яко се кефих колко е пъргава и как върви. след една година - свикнах и не ми прави впечатление вече и даже ми се струва че е яко тромава. тоя мотор 1.4 -90кс - вкараш ли го в обороти върви, но не очаквай чудеса. той не е правен за гонене, а за икономично шофиране
това ми напомня преди време един пич писа във форума - ако си вземел астра Г с 1.2 мотор дали ще може по байр с трима човека и включен климатик да потдържа 130-140. след това каза че е доволен от количката.

Автор PRlNCEZANDOR (vodoun)
Публикувано06.04.07 11:56

Взимай споконо 1.4 много добър мотор е, започва ад върви след 2000оборота, но след това върви, а не харчи въобще, нито в градско нито в извън, ще си много доволен.

Авторpat66 (Нерегистриран)
Публикувано06.04.07 11:58

Колега Ламер, аз карам точно такава - Х14ХЕ, 97г. при това комби. Доколкото разбирам това не е твоят двигател /както и горния 1,6/. На тебе ти требе поне 1,8 бензин или 2,0 дизел! Що се отнася до оня байр отгоре аз си го взимам на пета, ама сме аз, жената, детето отзад, а в багажника ок. 40 кг. Ако съм пълен - 4-та! Демек помисли какъв багаж возиш. Щото аз карам и разни изтребители /вдигат над 300/- не е до начин на каране , а до моментните нужди - 1,4 харчи доста прилично!
Та това е!

Тема Re: 1.4 16V vs. 1.6нови [re: б.м]  
АвторFury (Нерегистриран)
Публикувано06.04.07 11:58

Достатъчно е!!! Имам 1,4 82 к.с. нямам забележки към динамиката. Комшията ми има G с 1,4 Twinport май е 90 к.с. Карах я - самолет. Но най-важното е икономията!!!! Ако държиш на това - това е колата!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.