Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:03 23.11.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Проблем с "Опел Вектра" 1,7 ТDIнови  
АвторДaнчo (Нерегистриран)
Публикувано07.03.07 21:42

Здравейте!

Имам следния проблем с колата ми "Опел Вектра" 1,7 TDI ISUZU. Сутрин пали перфектно, но след около десетина секунди целия двигател започва да се тресе /като да работи на 3 цилиндъра/ и от ауспуха излизат големи кълба бял пушек. След около 5-6 минути започва да работи нормално и няма никакъв, включително и на дълъг път проблем. От около месец колата ми е по ремонти - дюзи, гарнитура на глава, нафтова помпа, замерване на налягане /32 атмосфери и на 4-те цилиндъра/, катализатор, горивен филтър и т. н. Какво ли вече не бутнаха и не ще. Писна ми вече на .......! Автомонтьорите ми казват - всичко е изправно и работи, но проблема си остава и не могат да разберат от къде е точно. Ако някой е имал подобен проблем или знае как да се реши, ще му бъда благодарен да помогне.

П. П. Не съм много в час с ДВГ и затова обяснението ми не е като на инженер

Тема Re: Проблем с "Опел Вектра" 1,7 ТDIнови [re: Дaнчo]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано07.03.07 21:50

Охладителна течност губи ли ти ???

Тема Re: Проблем с "Опел Вектра" 1,7 ТDIнови [re: imitev]  
Публикувано07.03.07 23:24

Ами не бях забелязал, но майстора ми смени гарнитурата /112 лева оригинална/ и шлайфа главата, защото имаше съмнения, че пропуска по малко течност, но след ремонта същото. Поне трима доста вещи в областа умуват и не могат да поставят "диагноза"

. После дюзи, нафтова помпа, катализатор, филтри, абе всичко свързано с тази система и "няма никой в къщи". От месец съм без кола и направо ми се вързаха ръцете ................

Публикувано08.03.07 08:30

А сега губи ли ти след ремонта ?

Автор omnabg (учуден)
Публикувано08.03.07 08:36

Интересно белия пушек дали е от гориво или от някаква друга течност - антифриз, конденз от гърнетата...
Според мен отговорът на този въпрос би дал доста допълнителна информация, която да помогне да се определи "виновника"!

не сме хора за един ден

Тема Re: Проблем с "Опел Вектра" 1,7 ТDIнови [re: omnabg]  
Авторб.м (Нерегистриран)
Публикувано08.03.07 09:15

може ли едно предположение
дали не се бъгнал някой датчик(темп.датчик)???
а не можах да разбера по какъв начин конденза в гърнетата пречи на работата на колата

Тема Re: Проблем с "Опел Вектра" 1,7 ТDI [re: б.м]  
Публикувано08.03.07 16:11

Като пуши бяло отзад -> влиза вода в цилиндрите...

Тема Re: Проблем с "Опел Вектра" 1,7 ТDIнови [re: imitev]  
Публикувано08.03.07 16:19

Заради това смениха гарнитурата и шлайфаха главата, и пак същото. Сега искат да сменят сегментите, но първо ще я покарам, за да видя дали гори много масло, макар, че досега почти не буташе. Иначе налягането е много добро. Другото предположение е някакъв "обогатител" в двигателя или нещо такова беше. Направо им разказах играта на майсторите с този проблем, все още няма диагноза.

АвторA4o (Нерегистриран)
Публикувано08.03.07 17:01

Няма датчици, които да управляват помпата и всичко е механика на този мотор!

Според мен колегата imitev може да има право и проблемацията да е с вода в цилиндрите.

В този случай, при по-продължителен престой, ефекта би бил по-осезаем и при работа на мотора, налягането би се качвало повече от нормалното т.е. по-твърди маркучи!

Тема спукана глава?нови [re: A4o]  
Автордиян (Нерегистриран)
Публикувано09.03.07 11:30

или блок на нещо от този род ми прилича.дано да не е че кофти ама ....

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.